«Αθλητισμός και Αντίσταση» – Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Χαλάνδρι

Την εκδήλωση «Αθλητισμός και Αντίσταση» διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Επίσκυρον» τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Δαναΐδων & Αντιγόνης), με στόχο να φωτιστεί ο ρόλος και η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στο μέτωπο της Αλβανίας αλλά και στις πράξεις αντίστασης, αλληλεγγύης και στήριξης του δοκιμαζόμενου λαού, κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Αν και κοινός τόπος ότι η αντίσταση ενάντια στους κατακτητές, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε αγκαλιαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι ελάχιστα δημοσιοποιημένες οι αθλητικές δράσεις που στόχευαν στην ανύψωση του ηθικού, στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για φυματικούς αθλητές, στη διοργάνωση συσσιτίων, αλλά και την υποβοήθηση δράσεων των αντιστασιακών οργανώσεων. Και όλα αυτά παρά τις συνθήκες λιμού, τρομοκρατίας και εκτελέσεων. Αυτές τις δράσεις, στοχεύει να φέρει στο φως η εκδήλωση «Αθλητισμός και Αντίσταση».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την ίδρυση της ΕΠΟΝ στις 23 Φλεβάρη 1943, στα πλαίσια της οποίας ανέπτυξαν την αντιστασιακή τους δράση πολλοί αθλητές.
Ομιλητές
Γιάννης Γεωργάκης, αθλητικογράφος – συγγραφέας
Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος – συγγραφέας
Γρηγόρης Λαμπράκης, ιδρυτής του ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης»
Συντονίζει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του «Επίσκυρον» Νίκος Μάλλιαρης.
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU