Συνταξιούχοι – Από 70 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ν.Ιωνίας, έμειναν 27 & για Ηράκλειο με Μεταμόρφωση! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πίνακας Περιεχομένων

Συνταξιούχοι – Από 70 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ν.Ιωνίας, έμειναν 27 & για Ηράκλειο με Μεταμόρφωση!

Με δεδομένη την ουσιαστική διάλυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και τα πολύ μεγάλα προβλήματα εξυπηρέτησης των συνταξιούχων, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης, Νέας Ιωνίας και Πέριξ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο παλιό ΙΚΑ (στις Παροχές) την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί.

Συνταξιούχοι

Χαρακτηριστικό είναι ένα στοιχείο που έδωσε ο Σύνδεσμος: Από 70 άτομα που εργάζονταν το 2010 μόνο για το δήμο της Ν. Ιωνίας τώρα έχουν μείνει 27 για 3 δήμους, δηλαδή και για το Ηράκλειο Αττικής και για τη Μεταμόρφωση!

Εξάλλου την κατάσταση τη βιώνουν καθημερινά οι συνταξιούχοι, αφού πολλές φορές η εξυπηρέτησή τους είναι αδύνατη, παρά τα όσα… θεωρητικά λέει στους μονολόγους του στα κανάλια ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Συνταξιούχοι

Συνταξιούχοι – Φτάνει πια!

Όπως λένε οι συνταξιούχοι, «Φτάνει πια! Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ που μοχθούν και αυτοί να μας εξυπηρετήσουν σε αντίξοες συνθήκες. Τους καλούμε και αυτούς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Απαιτούμε να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων!

Συνταξιούχοι

Δώστε λεφτά για την υγειά. Κάντε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση να σταματήσει την καραμέλα της ατομικής ευθύνης και να ενισχύσει εδώ και τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας. Να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να είναι για μια μόνο νόσο (covid-19). Πολλοί συνάνθρωποί μας πεθαίνουν αβοήθητοι γιατί δεν έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία.

Καλούμε όλους τους ασφαλισμένους και όλο το λαό να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Δείτε επίσης και εδώ: Σκληρή απάντηση στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, για την επίθεση που εξαπέλυσε στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Δημήτρης Αντωνακάκης

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης:

Ο Χατζηδάκης να ζητήσει συγνώμη από ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους του ΕΦΚΑ

Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ και στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) πραγματοποίησε το πρωί (12/10/21) παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Φορέα, επί της οδού Αχαρνών 27.

Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη στο χώρο, που επρόκειτο να γίνει από τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος θα συνοδευόταν από τον διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή. Μια επίσκεψη που όμως, δεν πραγματοποιήθηκε…

Γίνεται λόγος για «μια ακόμη επικοινωνιακή πιρουέτα» που επιχειρεί «ο ανεκδιήγητος υπουργός», όπως τον χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι «κατά την προσφιλή τακτική τους, θα μεταθέσουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους».

Η ΠΟΠΟΠΚ, υπενθυμίζει ότι «λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από τη χυδαία και εντελώς ατεκμηρίωτη ανάρτηση του εν λόγω υπουργού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με την οποία προσπάθησε, για πολλοστή φορά, να στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα τους εργαζόμενους με αφορμή τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απονομή των συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ.

Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του να ενθαρρύνει τους ασφαλισμένους να προστρέξουν στους λεγόμενους «πιστοποιημένους ιδιώτες» ώστε με αδρή πληρωμή να τους βγάλουν τη σύνταξη».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον υπουργό Εργασίας «αν έχει ίχνος αξιοπρέπειας», για τον τραγέλαφο που έχει προκαλέσει στον Φορέα, «θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ.»

Η Ομοσπονδία διερωτάται πώς ο κ. Χατζηδάκης «ανακάλυψε -μετά από πεντέμισι χρόνια(!)- ότι χρειάζεται να τροποποιηθούν άρθρα του «Νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016), τα οποία ήταν ανεφάρμοστα. Πώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του χρειάστηκαν πάνω από 2 χρόνια για να αλλάξουν τις διατάξεις για τις χήρες του ΝΑΤ και γιατί εγκαλεί τους εργαζόμενους, όταν ο ίδιος δεν έχει βγάλει ακόμα εγκύκλιο για τη συγκεκριμένη τροπολογία, που για να την καταλάβεις πρέπει να «ρίξεις τα χαρτιά»!»

 Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων – Προχωρά ακάθεκτη η Κεραμέως την ώρα που καλπάζει η πανδημία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU