Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις τμημάτων: Ξεσηκωμός από γονείς με παράσταση διαμαρτυρίας ΒΙΝΤΕΟ – Στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται το θέμα

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις τμημάτων – Η παράσταση διαμαρτυρίας

Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις τμημάτων – Την οργή των γωνιών και την αντίδραση των εκπαιδευτικών στη Νέα Ιωνία φέρνει η πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου Παιδείας για σύμπτυξη σχολικών τμημάτων εν μέσω πανδημίας(!).  ( Διαβάστε ΕΔΩ για τη Νέα Ιωνία και ΕΔΩ για το πανελλαδικό φαινόμενο ).

Ανάλογες αποφάσεις υπήρχαν και στο παρελθόν, ωστόσο αυτό που κάνει τη διαφορά είναι σαφώς ο υγειονομικός παράγοντας και τέτοιες σκέψεις δεν θα έπρεπε ούτε καν να περνάνε από το μυαλό των κυβερνώντων.

Ωστόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Παιδείας υπό την κυρία Κεραμέως, μάλλον έχει βάλει σκοπό να εκπλήσσει διαρκώς αρνητικά.  Χθες, παρά την καταιγίδα, ο τοπικός Σύλλογός εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς από τα 7ο και 10ο Δημοτικά σχολεία Ν. Ιωνίας προχώρησε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος «η τελευταία  υλοποιεί τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ με κατεπείγουσες διαδικασίες για σύμπτυξη τμημάτων, στοιβάζοντας μαθητές  σε ακατάλληλες αίθουσες  και μάλιστα μπροστά  στην εξέλιξη του 5ου κύματος πανδημίας, επιτείνοντας  τα μεγάλα μαθησιακά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα παιδιά λόγω της τηλεκπαίδευσης και της μη ομαλής λειτουργίας των σχολείων την προηγούμενη  περίοδο της πανδημίας.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι ο ίδιος στηρίζει και υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας. Ότι οι συμπτύξεις είναι αναγκαίες γιατί ενώ υπάρχουν μικρά τμήματα σε ορισμένα σχολεία, σε κάποια άλλα δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη εκπαιδευτικοί (!!).

Από τη μεριά μας εκφράσαμε την αντίθεσή μας σ΄ αυτή την πολιτική που δεν προχωρά αμέσως σε προσλήψεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, μετακινεί εκπαιδευτικούς και συμπτύσσει τμήματα ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων για να καλυφτούν τα κενά, αδιαφορώντας για τις ψυχολογικές συνέπειες των  μαθητών με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και εκπαιδευτικού και απαιτήσαμε να μη προχωρήσουν οι συμπτύξεις των τμημάτων. 

Ο Δ/ντής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στο υπουργείο τα αιτήματα μας. Παρόλα αυτά το μεσημέρι με τηλεφωνική εντολή κάλεσε τις τελευταίες τοποθετημένες συναδέλφους στα παραπάνω σχολεία για να αναλάβουν υπηρεσία σε άλλα  σχολεία.

Νέα Ιωνία Νέα Ιωνία Νέα Ιωνία Νέα Ιωνία

Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση και καλούμε τους γονείς να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για το σχολείο που αξίζει στους μαθητές και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας :

  • Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων και κάλυψη όλων των κενών τώρα».

Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις τμημάτων – Έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα

Το θέμα θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» ζητώντας να υπάρξει ανάλογο ψήφισμα. Αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Κανλής: «το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αιφνιδιάζει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε 2 δημοτικά σχολεία, στο 10ο Αλσούπολης και στο 7ο Περισσού. Η κίνηση γίνεται εν μέσω του έντονου τετάρτου κύματος τμήματος της πανδημίας. και ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες στις διευθύνσεις των σχολείων.

Νέα Ιωνία

Συγκεκριμένα στο 7ο Δημοτικό η ΣΤ’ τάξη που τώρα είναι 3 τμήματα, με σύνολο 44 μαθητές, καλείται να συγχωνευτεί σε 2 τμήματα, με 22 μαθητές ανά τμήμα. Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση αναγράφονται ακόμα 2 τάξεις που – εν ευθέτω χρόνο – πρέπει να συγχωνευθούν.

Η απόφαση αυτή βρίσκει κάθετα αντίθετους εκπαιδευτικούς και γονείς, γεγονός που εκφράστηκε από τον σύλλογο εκπαιδευτικών “ΣΕΦΕΡΗΣ” και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Η ένωση γονέων, σε επιστολή της, εκφράζει έντονους προβληματισμούς για την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα:

1.Πόσο ασφαλές είναι μέσα στην πανδημία να συνωστίζονται 24 παιδιά σε μία αίθουσα;

2.Πόσο παιδαγωγικό είναι να αντιμετωπίζονται τα παιδιά ως αγέλη και όχι ως προσωπικότητες σε ανάπτυξη;

3.Πόσο θα βοηθηθούν μαθησιακά τα παιδιά και πόσο θα μπορεί να τα βοηθήσει ο δάσκαλος να κατανοήσουν, όταν δυσκολεύονται;

4.Πως θα τα προσέξει όλα ο εκπαιδευτικός σε περίπτωση που είναι ανήσυχα;

5.Είναι επιτρεπτό με βάση την ΚΤΥΠ, να μειώνεται ο ζωτικός χώρος του παιδιού σε λιγότερο τελικά από 1,50τμ;

6.Είναι τα παιδιά μας απλοί αριθμοί σε υπολογιστές που αρκεί μία μαθηματική πράξη για να διαμορφωθεί αποτέλεσμα ή είναι προσωπικότητες με ξεχωριστές ευαισθησίες, δυνατότητες και αδυναμίες που χρειάζεται να αναπτυχθούν ομαλά, χωρίς προβλήματα;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” καταθέτει πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, συμπαραστεκόμενη στις αγωνίες και στα δίκαια αιτήματα γονέων αλλά και εκπαιδευτικών».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

4 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU