Νίκος Μπάμπαλος : «Όχι άλλες γυναικοκτονίες. Όχι άλλα “άδεια παπούτσια”»

Πίνακας Περιεχομένων

Νίκος Μπάμπαλος  – Στο μνημείο – αφιέρωμα στις δολοφονημένες γυναίκες, θύματα έμφυλης βίας στην κεντρική πλατεία της πόλης

“Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας, και τα αγόρια και τα κορίτσια. Τους μαθαίνουμε να σέβονται ο ένας τον άλλον, να αγαπάνε και να προφυλάσσουν την ανθρώπινη ζωή και να μην χρησιμοποιούν βία. Όχι άλλες γυναικοκτονίες. Όχι άλλα “άδεια παπούτσια“. Σήμερα στην πόλη μας έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε το μνημείο που έχει δημιουργήσει το κίνημα strong me για να περάσουμε το μήνυμα. Αγάπη, μόνο αγάπη”.

Νίκος Μπάμπαλος

Με αυτό το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος αναφέρθηκε στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, επισκεπτόμενος στην κεντρική πλατεία της πόλης, το μνημείο – αφιέρωμα στις δολοφονημένες γυναίκες, θύματα έμφυλης βίας.

Στημένο στην κεντρική πλατεία της πόλης, το διπλό πανό, που έχει δημιουργήσει το κίνημα αφύπνισης Strong Me, αναγράφει τα ονόματα των δολοφονημένων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας γυναικών από συντρόφους και συζύγους.

Το μήνυμά του: «Δεν είμαστε όλες εδώ. Λείπουν οι δολοφονημένες». Δίπλα στο μνημείο τοποθετημένα 17 ζευγάρια από «άδεια παπούτσια», ένα για κάθε μία γυναίκα που χάθηκε. Στόχος και ελπίδα η κοινωνία μας να αφυπνιστεί και να μην προστεθούν κι άλλα ζευγάρια στην τραγική αυτή καταμέτρηση.

“Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, να τα μάθουμε να σέβονται ο ένας τον άλλο, να σέβονται και να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή ώστε να μην έχουμε στο μέλλον άλλη Γαρυφαλιά, Καρολάιν, Ελένη και τόσες άλλες, που ίσως δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας», δήλωσε ο  Νίκος Μπάμπαλος.

Η οργάνωση Strong Me έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση απέναντι σε φαινόμενα έμφυλης βίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, παράλληλα με την έκθεση, οι άνθρωποι του Δήμου και του Strong Me μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους Ηρακλειώτες.

Οποιοδήποτε θύμα κακοποίησης ή όποια αναγνωρίσει τα σημάδια που προμηνύουν κακοποίηση, μπορεί να ζητήσει βοήθεια και υποστήριξη. Τηλεφωνική Γραμμή SOS για Γυναίκες Θύματα Βίας 15900 / womensos.gr

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr

Γιώργος Παπαδημητρίου – Δήλωση για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Γιώργος Παπαδημητρίου

 

 

Νίκος Μπαρμπούνης, Ηράκλειο Αττικής: Μήνυμα για την 25η Νοεμβρίου, ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Νίκος Μπαρμπούνης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU