Νέα Ιωνία : «Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, Μπόλικη καρδιά», μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ανάτασης

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία : «Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, Μπόλικη καρδιά», μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ανάτασης

Ένα ταξίδι στα πέτρινα χρόνια της εξορίας, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ανάτασης, ήταν η προβολή του ντοκιμαντέρ της Κ.Ε. του K.K.E. «Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, Μπόλικη καρδιά» το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην Νέα Ιωνία.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε ανακοίνωση του κόμματος, «εκ μέρους των Κ.Ο. Νέας Ιωνίας, Περισσού και Καλογρέζας – Αλσούπολης χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχάλης Χασιώτης, στέλεχος της οργάνωσης.

Νέα Ιωνία

Τόνισε πώς στην Μακρόνησο οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν,  η βία συστηματοποιήθηκε και οι πολιτικά διωκόμενοι έζησαν την μεγαλύτερη αναμέτρηση τους όχι μόνο με τον ταξικό αντίπαλο, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μοναδικός σκοπός του αστικού κράτους ήταν οι εξόριστοι να υποταχθούν, να δηλώσουν μετάνοια, να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τις ιδέες τους.

Φωτίζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα, υπογράμμισε πως η ακλόνητη αφοσίωση στα δίκια του λαού, η δύναμη της οργάνωσης και της αντίστασης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες είναι συστατικά που ατσαλώνουν τους αγωνιστές, και ότι τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η προβολή ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ανάτασης».

 

Δείτε και εδώ

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – ΚΚΕ – Προβολή ντοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ. Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής

KKE

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU