Περιφέρεια Αττικής: Στην κυκλοφορία το υπογειοποιημένο έργο της οδού Πατρ. Κωνσταντίνου στη Ν. Φιλαδέλφεια δίπλα στο γήπεδο της ΑΕΚ – Φωτορεπορτάζ

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, Υπουργών, Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών,  του Δημάρχου Ν. Φιλαδελφείας, Δημάρχων, του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων, αιρετών και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του υπερτοπικού έργου της Περιφέρειας Αττικής, της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια δίπλα από το γήπεδο «Αγιά Σοφιά OPAP Arena».

 

Το έργο το οποίο δημοπρατήθηκε το 2019 από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, είχε προϋπολογισμό 17,7 εκ. ευρώ και ολοκληρώθηκε από την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας και μάλιστα σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το αρχικώς προβλεπόμενο στη σχετική σύμβαση.

 

Την Πολιτεία εκπροσώπησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, καθώς επίσης και η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου. Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

 

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό μετέφερε την ευαρέσκειά του κ. Μητσοτάκη  για το γεγονός ότι αυτό το σημαντικό έργο προτεραιοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι «αυτό έγινε και είναι σημαντικό γιατί ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος της πόλης αντελήφθησαν τη σημασία του». «Δίπλα από σημαντικά έργα που αποτελούν το κέντρο και τις βασικές επιλογές όπως το γήπεδο της ΑΕΚ για να είναι λειτουργικά και να μη λειτουργούν σε αντίθεση με την αναπτυξιακή πορεία μιας πόλης, είναι σημαντικό να υπάρχουν τα συνοδά έργα. Αυτά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με το κύριο έργο. Η υπογειοποίηση εδώ επιτρέπει στο γήπεδο να λειτουργήσει αναπτυξιακά αρμονικά μαζί με την πόλη χωρίς να δημιουργεί συγκοινωνιακό φόρτο μη διαχειρίσιμο» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και οι υπηρεσίες του υπουργείου του από την πρώτη στιγμή συνέβαλαν προκειμένου να υλοποιηθεί με το ταχύτερο δυνατό τρόπο το έργο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη επισημαίνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη ο οποίος είναι πολύ αποτελεσματικός να λύνει τα προβλήματα».

Ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, αφού  αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρακτηριστικά του έργου, τα οφέλη και την αισθητική του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνολικά όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίησή του.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε ευτυχείς, γιατί πλέον μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, αλλά και των πολιτών όμορων Δήμων, καθώς και των χρηστών του οδικού δικτύου, που χρησιμοποιούν αυτόν τον υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες ένα έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 17,7 εκ. ευρώ. Η υπογειοποίηση θα αποσυμφορήσει την κίνηση των οχημάτων σε μια αρκετά επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει και την ομαλή λειτουργία του ιστορικού γηπέδου «Αγία Σοφία» – ένα ακόμα έργο που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο θα δώσει στους φιλάθλους της ΑΕΚ τη χαρά να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στην ιστορική της έδρα. Είναι δε αυτονόητο, ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα εξασφαλιστεί η ευχερέστερη πρόσβαση στο γήπεδο, θα δημιουργηθούν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες τροφοδοσίας του γηπέδου, χωρίς να προξενείται επιβάρυνση στη ροή της κυκλοφορίας. Μπροστά μας έχουμε μια σύγχρονη υποδομή, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες οδηγών και πεζών, ενισχύοντας την ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό προς την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου. Η κατασκευή του ευρύτερου έργου περιλαμβάνει επίσης την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με τη διαμόρφωση ζωνών ήπιας κυκλοφορίας για την απρόσκοπτη πρόσβαση σε οχήματα εξυπηρέτησης και έκτακτης ανάγκης, δημιουργία ευρύχωρων πεζοδρόμων με κυβόλιθους και παρτέρια, καθώς και σύγχρονο φωτισμό αυτοματοποιημένης ρύθμισης ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος, που εξασφαλίζει σημαντική οικονομία ενέργειας».

Εξοπλισμός γηπέδου

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του εξοπλισμού του γηπέδου υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή το πιο εμβληματικό έργο που πραγματοποιείται στον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, δεν είναι άλλο από το γήπεδο «Αγία Σοφία», στο οποίο θα βρει ξανά στέγη μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών η ΑΕΚ. Είμαστε περήφανοι, γιατί χρηματοδοτήσαμε και χρηματοδοτούμε συνολικά με περισσότερα από 35 εκ. ευρώ έργα που αφορούν στη δημιουργία και τον εξοπλισμό του γηπέδου, συνοδά έργα, (υπογειοποίηση Πατριάρχου Κων/νου, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, κ.α.). Η  συνδρομή μας σε αυτό το έργο δεν είναι αποσπασματική ούτε τυχαία. Αντιθέτως, αποτελεί μέρος του προγραμματικού σχεδιασμού μας να καταστήσουμε την Αττική πρωταθλήτρια περιφέρεια, με ισχυρά αθλητικά σωματεία, σύγχρονες κι ασφαλείς αθλητικές υποδομές και με τη νέα γενιά να πλημμυρίζει τις υποδομές αυτές».

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ευχαρίστησε το δήμαρχο Γ. Βούρο, καθώς και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη στενή συνεργασία καθώς και για τη συστηματική δουλειά μέσω της οποίας επετεύχθη ο στόχος της γρήγορης ολοκλήρωσης του έργου. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στη Ν. Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκ. ευρώ. Για παράδειγμα, η προμήθεια οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων, η  ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, η διαμόρφωση πεζοδρόμων και ελεύθερων χώρων, η ανακαίνιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και η επισκευή της Γέφυρας στην Οδό Βρυούλων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Επιπλέον τόνισε ότι χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ, σημαντικά έργα και δράσεις πάνω από 13. εκ. ευρώ.

Τέλος έκανε αναφορά στις συνολικές χρηματοδοτήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αττική. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν, η  κατασκευή του παραολυμπιακού αθλητικού κέντρου Ραφήνας, προϋπολογισμού 36 εκ.€, το νέο κλειστό βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων, η ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ, τα έργα υποδομής προϋπολογισμού άνω των 20.000.000 ευρώ που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής για να γίνει πράξη η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και το νέο γήπεδο του ΠΑΟ, η χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου κλειστού Κολυμβητηρίου για τις ανάγκες του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας πόλο, στον ευρύτερο χώρο του ΣΕΦ, η μελέτη για την ανακατασκευή του Ανοικτού Κολυμβητηρίου του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, την εγκατάσταση υβριδικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου Περιστερίου «Ατρόμητος-Άγγελος Ράμφος», καθώς και δεκάδες αθλητικά έργα σε όλη την Αττική.

«Το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου που εγκαινιάζουμε σήμερα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της προσπάθειας που κάνουμε τα τρία τελευταία χρόνια για να υπηρετήσουμε τον βασικό μας στόχο: να αλλάξουμε την Αττική. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτά τα έργα και θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν, καθώς στα χέρια μας έχουμε πλέον ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο» επισήμανε ο Γ. Πατούλης.

Δείτε σχετικό Βίντεο

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Οικονομικών Ν. Πέππας, Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος,  Βορείου

Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλος, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή,  Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, Υγείας Γ. Κεχρής, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αικ. Αδαμοπούλου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης, οι Δήμαρχοι Ιλίου Ν. Ζενέτος, Αχαρνών Σ. Βρεττός, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου και Μεγαρέων Γ. Σταμούλης. Το παρών έδωσαν ακόμα οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Σ. Μελάς,  Γ. Αγγελόπουλος,  Ε. Μπαρμπαγιάννη, Ε. Κοσμίδη, Μ. Βιδάλη, Γ. Βλάχου, Μ. Αγγελοπούλου, Θ. Κατσιγιάννης, Χ. Αλεξανδράτος, Σ. Ευσταθόπουλος, καθώς επίσης ο εντεταλμένος και Πρ. Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου. Παρόντες ήταν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ν. Παπαδάκης, Γ. Σμέρος, Π. Αλεβίζος, όπως και ο σύμβουλος Μεταφορών  Κ. Λογοθέτης, η συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ.  Γαλανοπούλου, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ  Δημήτρης Μουλιάτος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, ο  Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, η Πρόεδρος του κινήματος “Take me Home” Α. Τρανούλη, ο Εκπρόσωπος του Αναδόχου Α. Εξάρχου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU