Φορείς Νέας Ιωνίας: Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο – “Δεν πάει άλλο” – Φωτογραφίες – Βίντεο

Εκατοντάδες λαού στο συλλαλητήριο σωματείων και μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια

Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν στο κέντρο της Νέας Ιωνίας:

«Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”! Δεν προσαρμοζόμαστε!»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, όλο τον λαό της πόλης να μη «σφίξουν άλλο το ζωνάρι», να απαντήσουν οργανωμένα στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, απηύθυναν σωματεία και μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας, με την κινητοποίηση που οργάνωσαν σήμερα στην πλατεία Σημηριώτη.

«Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”! Δεν προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε να ζήσουμε και να νικήσουμε!», είναι το μήνυμα που έστειλαν με τα πανό τους Σωματεία εργαζομένων, Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς.

«Δώστε λεφτά για τα σχολεία», απαίτησαν με το πανό τους οι μαθητές και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν να φορτωθεί στην πλάτη των οικογενειών τους το κόστος της θέρμανσης των σχολείων.

Από την κινητοποίηση οι διοργανωτές τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Στην κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων έδωσε το «παρών» ο  Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Είμαστε εδώ γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με την ενεργειακή φτώχεια, με τη μεγάλη ακρίβεια. Είμαστε εδώ γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με κάποια επιδόματα που πάλι τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, είτε ως καταναλωτές, είτε ως άμεσα φορολογούμενοι. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, να διεκδικήσουμε μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας. Ταυτόχρονα, από σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα, ώστε να μην αποτελούν όλα αυτά τα κοινωνικά αγαθά εμπορεύματα, που τα χρυσοπληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι για να κερδίζουν λίγοι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση, στον αγώνα, στην ενότητα, στην κοινωνική συμμαχία όλων σε κάθε γειτονιά της Αθήνας – όπως εδώ στη Νέα Ιωνία – της Ελλάδας, σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε κλάδο, με πανελλαδική διάσταση. Εμείς μπορούμε να γίνουμε πραγματικά πρωταγωνιστές των εξελίξεων».

Πορεία προς το Δημαρχείo

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο δημαρχείο με τα παρακάτω συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «Όλοι στον δρόμο ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός», «Δώστε αυξήσεις στους μισθούς, όχι αυξήσεις στους λογαριασμούς», «Πανάκριβο το ρεύμα, πανάκριβη η ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή».

Φτάνοντας στον προορισμό τους, αντιπροσωπεία των φορέων ζήτησε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, ωστόσο ενημερώθηκε πως το Δημαρχείο ήταν …κλειστό. “Αν νομίζουν πως έτσι θα σταματήσουν την οργή, την αγανάκτηση και τον αγώνα μας είναι γελασμένοι”, τόνισαν οι διαδηλωτές καταγγέλλοντας τη στάση της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, άφησαν την υπογραφή τους στον δρόμο μπροστά από το κτήριο: «Μειώστε τους φόρους και τα τέλη». «Τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα είναι μπροστά μας», τόνισε ο Πέτρος Αλέπης και κάλεσε κάθε άνθρωπο να “ακουμπήσει” στα σωματεία για κάθε πρόβλημα  που αντιμετωπίζει. “Είμαστε δυνατοί όταν είμαστε ενωμένοι”, είπε και επανέλαβε το κάλεσμα ξεσηκωμού μπροστά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Μήνυμα αγώνα από τους ομιλητές της συγκέντρωσης

Το ξεκάθαρο μήνυμα όσων διαδηλώνουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 16 σωματείων και φορέων, που λέμε «ως εδώ» και αποφασίζουν να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, μετέφερε ο Πέτρος Αλέπης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, που έκανε την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση.

«Η δύναμη ανήκει στους πολλούς, στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, που αν το πιστέψει μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα», διαμήνυσε. Σε αυτό το μήκος κύματος επισήμανε πως ο λαός θα απαντήσει τόσο στους «νεκροθάφτες της κυβέρνησης» που τον καλούν να προσαρμοστεί και τον απειλεί πως διαφορετικά θα πεθάνει, αλλά και σε κάθε διεκδικητή του κυβερνητικού θώκου, που του προτείνει να μείνει άπραγος, περιμένοντας μόνο να έρθει η ώρα για να ψηφίσει.

«Μας απειλούν ότι θα κόψουν από τη θέρμανση των σχολείων, από τους παιδικούς σταθμούς», κατήγγειλε και πρόσθεσε πως ήδη οι γονείς καλούνται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν τα παιδιά τα στοιχειώδη. Την ίδια πολιτική υπηρετεί και η δημοτική αρχή που προχωρά σε αυξήσεις για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δεν μειώνει τα τέλη, τους φόρους, τα τροφεία, δεν λέει κουβέντα όταν συγχωνεύονται τάξεις σχολείων.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης και την ανάγκη να γίνει υπόθεση του λαού η διεκδίκηση αιτημάτων για να καλυφθούν τα δραματικά κενά και ελλείψεις, υπογράμμισε η Δώρα Κούνα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα». «Σε κάθε συλλαλητήριο θα είμαστε δίπλα σας. Το νοσοκομείο αυτό είναι το δικό σας νοσοκομείο», τόνισε (δείτε εδώ βίντεο).

 

«Οι εκπαιδευτικοί είμαστε σήμερα εδώ», σημείωσε η Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Από το βήμα της συγκέντρωσης ανέδειξε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, στις συνθήκες της μεγάλης ακρίβειας. «Δεν μπορεί το 2022 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια μας και τα σχολεία», σχολίασε και διαβεβαίωσε πως οι εκπαιδευτικοί και το Σωματείο τους θα γίνουν «ασπίδα» για να μην κρυώσει κανένα παιδί στις σχολικές αίθουσες, για να μην βρεθεί κανένας εκπαιδευτικός, κανένας αναπληρωτής μόνος του απέναντι στα προβλήματα (δείτε εδώ βίντεο). 

 

«Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι», διαμήνυσε ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ. Στον χαιρετισμό του στηλίτευσε την επίθεση που έχουν υποστεί από όλες τις κυβερνήσεις, καθώς και την κοροϊδία που τους ζητά να κάνουν …υπομονή. «Εμείς ποτέ δεν κάνουμε υπομονή, πάντα είμαστε στον δρόμο του αγώνα», τόνισε. Στην κατεύθυνση αυτή, απαίτησε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι παλεύουν σαν μία γροθιά με όλο τον λαό, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωση. Τέλος, χαιρέτισε τη συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών στην κινητοποίηση και διαβεβαίωσε πως οι συνταξιούχοι είναι σταθερά σύμμαχοι στον αγώνα τους για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία. (δείτε εδώ βίντεο)

 

Τα αδιέξοδα μπροστά στα οποία φέρνει τους νέους γονείς η εκρηκτική ακρίβεια συνόψισε η Βούλα Τσίγκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας. Κατήγγειλε τον αποκλεισμό περίπου 100 παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τις περικοπές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι οικογένειες που έχουν καταφέρει να βρουν μια θέση σε αυτούς. «Αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, τα σχολεία τους, τις ζωές μας σαν κόστος», κατήγγειλε και απαίτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τους παιδικούς σταθμούς για προσλήψεις προσωπικού, υλικοτεχνική υποδομή, επαρκή και κατάλληλη διατροφή. (δείτε εδώ βίντεο)

 

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση είχαν απευθύνει:

Σύλλογος Εργαζομένων «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου Ιωνίας «Η Αγία Όλγα», Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας – Παράρτημα Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου και Πέριξ, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Σωματειακή Επιτροπή Ν. Ιωνίας, Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας και Περιχώρων – Παράρτημα Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ), Ένωση Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Β/Δ Αθήνας, ΈνωσηΕπαγγελματοβιοτεχνών Ν. Ιωνίας, Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) – Παράρτημα Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας, Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας, Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας & Ν. Ηρακλείου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU