Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: Εξέλεξαν νέα προεδρεία με… αντισηπτικά και μάσκες

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: Εξέλεξαν νέα προεδρεία με… αντισηπτικά και μάσκες

Τα νέα μέλη τους, για το δεύτερο μισό της παρούσας δημαρχιακής θητείας, εξέλεξαν τα Δημοτικά Συμβούλια και οι Επιτροπές των δήμων Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο Θεοδωρικάκου, που ψηφίστηκε όταν επικράτησε η ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 2019, άλλαξε σχεδόν στο σύνολο του ο «Κλεισθένης» (που καθιέρωνε την αναλογική εκπροσώπηση) με αποτέλεσμα π.χ. η Οικονομική Επιτροπή να γίνει ένα πανίσχυρο εργαλείο στη διάθεση της κάθε δημοτικής αρχής, η οποία την ελέγχει ανεξαρτήτως ποσοστού και αριθμού δημοτικών συμβούλων που εξέλεξε η κάθε παράταξη.

Να σημειωθεί ότι στο δήμο Ηρακλείου το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συνεδριάσει με βάση τα πρωτόκολλα για την πανδημία (χώρος, αποστάσεις, κτλ), ωστόσο στη Νέα Ιωνία τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα καθώς έπρεπε να βρεθεί για πρώτη φορά χώρος που να καλύπτει τις προϋποθέσεις του νόμου, με δεδομένο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας είναι και πιο πολυπληθές.

Τελικά χρησιμοποιήθηκε η πολυγωνική αίθουσα στο 7ο Γυμνάσιο, που βρίσκεται δίπλα στην “Ανατόλια”, στην Καλογρέζα.

Μετά τις σχετικές διαδικασίες οι δύο δήμοι εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, ενώ δηλώσεις στα social media έκαναν τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, Κώστας Κουλούρης, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γιώργος Πέτρου. Αμφότεροι, επανεξελέγησαν. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις.

Νέα Ιωνία

Στην ειδική διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, το σώμα ενέκρινε την πρόταση της Δημάρχου, Δέσποινας Θωμαΐδου και ο Κωνσταντίνος Κουλούρης επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο έτη (έως 31 Δεκεμβρίου 2023). Στην θέση του Αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Χαράλαμπος Λάμπρου και Γραμματέας η Φιλίππα Αθυμαρίτου.

Η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου ευχήθηκε καλή θητεία στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και στα μέλη των Επιτροπών εκφράζοντας την πίστη ότι «Όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη νέα περίοδο για ένα καλύτερο αύριο και την προκοπή του τόπου μας, με όρους κοινωνικής και δημοκρατικής ευαισθησίας. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό και να φανούμε αντάξιοι του ρόλου που μας έδωσε ο Ιωνιώτικος λαός».

Στην Οικονομική Επιτροπή παραμένει ως Πρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ενώ θα μετέχουν οι δύο Αντιδήμαρχοι κα. Αγγελική Σακκαλόγλου και κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη από τη Δήμαρχο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Οικονομική Επιτροπή

Τακτικά Μέλη:

  1. Αλατσίδου Ελένη
  2. Χατζή Ελένη
  3. Κανναβός Μιλτιάδης
  4. Τσομπάνογλου Φώτιος
  5. Κανλής Χρήστος
  6. Κατημερτζόγλου Κωνσταντίνος

Αναπληρωματικά Μέλη:

  1. Γρίβα Ελένη
  2. Καρβουνιάρης Αντώνιος
  3. Αναμουρλόγλου Χρήστος
  4. Κλάρα Αναστασία
  5. Βανδώρος Σπυρίδων
  6. Τσουκαλάς Παναγιώτης (Β’ αναπλ: Μποτζιολή Ελένη)

 

Επίσης, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής παραμένει ως Πρόεδρος η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, ενώ θα μετέχουν οι δύο Αντιδήμαρχοι κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης και κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη από τη Δήμαρχο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά Μέλη:

  1. Αλατσίδου Ελένη
  2. Χατζή Ελένη
  3. Αγγελακοπούλου Αναστασία-Ελένη
  4. Στέφας Γεώργιος
  5. Ακιανίδου Όλγα
  6. Χαμαλίδης Θεόδωρος

Αναπληρωματικά Μέλη:

  1. Γρίβα Ελένη
  2. Σπηλιωτόπουλος Βασίλειος
  3. Σκευοφύλαξ Σωτήριος
  4. Κουλουριώτη Μαρία-Ελισσάβετ
  5. Χατζηκωνσταντίνου Σάββας
  6. Ματθαίου Αλέξανδρος (Β’ αναπλ: Μποτζιολή Ελένη)

 

Δήλωση Κώστα Κουλούρη

Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τη Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαϊδου που μου έκανε για άλλη μία φορά την τιμή, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, να με προτείνει ξανά για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Ηράκλειο Αττικής

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης καθώς και τα νέα μέλη των δημοτικών επιτροπών εξέλεξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στις καθιερωμένες «δημαιρεσίες» που λαμβάνουν χώρα, παραδοσιακά, στη μέση της κάθε δημαρχιακής θητείας. Στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Πέτρου, ενώ ως αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Μιλτιάδης Βαφειαδάκης από την μείζονα μειοψηφία. Γραμματέας του ΔΣ επανεξελέγη από την ελάσσονα μειοψηφία η Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Και οι τρεις υποψήφιοι εξελέγησαν με την πρώτη ψηφοφορία κάθε γύρου – ένας γύρος, αντίστοιχα, για κάθε θέση – με τον Γιώργο Πέτρου να λαμβάνει 17 ψήφους υπέρ και 12 λευκά, τον Μίλτο Βαφειαδάκη 22 υπέρ και 7 λευκά και την Κατερίνα Ασημακοπούλου 20 υπέρ, 8 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν από την πλευρά της δημοτικής αρχής η Έφη Κανλή, ο Γιώργος Πέτρου και η Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, από τη μείζονα μειοψηφία ο Θανάσης Μήνας και από την ελάσσονα ο Γιάννης Φίλανδρος και η Αιμιλία Τζίβα.

Ανάλογα, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από τη δημοτική αρχή ο Δημήτρης Τσεκούρας, ο Νίκος Σπυρόπουλος και η Μαίρη Ιγγλέση, από τη μείζονα μειοψηφία ο Δημήτρης Τσαπραζλής και από την ελάσσονα ο Γιάννης Κεσκινίδης και η Φάνη Βελλίδου.

Τα υπολειπόμενα μέλη των δύο δημοτικών επιτροπών, πρόεδροι και από δύο, αντίστοιχα, αντιδήμαρχοι οι οποίοι δεν εκλέγονται αλλά ορίζονται από το δήμαρχο σύμφωνα με το Νόμο, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που μέχρι σήμερα υπηρέτησαν με ζήλο και στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δημοτικές επιτροπές συμβάλλοντας καταλυτικά στο να κάνουμε έργο στην πόλη μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και σε εκείνους που εκλέχτηκαν για να συνεχίσουν εφεξής να στελεχώνουν τις εν λόγω θέσεις. Μαζί, με ακόμα περισσότερη όρεξη και διάθεση για δουλειά, θα κάνουμε το Ηράκλειο πόλη που αξίζει να ζεις», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Δήλωση Γιώργου Πέτρου

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, που μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με επανεκλέξουν Πρόεδρο του σώματος. Θέλω να υποσχεθώ σε όλους σας,  αλλά και στους Δημότες, ότι θα συνεχίσω με την ίδια όρεξη με την οποία ξεκίνησα από την πρώτη κιόλας θητεία,  για να συμβάλλω με τον ρόλο μου στο να παραχθεί ουσιαστικό έργο για την πόλη.

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία –  Δήλωση Αθ. Αποστολόπουλου για τη ψηφοφορία για την ανάδειξη μελών Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου

Νέα Ιωνία

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU