Νέα Ιωνία: Επισκέψεις σχολείων στο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία: Επισκέψεις σχολείων στο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού

 Σειρά μαθητών επισκέφθηκαν τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Νέας Ιωνίας. Όποια σχολεία επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων του Κέντρου, μπορούν να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά στο τηλ. 210 27 95 012.

Όπως σημειώνεται “Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Ν. Ιωνίας, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid 19, άνοιξε τα μουσεία του (Λαογραφικό και Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας) και υποδέχθηκε και υποδέχεται μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Αττική.

Πριν από την ξενάγηση στα μουσεία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν:

-για τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό στην καταστροφή και τον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες και

-για την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στη Ν. Ιωνία και τα δύσκολα χρόνια της αστικής τους αποκατάστασης.

Έτσι δεχθήκαμε:

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, την Δ΄ τάξη του Κολλεγίου Αθηνών, που συνοδευόταν από τους καθηγητές τους: Δημήτρη Λάππα, Έφη Αλεξίου και Αντωνίνα Σαραντοπούλου.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, το Εργαστήρι «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» που είναι ένα εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επαγγελματικής Άσκησης για νέους και νέες με νοητική υστέρηση. Τα παιδιά συνόδευαν οι κυρίες Μαρία Ραγκούση και Ελένη Μαγαζιώτου.

Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, 2 τμήματα (56 άτομα), από το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας που τα συνόδευαν οι καθηγήτριές τους: Ναταλία Κουρεμένου, Μαρία Κουτούση, και Έφη Χαντζή.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ένα τμήμα (18 άτομα) από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριές τους Καλλιόπη Θεοχάρη και Ελένη Πετούση.

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών Γ’  τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο του μαθήματος Ιστορία Κατεύθυνσης (26 άτομα). Το τμήμα συνόδευαν οι καθηγήτριες Ακριβή Κατωπόδη και Ευθυμία Καράμπαλη.

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, 2 τμήματα (46 άτομα) της Α΄ τάξης του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους Έφη Χαντζή, Κων. Κόκκινο και Νικ. Κονδύλη.

Νέα Ιωνία

Όποια σχολεία επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων μας, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά στο τηλ. 210 27 95 012″.

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr  – Νέα Ιωνία – HOUSE2: Μια δεύτερη οικογένεια για ασυνόδευτα ανήλικα

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU