ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής / Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας: Ούτε στο νέο Ηράκλειο, ούτε πουθενά – Τσακίζουμε τον φασισμό σε κάθε γειτονιά

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στον φοιτητή που το βράδυ της Τετάρτης δέχθηκε επίθεση με γροθιές από νεαρό φασίστα, ο οποίος τον προσέγγισε στο Νέο Ηράκλειο και του επιτέθηκε, επειδή, όπως δήλωσε, φορούσε μπλούζα γνωστού συγκροτήματος του αντιφασιστικού χώρου.

Την στιγμή που στην Ευρώπη βλέπουμε μια επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς και λίγες ημέρες μετά την έναρξη της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου είδαμε ανθρώπους να φωνάζουν ναζιστικά συνθήματα και να χαιρετούν ναζιστικά, τα απομεινάρια τους και άλλα φασιστοειδή στοιχεία έχουν αρχίσει να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε φοιτητές, σε εργαζόμενους, νεολαία και σε αριστερούς/ες .

Αναθάρρησε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή κι οι οπαδοί της, με την ανοχή της αστυνομίας. Όμως στο Ηράκλειο, στη πόλη της ηρωικής Ηλέκτρας Αποστόλου, στη Νέα Ιωνία του μπλόκου της Καλογρέζας, αλλά και σε κάθε γειτονιά, δεν θα επιτρέψουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Είμαστε και θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι με κάθε αντιφασίστα, καταδικάζοντας απερίφραστα και έμπρακτα κάθε φασιστική συμπεριφορά και επίθεση. Καλούμε κάθε συλλογικότητα, καθώς και κάθε δημοκράτη πολίτη σε επαγρύπνηση και καταδίκη της φασιστικής επίθεσης και την αστυνομία να πράξει το καθήκον της συλλαμβάνοντας το δράστη.΄ «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU