Πολύ σκληρή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής επειδή αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

Μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την μή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης (υπογραμμίσεις και κεφαλαία της παράταξης): «Την Τρίτη, 20/02/2024, ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, και λίγο πριν τη συνεδρίαση, ενημερωθήκαμε δια του τηλεφώνου, ότι αναβάλλεται «λόγω κωλύματος» του Δημάρχου. Πρόκειται για μια συνεδρίαση που είχε στην ημερήσια διάταξη σοβαρά θέματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν σε προβλήματα λαϊκών γειτονιών, όπως της πλατείας Μανδηλαρά, τα οποία χρονίζουν την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι αγωνιούν για την πραγματική ποιότητα της ζωής τους…

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ το απαράδεκτο γεγονός της αναίτιας αναβολής της συνεδρίασης, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ενημέρωση για τους λόγους μιας τέτοιας μεθόδευσης. Καταγγέλλουμε επίσης το γεγονός ότι σύσσωμος ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής δεν εμφανίστηκε καν, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο απαξίωσης συνολικά της λειτουργίας των οργάνων του Δήμου.

Επισημαίνουμε ότι στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής έγιναν εξαρχής ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας, καθώς έχει οριστεί ώρα συνεδρίασης πρωινή, στην πράξη δηλαδή απαγορευτική για μέλη εργαζόμενα. Με τον τρόπο αυτό, στην πράξη, αποκλείονται οι εργαζόμενοι από τη συμμετοχή τους σε Όργανα του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα αποκλείεται και η παρουσία κατοίκων του Δήμου μας που θέλουν να παραβρεθούν, να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στη διαδικασία, όταν συζητιούνται ζητήματα που τους αφορούν.

Οι πρόσφατοι νόμοι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία των οργάνων Τοπικής Διοίκησης, που προβλέπουν ενισχυμένες πλειοψηφίες των δημοτικών αρχών, συγκέντρωση των λειτουργιών σε υπερόργανα και κατάργηση ΝΠΔΔ (όπως οι Σχολικές Επιτροπές), έχουν ήδη απαξιώσει τα Δημοτικά Συμβούλια, ώστε να προωθείται πιο άμεσα, πιο αποτελεσματικά, η στρατηγική κατεύθυνση του κράτους για υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων έναντι των λαϊκών δικαιωμάτων και προβλημάτων.

Δηλώνουμε πως ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ την περαιτέρω υποβάθμιση των λειτουργιών των Τοπικών Οργάνων που στόχο έχουν, με διάφορες μεθοδεύσεις, να πετάξουν έξω κάθε φωνή που αντιστέκεται, που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα. Θα υπερασπιστούμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ το δικαίωμα των κατοίκων του Ηρακλείου να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν σε όλα τα Όργανα και τις διαδικασίες του Δήμου, χωρίς συνεδριάσεις «κεκλεισμένων των θυρών», οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία των Τοπικών Διοικήσεων ως «το μακρύ χέρι του κράτους».

Τέτοιες μεθοδεύσεις θα μας βρουν απέναντί τους»

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU