Νέα Ιωνία – skroutz: Μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή για εργασιακά θέματα

Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη SKROUTZ

Να παρθούν πίσω όλες οι βλαπτικές μεταβολές! Παλεύουμε για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!

Εμείς οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Skroutz, απευθυνόμαστε στον λαό της Νέας Ιωνίας με σκοπό να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην εταιρεία μας το τελευταίο διάστημα.

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε το Skroutz ως μία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και πιθανά το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Νέα Ιωνία ενώ απασχολεί περισσότερους από 600 εργαζόμενους στην κύρια εταιρεία.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η διοίκηση της εταιρείας μας ανέφερε ότι πρέπει να υπογράψουμε νέα ατομική σύμβαση εργασίας. Η λεγόμενη «συμπληρωματική σύμβαση» ενσωματώνει στην υπάρχουσα Σύμβαση Εργασίας μας όρους που δεν υπήρχαν πριν. Προσθέτουν όρους που σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν στον αντεργατικό νόμο 4808/21 (Νόμος Χατζηδάκη) που οι εργαζόμενοι τον απορρίψαμε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις πέρσι.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε: αλλαγή στη θέση εργασίας και στο ωράριο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, ενώ αν υπάρχει ανάγκη μπορεί να υπάρχει μετακίνηση σε περιοχή εντός της Ελλάδας. Το διάλειμμα πλέον θα βγαίνει εκτός 8ώρου, ενώ με την υπογραφή της νέας σύμβασης μπορούν να εγκατασταθούν πλέον εργαλεία και λογισμικά παρακολούθησης στους υπολογιστές μας. Ενώ πλέον δε θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητήσουμε τη σύμβαση μας ή το μισθό μας με κανέναν, ακόμα και με τους συναδέλφους μας!

 

Επιπλέον, προωθούν τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, με μετακύλιση ευθυνών από τον εργοδότη στον

τηλεργαζόμενο, όπως την υγιεινή και ασφάλεια του ή την τήρηση του 8ώρου. Η τηλεργασία από «έκτακτη» συνθήκη γίνεται μόνιμο στοιχείο στην εκμετάλλευση των εργαζομένων και διευρύνεται. Εδώ και 2,5 χρόνια γνωρίζουμε πολύ καλά από πρώτο χέρι τι σημαίνει τηλεργασία: ξεχείλωμα του 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση. Οι εργοδότες αλλά και η κυβέρνηση την χρησιμοποίησαν σαν πανάκεια μέσα στην πανδημία για μην πάρουν μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους, αποστάσεις στα γραφεία, προληπτικά τεστ, μάσκες κλπ. Αναρρωτικές και γονικές άδειες χάνονται στο όνομα του «είσαι από το σπίτι». Όλοι θυμόμαστε τις μέρες του χιονιά και πως αξιοποιήθηκε η τηλεργασία, έχουμε ακόμα πείρα ότι αξιοποιείται στον κλάδο μας σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός. Με την τηλεργασία το όριο ανάμεσα στον εργάσιμο και μη εργάσιμο χρόνο θολώνει, θέλουν να είμαστε διαθέσιμοι 24/7.

 

Συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι όταν πρόκειται για τα δικαιώματα στην εργασία μας η Skroutz… είναι όνομα και πράγμα!

 

Η σωματειακή επιτροπή στην επιχείρηση, μαζί με το σωματείο μας το ΣΕΤΗΠ, από την πρώτη στιγμή βγήκαμε μπροστά για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και τους καλέσαμε να μην υπογράψουν τη σύμβαση ενώ διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα βελτιώνει τους όρους εργασίας μας.

 

Διεκδικούμε:

 

  • Να παρθούν πίσω όλες οι βλαπτικές μεταβολές και υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις σε όλους τους μισθούς, πάνω από τον πληθωρισμό

 

  • Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και για όσο διαρκεί αυτό το μέτρο, να είναι εθελοντική και με δικαίωμα

ανάκλησης από τον εργαζόμενο, ενώ οι ευθύνες και τα λειτουργικά κόστη να μην μετακυλίονται στον εργαζόμενο.

 

  • Απαγόρευση εγκατάστασης ψηφιακών καμερών, λογισμικά παρακολούθησης στους εργαζόμενους.

 

Μετά από τη δυναμική παρέμβαση του σωματείου μας, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας στις 10/10, καταφέραμε και αποσπάσαμε δέσμευση ότι το χρονικό περιθώριο που είχε οριστεί για την υπογραφή, πάρθηκε πίσω, ενώ ήδη ορίστηκε συνάντηση με τη διοίκηση τη Δευτέρα 17/10.

 

Καλούμε τον λαό της Νέας Ιωνίας, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη Skroutz!

 

Ο αγώνας μας έχει κοινό παρανομαστή με τον αγώνα που δίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για όλους μας.

 

Σας καλούμε στη μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή 14/11, στις 18:00, με αφετηρία το σταθμό στη Νέα Ιωνία.

————————————————-

Σύλλογος Εκπαιδευτικών όμορων περιοχών «Γ.Σεφέρης»: Στεκόμαστε  αλληλέγγυοι  στους  εργαζόμενους της  “Σκρουτζ”

Συναδέλφισσα/ Συνάδελφε, ενημερωθήκαμε από τη σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία “ΣΚΡΟΥΤΖ” η οποία έχει έδρα στη Ν. Ιωνία (γνωστή και από την προσπάθεια έξωσης του Κέντρο Υγείας από το κτήριο της), ότι οι εργαζόμενοι της καλούνται να υπογράψουν «συμπληρωματική» ατομική τροποποίηση της σύμβασης εργασίας τους, η οποία ενσωματώνει όρους που σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν στον αντεργατικό νόμο 4808/21 (Νόμος Χατζηδάκη).  Στην τροποποιητική σύμβαση μεταξύ άλλων η εργοδοσία:

  • Προσπαθεί να μονιμοποιήσει την τηλεργασία.
  • Να φορτώσει στους εργαζόμενους την ευθύνη για την υγιεινή και την ασφάλεια τους. ( π.χ. Σε περίπτωση κάποιου εργατικού ατυχήματος, η ευθύνη δεν θα βαρύνει πλέον τον εργοδότη).
  • Μεταθέτει την ευθύνη της αποσύνδεσης του 8ωρου από υποχρέωση του εργοδότη, στην ψευδεπίγραφη ελεύθερη επιλογή (;) του εργαζόμενου!
  • Προσθέτει τη δυνατότητα στον εργοδότη να αλλάζει ώρα και μέρα της εργασίας ανάλογα τις ανάγκες της εταιρείας.
  • Το διάλειμμα βγαίνει εκτός 8ώρου καθώς ορίζεται ξεκάθαρα ότι δεν ανήκει στον πραγματικό χρόνο εργασίας.
  • Τέλος, φορτώνει τα λειτουργικά έξοδα της τηλεργασίας στους ίδιους τους εργαζομένους.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ) από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε κάθε προσπάθεια μονιμοποίησης της τηλεργασίας στον κλάδο τους. Η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ στον αντίποδα της νέας ατομικής Σύμβασης Εργασίας που επιχειρεί η εργοδοσία, προτείνει την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, λέει ΟΧΙ στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και απαιτεί να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ως εκπαιδευτικοί που βιώσαμε όλες τις αρνητικές συνέπειες στα εργασιακά μας δικαιώματα και στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας από τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στην εταιρεία “ΣΚΡΟΥΤΖ”.   Ο αγώνας  που δίνουν ταυτόχρονα απέναντι στο κύμα ακρίβειας, τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα και  την ανάγκη για άμεση αύξηση των μισθών είναι αγώνας κοινός για όλους μας.  Είναι συνέχεια του συντονισμού δράσης των σωματείων και του μεγάλου συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 του Οκτώβρη στη Ν. Ιωνία και κάλεσμα πλατύ για τη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.   Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς ή άλλους μεσσίες. Δεχόμαστε ενιαία επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στα δικαιώματα μας και μόνο εμείς οργανωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο και να έχουμε κατακτήσεις.

To ΔΣ του συλλόγου μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία “ΣΚΡΟΥΤΖ”,  μελών της ΣΕΤΗΠ που την Παρασκευή 14/10  έχουν προγραμματίσει πλατιά εξόρμηση στη Νέα Ιωνία, με ραντεβού στις 6μμ στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ώστε να γίνει γνωστό το γεγονός στην πόλη μας, και την ίδια στιγμή ζητάνε την αλληλεγγύη του κόσμου και των φορέων της πόλης.  Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν το «παρών» ενισχύοντας τον αγώνα των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

—————————————————————–

Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας  

Στεκόμαστε  αλληλέγγυοι  στους  εργαζόμενους της  «Σκρουτζ»

Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Ν. Ιωνίας είμαστε αλληλέγγυοι  στον αγώνα της   Σωματειακής  Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ και των εργαζομένων στη εταιρεία «ΣΚΡΟΥΤΖ», που έχει έδρα στην Ν. Ιωνία, και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.

Ειδικότερα στηρίζουμε τον αγώνα τους για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για δουλειά με δικαιώματα.

Η εργοδοσία στην «ΣΚΡΟΥΤΖ» με τις νέες συμβάσεις που καλεί τους εργαζόμενους της να υπογράψουν προσπαθεί όχι μόνο να μονιμοποιήσει την τηλεργασία αλλά και να τους φορτώσει την ευθύνη για την υγιεινή και την ασφάλεια τους (π.χ. σε περίπτωση κάποιου εργατικού ατυχήματος, η ευθύνη δεν θα βαρύνει πλέον τον εργοδότη).

Προκλητικά μεταθέτει την ευθύνη της αποσύνδεσης του 8ωρου από υποχρέωση του εργοδότη, στην ψευδεπίγραφη ελεύθερη επιλογή (;) του εργαζόμενου!  Καθιερώνει την ζωή «λάστιχο» καθώς ο εργοδότης θα μπορεί όποτε αυτός θέλει  να αλλάζει ώρα και μέρα της εργασίας ανάλογα τις ανάγκες της εταιρείας. Το διάλειμμα βγαίνει εκτός 8ώρου καθώς ορίζεται ξεκάθαρα ότι δεν ανήκει στον πραγματικό χρόνο εργασίας, και σαν να μην έφτανε αυτό φορτώνει τα λειτουργικά έξοδα της τηλεργασίας στους ίδιους τους εργαζομένους.

Δηλαδή ζητάει από τους εργαζόμενους τους να συμφωνήσουν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα!!!

Το συνδικάτο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ) από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε κάθε προσπάθεια μονιμοποίησης της τηλεργασίας στον κλάδο τους. Η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία «ΣΚΡΟΥΤΖ» στον αντίποδα της νέας ατομικής Σύμβασης Εργασίας που επιχειρεί η εργοδοσία, προτείνει την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, λέει ΟΧΙ στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και απαιτεί να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Στο αγώνα αυτό οι εργαζόμενοι της «ΣΚΡΟΥΤΖ» και η Σωματειακή τους Επιτροπή ζητάνε την στήριξη όλων των σωματείων, των μαζικών φορέων και του λαού της Ν. Ιωνίας.

Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Ν. Ιωνίας είμαστε πλευρό των εργαζομένων στην εταιρεία «ΣΚΡΟΥΤΖ», στηρίζουμε των δίκαιο αγώνα τους.  Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς ή άλλους μεσσίες. Οι εργαζόμενοι δεχόμαστε ενιαία επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στα δικαιώματα μας και μόνο εμείς οργανωμένοι στα σωματεία μας, ενωμένοι σαν μία γροθιά, μπορούμε να βάλουμε φρένο και να έχουμε κατακτήσεις.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «ΣΚΡΟΥΤΖ» που με την Σωματειακή τους Επιτροπή  την Παρασκευή 14/10  έχουν προγραμματίσει πλατιά εξόρμηση στη Νέα Ιωνία, με ραντεβού στις 6 μ.μ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ώστε να γίνει γνωστό το γεγονός στην πόλη μας, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη. Για αυτό καλούμε τα μέλη μας να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση και σε κάθε κινητοποίηση από εδώ και πέρα, ενισχύοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «ΣΚΡΟΥΤΖ».

Μαζί  είμαστε πιο δυνατοί!!

Κανένας μόνος του !!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

—————————————————————-

update 13/10/22 – 16.18

Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Πέριξ

 

Συνάδελφοι/φισσες, το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Πέριξ, εκφράζει την αλληλεγγύη του και την στήριξη του, στον αγώνα της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ και των εργαζομένων στην εταιρεία «ΣΚΡΟΥΤΖ», που στόχο έχει την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Την ώρα που η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέες συμβάσεις, μέσω των οποίων:

  • Νομιμοποιείται η τηλεργασία
  • Η υγεία και η ασφάλεια τους γίνεται ατομική υπόθεση (σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος δεν επιβαρύνεται πλέον ο εργοδότης)
  • Ισχυροποιούνται τα ευέλικτα ωράρια εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης κ.ο.κ.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, μαζί στα Σωματεία τους, διεκδικούν ζωή και εργασία με δικαιώματα!

Τέρμα πια η «εργασιακή ζούγκλα» και η ζωή «λάστιχο» του εργαζόμενου λαού!

Το Υπουργείο Εργασίας εφαρμόζοντας και τις αποφάσεις που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης και όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων που έχουν θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια, τόσο από την τωρινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (βλ. νόμος Χατζηδάκη, νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου, νόμος Κατρούγκαλου), έχουν οδηγήσει το λαό να ζει έναν εργασιακό μεσαίωνα! Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μέσα από τις πορείες τους και τα συλλαλητήρια τους φωνάζουν το σύνθημα «ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!».

Εμείς οι Συνταξιούχοι, θα είμαστε πάντα στο πλευρό και θα αγωνιζόμαστε από κοινού με τους εργαζόμενους, που είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

Το Σωματείο Συνταξιούχων στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην «ΣΚΡΟΥΤΖ» που με την Σωματειακή Επιτροπή της ΣΕΤΗΠ, την Παρασκευή 14/10 έχουν προγραμματίσει πλατιά εξόρμηση στην Νέα Ιωνία, με ραντεβού 6 μ.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ, ώστε να γίνει γνωστό το γεγονός στην πόλη μας και να δυναμώσει η αλληλεγγύη. Για αυτό καλούμε, με τη σειρά μας, τα μέλη του Σωματείου μας και όλο τον λαό, να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση και σε κάθε κινητοποίηση από εδώ και πέρα, ενισχύοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «ΣΚΡΟΥΤΖ».

 

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!!!

——————————————————————————-

UPDATE 14/10/22 – 14.00

 

Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών Παράρτημα Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «Σκρουτζ”

Συναγωνιστές/ Συναγωνίστριες,

Το παράρτημα του ΕΣΥΝ Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρείας “ΣΚΡΟΥΤΖ” η οποία έχει έδρα στη Ν. Ιωνία, μετά από ενημέρωση που έλαβε από τη σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ, ότι οι εργαζόμενοι της εν λόγο εταιρείας καλούνται να υπογράψουν «συμπληρωματική» ατομική τροποποίηση της σύμβασης εργασίας τους, η οποία ενσωματώνει όρους που σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν στον αντεργατικό νόμο 4808/21 (Νόμος Χατζηδάκη).

Στην τροποποιητική σύμβαση μεταξύ άλλων η εργοδοσία:

  • Προσπαθεί να μονιμοποιήσει την τηλεργασία.
  • Να φορτώσει στους εργαζόμενους την ευθύνη για την υγιεινή και την ασφάλεια τους. ( π.χ. Σε περίπτωση κάποιου εργατικού ατυχήματος, η ευθύνη δεν θα βαρύνει πλέον τον εργοδότη).
  • Μεταθέτει την ευθύνη της αποσύνδεσης του 8ωρου από υποχρέωση του εργοδότη, στην ψευδεπίγραφη ελεύθερη επιλογή (;) του εργαζόμενου!
  • Προσθέτει τη δυνατότητα στον εργοδότη να αλλάζει ώρα και μέρα της εργασίας ανάλογα τις ανάγκες της εταιρείας.
  • Το διάλειμμα βγαίνει εκτός 8ώρου καθώς ορίζεται ξεκάθαρα ότι δεν ανήκει στον πραγματικό χρόνο εργασίας.
  • Τέλος, φορτώνει τα λειτουργικά έξοδα της τηλεργασίας στους ίδιους τους εργαζομένους.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ) από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε κάθε προσπάθεια μονιμοποίησης της τηλεργασίας στον κλάδο τους. Η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ στον αντίποδα της νέας ατομικής Σύμβασης Εργασίας που επιχειρεί η εργοδοσία, προτείνει την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, λέει ΟΧΙ στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και απαιτεί να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Συναγωνιστή/συναγωνίστρια,

Ως εργαζόμενοι και πολίτες που βιώσαμε επίσης  τις αρνητικές συνέπειες στα εργασιακά μας και στον καθημερινό βιοπορισμό μας, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στην εταιρεία “ΣΚΡΟΥΤΖ”.   Ο αγώνας  που δίνουν ταυτόχρονα απέναντι στο κύμα ακρίβειας, τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα και  την ανάγκη για άμεση αύξηση των μισθών είναι αγώνας κοινός για όλους μας.  Είναι συνέχεια του συντονισμού δράσης των σωματείων και του μεγάλου συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 του Οκτώβρη στη Ν. Ιωνία και κάλεσμα πλατύ για τη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.  Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς ή άλλους μεσσίες. Δεχόμαστε ενιαία επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στα δικαιώματα μας και μόνο εμείς οργανωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο και να έχουμε κατακτήσεις.

To ΔΣ του ΕΣΥΝ παράρτημα Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία “ΣΚΡΟΥΤΖ”,  μελών της ΣΕΤΗΠ που την Παρασκευή 14/10  έχουν προγραμματίσει πλατιά εξόρμηση στη Νέα Ιωνία, με ραντεβού στις 6μμ στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ώστε να γίνει γνωστό το γεγονός στην πόλη μας, και την ίδια στιγμή ζητάνε την αλληλεγγύη του κόσμου και των φορέων της πόλης.  Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν το «παρών» ενισχύοντας τον αγώνα των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες.

Αλληλεγγύη σε κάθε δίκαιο αγώνα! ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί!!!

———————————————————————————–

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Εμείς οι Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ συμπαραστεκόμαστε στα εργαζόμενα παιδία και εγγόνια μας και στους πάνω από 600 εργαζόμενους της εταιρίας skroutz που παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ο νόμος 4808/21 (νόμος Χατζηδάκη) που οι εργαζόμενοι τον απορρίψανε με τις μεγάλες απεργιακές του κινητοποιήσεις πρέπει να μείνει στα χαρτιά.

Είναι αυτός που άνοιξε την όρεξη στην εργοδοσία να χτυπήσει ακόμη παραπέρα τα δικαιώματα στην εργασία, στην εταιρία skroutz αλλά και στους άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η μετακύλυση ευθυνών από τον εργοδότη στον εργαζόμενο απαλλάσσει την εργοδοσία από την υποχρέωση για την διατήρηση του 8ωρου, από τη διατήρηση της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, γενικά αυξάνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την εντατικοποίηση της εργασίας τους.

Οι συμβάσεις γαλέρας δεν θα περάσουν

Είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα που κάνετε που θα βελτιώσει τους όρους εργασίας σας.

Καλούμε τον λαό της Νέας Ιωνίας να εκφράσει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της εταιρίας skroutz.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

—————————————————————————–

 

Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

http://d-elmeanatt.blogspot.gr                                                   

Νέα Ιωνία, 13-10-2022

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ – ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΣΚΡΟΥΤΖ»

Συναδέλφισσα/ Συνάδελφε,

Η Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής στηρίζει το δίκαιο αγώνα της σωματειακής επιτροπής της ΣΕΤΗΠ και των εργαζομένων της ΣΚΡΟΥΤΖ (που έχει έδρα στη Ν. Ιωνία).

Οι εργαζόμενοι της ΣΚΡΟΥΤΖ καλούνται να υπογράψουν «συμπληρωματική» ατομική τροποποίηση της σύμβασης εργασίας τους, όπου η εργοδοσία :

Προσπαθεί να μονιμοποιήσει την τηλεργασία.

Να φορτώσει στους εργαζόμενους την ευθύνη για την υγιεινή και την ασφάλεια τους. ( π.χ. Σε περίπτωση κάποιου εργατικού ατυχήματος, η ευθύνη δεν θα βαρύνει πλέον τον εργοδότη).

Μεταθέτει την ευθύνη της αποσύνδεσης του 8ωρου από υποχρέωση του εργοδότη, στην ψευδεπίγραφη ελεύθερη επιλογή (;) του εργαζόμενου!

Προσθέτει τη δυνατότητα στον εργοδότη να αλλάζει ώρα και μέρα της εργασίας ανάλογα τις ανάγκες της εταιρείας.

Το διάλειμμα βγαίνει εκτός 8ώρου καθώς ορίζεται ξεκάθαρα ότι δεν ανήκει στον πραγματικό χρόνο εργασίας.

Τέλος, φορτώνει τα λειτουργικά έξοδα της τηλεργασίας στους ίδιους τους εργαζομένους

Τη στιγμή που τα κέρδη της εταιρείας έχουν εκτιναχθεί με τις τηλεπωλησεις, οι εργαζόμενοι καλούνται να σκύψουν το κεφάλι, να δουλεύουν πέραν του 8ωρου χωρίς να πάρουν ανάσα, με τον ατομικο τους εξοπλισμό.

Η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ στον αντίποδα της νέας ατομικής Σύμβασης Εργασίας που επιχειρεί η εργοδοσία, προτείνει την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, λέει ΟΧΙ στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και απαιτεί να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Συναδέλφισσα / συνάδελφε,

Ως εκπαιδευτικοί που βιώσαμε όλες τις αρνητικές συνέπειες στα εργασιακά μας δικαιώματα και στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας από τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στην εταιρεία “ΣΚΡΟΥΤΖ”.   Ο αγώνας  που δίνουν ταυτόχρονα απέναντι στο κύμα ακρίβειας, τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα και  την ανάγκη για άμεση αύξηση των μισθών είναι αγώνας κοινός για όλους μας.  Είναι συνέχεια του συντονισμού δράσης των σωματείων και του μεγάλου συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 του Οκτώβρη στη Ν. Ιωνία και κάλεσμα πλατύ για τη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.   Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς ή άλλους μεσσίες. Δεχόμαστε ενιαία επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στα δικαιώματα μας και μόνο εμείς οργανωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο και να έχουμε κατακτήσεις.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

—————————————————————-

UPDATE 14/10/22 – 23.00

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων – Σωματειακή Επιτροπή Νέας Ιωνίας

Η Επιτροπή μας, έπειτα από ενημέρωση που μας παρείχε η αντίστοιχη Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στην εταιρεία «Skroutz», αποφάσισε να καταγγείλει στον λαό της Νέας Ιωνίας και των πέριξ περιοχών τις πρόσφατες αποφάσεις της τελευταίας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία επιδιώκει να επιβάλει νέους βλαπτικούς όρους στις συμβάσεις των εργαζομένων, οι οποίες και προβλέπουν:

  • αλλαγή στη θέση και στο ωράριο εταιρίας, ανάλογα με τις ορέξεις της εργοδοσίας, ακόμα και μετακίνηση σε άλλη πόλη,
  • Το 8ώρο βγαίνει έκτος χρόνου εργασίας, καθώς ορίζεται ξεκάθαρα εκτός πραγματικού χρόνου εργασίας!
  • εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης, απαγόρευση συζήτησης της σύμβασης και του μισθού σε κάποιον τρίτο
  • μονιμοποίηση τηλεργασίας, φορτώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα λειτουργικά έξοδα της εργασίας στους ίδιους τους εργαζόμενους

Η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Skroutz, από την 1η στιγμή κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν αυτή τη σύμβαση και να παλέψουν για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με όρους που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους

Στο ΣΕΤΗΠ έρχονται συνεχώς ψηφίσματα αλληλεγγύης από επιχειρησιακά σωματεία αλλά και άλλα κλαδικά. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό της Νέας Ιωνίας και της Αττικής να είναι στο πλευρό τους. Καλούμε όλους τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι στην πάλη των εργαζομένων της Skroutz.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που ζουν, δουλεύουν στην Νέα Ιωνία και στις γύρω γειτονιές, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην «skroutz».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU