«Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες: Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση» σήμερα στις 6.30 μ.μ.

Πίνακας Περιεχομένων

«Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες: Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση. Η περίπτωση του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου» σήμερα στις 6.30 μ.μ.

Με στόχο να φωτίσει τη συμβολή των χωρικών της Αττικής και συγκεκριμένα των περιοχών  του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου,  στην Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνεται σήμερα ημερίδα από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821, η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ημερίδα σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. με θέμα «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες: Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση. Η περίπτωση του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου».

Έλληνες

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τέχνης Τύπου & Πολιτισμού ΑΜΑΡΥΣΙΑ και  θα μεταδοθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας Αττικής και από το www.amarysia.gr

Η ημερίδα έχει ως στόχο να τιμήσει αλλά και ταυτόχρονα να φωτίσει και να αναδείξει την συμβολή των χωρικών της Αττικής, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν χριστιανοί Αρβανίτες, και συγκεκριμένα των περιοχών  του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου στην Ελληνική Επανάσταση.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο Αρχαιολόγος- Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Πάλλης και ο Ιστορικός Ευρωπαϊκών Πολιτισμών Παναγιώτης Στουραϊτης.

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής: Από το 1850 στο 2021…

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU