Νέα Ιωνία – Τοπικώς και ανεπισήμως : Ο Ευκλείδης, οι «53», το κόκκινο σακίδιο και το pasokification…

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Τοπικώς και ανεπισήμως : Ο Ευκλείδης, οι «53», το κόκκινο σακίδιο και το pasokification…

Ολοταχώς για το συνέδριό του πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και είναι λογικό να υπάρχει μία εσωκομματική… κινητικότης. Στο πλαίσιο αυτής υποθέτω ότι εντάσσεται και η επίσκεψη του Ευκλείδη (ένας είναι ο Ευκλείδης) στη Νέα Ιωνία τη Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Η πρόσκληση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λέει τα παρακάτω: «Η Θεματική Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  σας προσκαλεί την Δευτέρα 14/3 στις 7.30 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου: «Στο κόκκινο σακίδιο – Πολιτικό ημερολόγιο και άλλα κείμενα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ομιλητές: Νίκος Βούτσης, βουλευτής, πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκη Μαρωνίτη, Ιστορικός, συγγραφέας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πάντειο, Άγγελος Τσέκερης, δημοσιογράφος, διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή». Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Σταθμός ΗΣΑΠ».

Υποθέτω τώρα ότι θυμάστε το κόκκινο σακίδιο έτσι; Μιλάμε για το γνωστό κατακόκκινο σακίδιο, το οποίο όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, τον συνόδευε σε όλες τις επίσημες συναντήσεις του, ακόμη και στο εξωτερικό – εντάξει, στα γιουρογκρουπ τον καιρό των μνημονίων συνήθως έπαιρνε ένα… χακί μαζί του, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε τώρα εκεί. Ας μείνουμε στον συμβολισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πάει λοιπόν προς το Συνέδριό του, ε, η οργάνωση της Νέας Ιωνίας είναι από τις μεγαλύτερες στην περιοχή, υπάρχουν και οι όμορες περιοχές, λογικό ακούγεται να υπάρχει αυτή η κινητικότης που λέγαμε.

Να πούμε επίσης ότι ο Ευκλείδης είναι σημαίνον στέλεχος των «53». Και επειδή μπορεί να μην γνωρίζετε και πολλά – πολλά από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, διαβάζουμε από τη wikipedia, η οποία χοντρικά περιγράφει περί τίνος πρόκειται: «Τον Ιούνιο του 2014, 53 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσκειντο στην ηγεσία, άσκησαν κριτική στην ηγεσία του κόμματος μετά τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του ίδιου χρόνου. Στο κείμενο που δημοσίευσαν επεσήμαναν τα θετικά και τα αρνητικά των χειρισμών της ηγετικής ομάδας και την ανάγκη για μία πιο συλλογική λειτουργία του κόμματος.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, η Κίνηση είχε μέλη στην κυβέρνηση όπως τους: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θοδωρή Δρίτσα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, τα στελέχη της Κίνησης τριχοτομήθηκαν: κάποιοι παρέμειναν στο κόμμα (Βασιλική Κατριβάνου, Ράνια Σβίγκου, Χρήστος Καραγιαννίδης), κάποιοι προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα και κάποιοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ενταχθούν σε κάποιο κόμμα (Ηρώ Διώτη, Τάσος Κορωνάκης).

Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, οι 53+ εκπροσωπούνταν στην κυβέρνηση από τους: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Θοδωρή Δρίτσα, Θεανώ Φωτίου, Αλέξη Χαρίτση.

Από τον Απρίλιο του 2016, εκφράζουν τις απόψεις τους μέσω της ιστοσελίδας commonality.gr».

Τέλος πάντων, γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν πρέπει να πιάνουμε τοις μετρητοίς την wikipedia, γιατί γράφονται και πολλές ανακρίβειες, αλλά πιστεύω χοντρικά όπως είπα, περιγράφει περί τίνος πρόκειται.

Τώρα, να πάμε στα… σίγουρα: Οι «53» είναι σαφέστατα εναντίον της πρότασης Τσίπρα για εκλογή προέδρου από όλα τα μέλη του κόμματος. Επιθυμούν το παλιό, κλασσικό, σύστημα, να εκλέγεται ο Πρόεδρος του κόμματος από τους συνέδρους, οι οποίοι με την σειρά τους εκλέγονται από τα μέλη του κόμματος.

Επίσης από το 2012 και μετά που ο ΣΥΡΙΖΑ… εκτινάχτηκε, υπάρχει μια αιωρούμενη «κόντρα», με αρκετά σκαμπανεβάσματα, ανάμεσα στους «53» και τους «πασοκογενείς», οι οποίοι πλέον μετά το 2019 και την τότε προεκλογική διεύρυνση είναι αρκετοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάλι πολύ… χοντρικά, οι “θερμόαιμοι” από τους «53» λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να πάθει «pasokification», πασοκικοποίηση δηλαδή (και το εννοούν με την πολύ… κακή έννοια) οι μεν “θερμόαιμοι” από τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι αυτά τα μυαλά ανήκουν σε έναν ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Σε γενικές γραμμές όμως, το κλίμα κρατιέται σε αρκετά πολιτισμένο επίπεδο και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση το τι γινόταν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, όταν τα δύο κόμματα ήταν στα ντουζένια τους, τις δεκαετίες 80, 90 και μιλένιουμ.

Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε στη Νέα Ιωνία, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο για να ακούσετε -και- τον Ευκλείδη και να δείτε υποθέτω και το κόκκινο σακίδιό του…

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Συμβάντα με τη Βάντα – Πώς τους πετσόκοψες ρε Λύτρα;

Συμβάντα

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU