Νέα Ιωνία: Συνεχίζονται οι επισκέψεις των μαθητών στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία: Συνεχίζονται οι επισκέψεις των μαθητών στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Ν. Ιωνίας, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid 19, άνοιξε τα μουσεία του (Λαογραφικό και Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας) και  υποδέχεται μαθητές Δημοτικών (ΣΤ΄ τάξη), Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Αττική. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «πριν από την ξενάγηση στα μουσεία, στους μαθητές δίνεται η ευκαιρία να ενημερωθούν:

            – για τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό στην καταστροφή και τον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες και

            – για την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στη Ν. Ιωνία και τα δύσκολα χρόνια της αστικής τους αποκατάστασης.

Έτσι δεχθήκαμε:

            – Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, ένα τμήμα της Α΄ Λυκείου (17 άτομα) από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριές τους Γεωργία Πολίτη και Ελένη Πετούση.

            – Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ένα τμήμα του Λυκείου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που το συνόδευαν οι καθηγήτριες Βίκυ Παπαμιχαήλ και Φοίβη Μπακόλα.

            – Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, 40 μαθητές από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (Πλατεία Τσαλδάρη), συνοδευόμενοι από τον Δ/ντή τους Γεώργιο  Κοκορομύτη και τις δασκάλες τους Σταυρούλα Φραγκάκου και Ευαγγελία Βογιατζή.

            -Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, 46 μαθητές της Β΄ τάξεως του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Μαρία Κουτούση, Ελένη Βασιλείου και Στέλιο Λαμπή.

            – Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, 45 μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας (Πλατεία Τσαλδάρη) συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Μαρία Τουτζιαράκη, Έφη Σβάρνα, Μαρία Σπυρούλια και Κατερίνα Λιάπη.

            Όποια σχολεία επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων μας και να γνωρίσουν την Ιστορία της πόλης μας, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στο τηλ. 210 27 95 012.

            Επ’  ευκαιρία Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές!».

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – ΚΕΜΙΠΟ δήμου Νέας Ιωνίας – Συνεχίζει το πανελλαδικό ταξίδι του – Εκδήλωση στη Λαμία

ΚΕΜΙΠΟ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU