Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Εκνευρίστηκε ο «Δεν Φταίω Ποτέ Για Τίποτα»

Πίνακας Περιεχομένων

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Εκνευρισμός

Με μία ασυνάρτητη ανακοίνωση επιχείρησε να απαντήσει ο Πατούλης στην κριτική που δέχεται για τις εικόνες που παρουσίασε η Αττική μετά την κακοκαιρία της περασμένης Πέμπτης.

Μάλιστα δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και φρασεολογία τρολ του διαδικτύου και προφανώς το παράκανε, αφού υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν(!) που δεν υπήρξαν νεκροί, συνεχίζοντας με ένα ασυνάρτητο σκεπτικό, κάνοντας λόγο για “βοσκοτόπια” και τηλεοπτικές άδειες… Όλα αυτά τώρα από ένα άνθρωπο που παρελαύνει εδώ και χρόνια στα ΜΜΕ ως τηλεπερσόνα έτσι;

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Ολόκληρη η ανακοίνωση

“Ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ που η Αττική ως τώρα άντεξε” είναι ο τίτλος της… μνημειώδους ανακοίνωσης. Ας την διαβάσουμε ολόκληρη: “Είναι προφανές ότι η αλήθεια ενοχλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους θυμίζουμε τις μεγάλες ευθύνες και τις ανθρωποκτόνες παραλείψεις της πολιτικής τους.

Αυτό αποδεικνύει η απάντηση τους,  στην απάντηση που έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στις αστήρικτες κατηγορίες που μας εξαπέλυσαν οι κ.κ. Ζαχαριάδης και Χατζηγιαννάκης. Μιλούν για τυμβωρυχία αυτοί που έσπευσαν να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση στηριζόμενοι στον φουσκωμένο από τα νερά της πρωτοφανούς σε ένταση και όγκο καταιγίδας Κηφισό.

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Κρεσέντο ασυναρτησίας

Δεν τους βγήκε το στόρι, στη βάρδια μας δεν υπήρξε νεκρός, η Αττική άντεξε και τώρα τους ενοχλεί, που απαντάμε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Περιφέρειας.

Τι να κάνουμε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν έχουμε ούτε βοσκοτόπια να βάλουμε ενέχυρο για να αποκτήσουμε τηλεοπτική άδεια, ούτε κρυφούς χορηγούς για να στήνουμε ντοκουμέντα.

Δύναμη μας είναι η αλήθεια, το έργο μας και η στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών της Αττικής”.

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Τι του είχε πει η Ρένα Δούρου

Νωρίτερα η Ρένα Δούρου, παρεμβαίνοντας στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου”, στον κανάλι Kontra και τους δημοσιογράφους Σιαδήμα και Σκουρή, στηλίτευσε τη χυδαιότητα ορισμένων, πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων, να προχωρούν σε συγκρίσεις εθνικών τραγωδιών και απωλειών ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

“Ο κόσμος της Αττικής πρέπει να γνωρίζει ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής παρέλαβε μελέτες και παρέδωσε αντιπλημμυρικά και εδώ και 2 χρόνια τώρα βλέπει τα αντιπλημμυρικά για τα οποία χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, να έχουν σταματήσει”, είπε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη περί πτώχευσης του αναδόχου του έργου του Φαληρικού, η ίδια παρατήρησε μεταξύ άλλων: “Πρόκειται για μια χρηματιστηριακή είδηση, δεν την έχουμε δει πουθενά. Αφού λοιπόν για 2 χρόνια, ο κ. Περιφερειάρχης αρχικά μας είπε ότι δεν δώσαμε μελέτες, μετά τον διέψευσε το  Μελετητικό Γραφείο που δήλωσε ότι υπάρχουν μελέτες και οριστικά τεύχη δημοπράτησης, κατόπιν ο ίδιος δήλωσε ότι χρειάζεται έναν σύμβουλο, μετά ότι θα πρέπει να δει που θα το εντάξει το έργο αυτό. Και χθες έβγαλε την είδηση περί πτώχευσης του αναδόχου. Μέχρι σήμερα είχαμε το ‘φταίει η Δούρου’, τώρα έχουμε το ‘φταίει ο ανάδοχος’!”

Η ίδια παρέθεσε τα εξής πραγματολογικά στοιχεία που περιγράφουν το ιστορικό των αντιπλημμυρικών έργων στη Μάνδρα, στη βάση τριών παρατηρήσεων. Συγκεκριμένα είπε:

“Πρώτη παρατήρηση. Στην Μάνδρα είχαμε ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο όπως είπε ο καθηγητής Λέκκας,  ήταν το ραγδαιότερο μέχρι τότε, τα τελευταία 20 χρόνια. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος, έπεσαν πάνω από 250 τόνοι στο στρέμμα, όταν χθες στην Αττική έπεσαν το πολύ 130  τόνοι, δηλαδή τα μισά.

Το δε σημαντικότερο είναι ότι στην Μάνδρα έπεσαν σε διάστημα τριών ωρών ενώ χθες σε διάστημα επτά ωρών. Είχαμε λοιπόν στην Μάνδρα τον διπλάσιο όγκο στον μισό χρόνο, από το χθεσινό, η δε καταστροφικότητα του, σύμφωνα με διαπρεπείς επιστήμονες, ήταν 20 φορές μεγαλύτερη απ την χθεσινή.

Όπως λένε οι ειδικοί κανένα αντιπλημμυρικό τεχνικό έργο δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει, ούτε καν να το μετριάσει αισθητά. Επίσης δεν μπόρεσε η ΕΜΥ να το προβλέψει, ούτε καν την τελευταία στιγμή ενώ για την χθεσινή καταιγίδα όλοι γνωρίζαμε εδώ και μέρες.

Δεύτερη παρατήρηση. Ανεξάρτητα από το αν το έργο θα είχε περιορίσει τις ζημιές, εμείς τρέξαμε το έργο. Όμως στην κατάσταση που το παραλάβαμε ήταν αδύνατον να είχε ολοκληρωθεί μέχρι την ημέρα της τραγωδίας. Συγκεκριμένα είχε εξαφανιστεί η κοίτη ενός ρέματος από το 1980. Το 2003 εξαφάνισαν και ένα άλλο κομμάτι του ρέματος.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 δεν είχαν κάνει τίποτα. Η πλήρης απραξία. Τότε ξεκίνησαν και χρειάστηκαν 19 μήνες για να βρουν μελετητή. Του έδωσαν 15 μήνες για να κάνει την μελέτη και μετά άλλες δύο παρατάσεις 10 μηνών, δηλαδή συνολικά 25 μήνες! 

Τρίτη παρατήρηση. Όταν αναλάβαμε εμείς την Διοίκηση της Περιφέρειας την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Τι υπήρχε για το συγκεκριμένο έργο; Μόνο η ΑΕΠΟ, δηλαδή οι περιβαλλοντικοί όροι. Η μελέτη ήταν ακόμα στα χέρια του μελετητή. Τι έπρεπε να γίνει; Να παραληφθεί προσωρινά, να σταλεί για επικύρωση των οριογραμμών, να παραληφθεί οριστικά, να μπει στα εκτελεστέα, να γίνουν οι απαλλοτριώσεις, να γίνει ο διαγωνισμός για τον κατασκευαστή και τελικά να κατασκευαστεί το έργο.

Όλα αυτά απαιτούσαν πάνω από 5 χρόνια, αφού μόνο η κατασκευή του έργου, χρειαζόταν 2,5 χρόνια. Συνεπώς από τη στιγμή που αναλάβαμε, ήταν νομοτελειακά αδύνατον να είχε ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε τρία χρόνια. Όσο και να τρέχαμε, ό,τι και να κάναμε, δεν γινόταν να έχει ολοκληρωθεί το έργο την ημέρα της θεομηνίας. Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον γιατί δεν πραγματοποίησε το αδύνατον”.

Επίσης ίδια παρατήρησε ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής παρέλαβε 60 μελέτες, κόστους 57 εκατομμυρίων, και παρέδωσε 163 αντιπλημμυρικά, κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με διασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ώστε ο επόμενος Περιφερειάρχης να τα χρησιμοποιήσει για τον συγκεκριμένο αυτόν σκοπό.

Τέλος, θύμισε ότι είχε ζητήσει την παρέμβαση Εισαγγελέα, για τη Μάνδρα, το Μάτι, για τα διπλώματα οδήγησης ύστερα από εξάρθρωση μιας μεγάλης σπείρας, για τις άδειες των πάγκων στις Λαϊκές Αγορές. “Δεν κρύφτηκα σε αντίθεση με τους περιφερειάρχες που όταν τους επισκέφθηκε η κλιματική κρίση και όχι η Ρένα Δούρου, όπως ξέραμε μέχρι να αναλάβει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σεβάστηκα πάντα την οδύνη των συγγενών των θυμάτων”.

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Τι του φταίει πραγματικά

Πέρα από το χυδαίο του πράγματος για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, είναι φανερό ότι του Πατούλη του φταίνε άλλα πράγματα. Το κυριότερο είναι ότι ο Μπακογιάννης, (για τη χάρη του οποίου ο Μητσοτάκης άδειασε τον Πατούλη σε χρόνο ντε τε στις εκλογές του 2019, αφού ο Πατούλης ήθελε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και αρκέστηκε να πάει στην Περιφέρεια) άφησε αιχμές για την Περιφέρεια.

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Δεν μπόρεσε να κατηγορήσει τον Μπακογιάννη και του έφταιξαν τα… βοσκοτόπια

Επειδή λοιπόν ο Πατούλης δεν τολμάει να τα βάλει ευθέως με τον Μπακογιάννη, τα έβαλε με τον… ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε να λέει αρλούμπες για βοσκοτόπια και τηλεοπτικές άδειες – σου λέει όλο και κάποιο κανάλι θα με βγάλει να τα πω και τηλεοπτικά. Διαβάστε και ΕΔΩ.

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Ως Δήμαρχος έφταιγε η Περιφέρεια, ως Περιφερειάρχης φταίει ο Δήμος

Μπορεί να μην το λέει ευθέως βέβαια, αλλά εμμέσως του φταίνε οι… Δήμοι για τις πλημμύρες. Έτσι έχουμε το αστείο φαινόμενο (τι πρωτότυπο για τον Πατούλη), ως Δήμαρχος Αμαρουσίου να του έφταιγε η Περιφέρεια για τις πλημμύρες, και ως Περιφερειάρχης Αττικής να του φταίνε οι Δήμαρχοι. Μάλιστα ο… αθεόφοβος, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει μέχρι και τον… οδηγό του λεωφορείου που βυθίστηκε στα νερά!

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Κατηγόρησε μέχρι και τον οδηγό ο αθεόφοβος!

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Ο “πονοκέφαλος” από τις ρουκέτες Κωνσταντέλλου

Βέβαια τον τελευταίο καιρό ο Πατούλης έχει και ένα πιο σημαντικό “πονοκέφαλο” που δεν είναι άλλος από τις “ρουκέτες” που εξαπέλυσε ο “γαλάζιος” Δήμαρχος -και όχι κανένας Συριζαίος με βοσκοτόπια κ.τ.λ.- Βάρης  Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Αττικής. Διαβάστε και ΕΔΩ.

Ο «γαλάζιος» Δήμαρχος επί 40 λεπτά παρουσίασε στοιχεία και αριθμούς για τα έργα και τις ημέρες της Διοίκησης Πατούλη για μια σειρά από απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που γεννάνε πάρα πολλά ερωτήματα.

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Είναι πολλά τα λεφτά Άρη ή αλλιώς “τίναξε την μπάνκα στον αέρα”

Μάλιστα ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε την έκφραση έχουν «τινάξει την μπάνκα στον αέρα» στον ΕΔΣΝΑ για να δείξει το τεράστιο μέγεθος της σπατάλης τον λογαριασμό της οποίας θα κληθούν να τον πληρώσουν οι δημότες όλοι της Αττικής.

Ο κ. Κωνσταντέλλος υποστηρίζει ότι έχουν παραβιαστεί  βασικές αρχές της Διαφάνειας και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης από την περιφερειακή αρχή Πατούλη.

Περιφέρεια Αττικής Πατούλης – Βολές και από Σγουρό

Αντίστοιχες καταγγελίες για μεγάλες σπατάλες και απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία από τη διοίκηση Πατούλη έχει κάνει και ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής.

Μεταξύ άλλων ο Γ.Σγουρός δήλωσε:

Προεκλογικά έταζε στους πάντες τα πάντα – χωρίς καμία κοστολόγηση – και υποσχόταν ότι θα κάνει την Αττική «Μανχάταν». Σήμερα έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχει γίνει ούτε ένα μεγάλο έργο στην Αττική, παρόλο που ο ρόλος της Περιφέρειας είναι αναπτυξιακός και επικαλείται χωρίς σχέδιο τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ μήπως και γίνει κάτι.

Αλλά, για τους πόρους του ΕΣΠΑ το 2010 που ψηφιζόταν ο νόμος του Καλλικράτη ήταν αντίθετος και στην 1η και 2η θητεία προσπαθούσε να μεταφέρει τα χρήματα από το Β΄ βαθμό και να τα διαχειρίζεται απευθείας ο Α΄ βαθμός. Πάντοτε λειτουργούσε κατά περίσταση και κατά περίπτωση, με βάση τη θέση που κατείχε και όχι θεσμικά για το σύνολο της Αυτοδιοίκησης…..

Το έτος ανακύκλωσης που έγινε έτος απολύμανσης: Ανακήρυξαν το 2020 έτος ανακύκλωσης σε glamorous εκδήλωση στο Ζάππειο και τελικά με τις αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που έκαναν (πάνω από 5 εκ. €) για να απολυμαίνουν κάδους, εξοπλισμό και εργοτάξια εκμεταλλευόμενοι τις κατά παρέκκλιση διατάξεις του covid, το μετέτρεψαν σε έτος απολύμανσης. Δυο χρόνια μετά την ανάληψη της θητείας τους δεν έχουν καν παρουσιάσει το σχέδιό τους για την Αττική (που να μην ήταν και έτοιμοι προεκλογικά).

Ίσως το παρουσιάσουν στις επόμενες εκλογές… Το Περιφερειακό Συμβούλιο περιμένει τη διοίκηση εδώ και μήνες να φέρει για συζήτηση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική (ΠΕΣΔΑ). Παρόλα αυτά, χωρίς νέο σχεδιασμό προχώρησαν σε διαγωνισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με όρους αμφιβόλου νομιμότητας και με χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι στους διαγωνισμούς συνήθως συμμετείχε ένας μόνο υποψήφιος …

Αναπτυξιακός σχεδιασμός: Μηδέν εις το πηλίκο. Κανένα νέο μεγάλο έργο δεν έχει προχωρήσει και τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας παραμένουν κολλημένα για χρόνια απορροφώντας, δια της παρατάσεως, δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο Φαληρικός Όρμος, το ΚΕΛ Κρωπίας Παιανίας, ο Αγωγός της Αίγινας και άλλα πολλά έργα, όλο τελειώνουν και όλο παρατείνεται η προθεσμία περάτωσής τους κρατώντας τους πολίτες ομήρους της ταλαιπωρίας. Και οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν ….

Επιχειρησιακός σχεδιασμός: Υποχρέωση κάθε διοίκησης είναι αμέσως μόλις αναλάβει τη θητεία της να χαράξει το 4ετές επιχειρησιακό της σχέδιο προκειμένου να το εφαρμόσει βάσει – προφανώς – και των προεκλογικών της εξαγγελιών. Δυο χρόνια μετά, το σχέδιο αναζητείται και η Περιφέρεια πορεύεται στα «κουτουρού», οι δε εξαγγελίες ξεχάστηκαν στα συρτάρια …

Ρουσφετολογικές Προσλήψεις από το χθες: Εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις περί covid προχώρησαν σε εκατοντάδες προσλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες επαναφέροντας την ρουσφετολογία και την κομματοκρατία από το παράθυρο. Αν και η Περιφέρεια Αττικής έχει πλήθος έγκριτων δικηγόρων ο Περιφερειάρχης ανέθεσε σε φιλικό του από τον δήμο δικηγόρο υποθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ….

Πρόληψη και προστασία άγνωστες λέξεις: Η «Μήδεια» τον χειμώνα και οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική απ’ άκρη σ’ άκρη το καλοκαίρι, απέδειξαν ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός». Σε αυτή τη διετία ξόδεψε πάνω από 11 εκ. για πολιτική προστασία που αν τα είχε διαθέσει για πρόληψη δεν θα είχε φτάσει η Αττική στη σημερινή κατάσταση.

Αν και προεκλογικά ο κ. Πατούλης πλειοδοτούσε υπέρ της πρόληψης και των παρεμβάσεων που θα έκανε ως υπεύθυνος κυβερνήτης σε θέματα πολιτικής προστασίας ανεξαρτήτως αρμοδιοτήτων, στα δύσκολα άρχισε να δηλώνει παντού αναρμόδιος, φωτογραφίζοντας άλλους φορείς ως υπεύθυνους. Κυβερνήτης αλά καρτ δηλαδή…

Αναθέσεις που προκαλούν: Στα δύο χρόνια της θητείας τους έγιναν περισσότερες από 1500 απευθείας αναθέσεις, δόθηκαν πάνω από 4,8 εκ € για εκδηλώσεις, χρηματοδοτήθηκε μέχρι και το Attica TV (τι δουλειά έχει η Περιφέρεια να χρηματοδοτεί κανάλια;), αλλά και διαγωνισμοί που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU