Ηράκλειο Αττικής BINTEO : Διετάχθη προκαταρκτική εξέταση για εγκληματική οργάνωση

Ηράκλειο Αττικής – Έρευνα για κακουργηματικές πράξεις αναφορικά με τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο Αττικής από ακροδεξιά στοιχεία, ζήτησε με παρέμβασή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ.

Στην παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφέρεται ότι θα πρέπει να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε το βίντεο για τις δικαστικές εξελίξεις για το Ηράκλειο Αττικής:

Άλλωστε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία προ ημερών προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα ό, τι αφορά στα βίαια επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και κυρίως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην παραγγελία του τόνισε ότι “έδαφος και αφορμή” για περαιτέρω “δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις. Σχετικώς να μας ενημερώσετε”.

Να σημειωθεί ότι για την επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο σε φυλάκιση 36 μηνών με αναστολή, ένας από τους επιτιθέμενος που καταγγέλλεται ως αρχηγός της ομάδας των περίπου 15 ατόμων που επιτέθηκαν στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.

Συγκεκριμένα σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο 30χρονος άνδρας, σεσημασμένος για συμμετοχή και σε άλλες δράσεις της Χρυσής Αυγής και κοντά στη φασιστική ομάδα Pro Patria για την απρόκλητη επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και αντικαπιταλιστικών δημοτικών κινήσεων στην πλατεία στο Ηράκλειο Αττικής.

Ο 30χρονος καταδικάστηκε συγκεκριμένα για τα πλημμελήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε δύο απ’ τους τέσσερις τραυματίες με άδιαψευστο μάρτυρα τα σχετικά βίντεο, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης οπλοφορίας, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της φθορας ξένης ιδιοκτησίας λόγω αμφιβολιών.

Ο άνδρας παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά υποστήριξε ότι πλέον δεν έχει σχέση με αυτά και ότι την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στην περιοχή με ένα φίλο του για οικονομική συναλλαγή. Υποστήριξε μάλιστα ότι επειδή τυχαία βρέθηκε εκεί, δέχθηκε δήθεν και ο ίδιος επίθεση. Βέβαια, στα βίντεο που προσκόμισε η Πολιτική Αγωγή στο δικαστήριο φαίνεται ο ίδιος να χτυπάει κόσμο.

«Ήμουν φασίστας. Ήμουν στη Χρυσή Αυγή. Θεώρησαν ότι είμαι εχθρός. Οι φωτογραφίες είναι από 20-21 ετών. Δεν τα ενστερνίζομαι πλέον όλα αυτά. Μπορώ μα βγάλω το μπουφάν να σας δείξω ότι έχω καλύψει και το τατουάζ» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Ο 30χρονος ζήτησε μάλιστα αναβολή με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν στη δικογραφία ιατροδικαστικές εξετάσεις των θυμάτων.

Μια μάρτυρας κατέθεσε ότι αφού ξεκίνησε η επίθεση και σηκώθηκε κόσμος από τος καφετέριες, ο κατηγορούμενος είπε τέλος τέλος και έφυγαν οργανωμένα. Σύμφωνα με την μάρτυρα, «ο κατηγορούμενος γύρισε προς την πλευρά μας, χαιρέτισε ναζιστικα και μετά έφυγε. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά». Η ίδια ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος «έχει ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στον αγκώνα, που λέγεται μαύρος ήλιος και είναι ναζιστικό σύμβολο. Από αυτό έψαξα και τον ταυτοποίησαν».

«Ο κατηγορούμενος φώναξε τέλος και έφυγαν. Διαπίστωσα ότι ερχόταν προς το μέρος μας ο κόσμος από τις γύρω καφετέριες» επιβεβαίωσε άλλος μάρτυρας. «Μπουνιές, κλωτσιές, χτυπήματα με κράνος, μου τσάκισαν Το χέρι. Η πλάτη μου θα πονάει για πολύ καιρό», ανέφερε.

Ο Θ. Καμπαγιάννης από την Πολιτική Αγωγή επισήμανε μεταξύ άλλων πως απ’ τις καταθέσεις των μαρτύρων κατέστη σαφές ότι πρόκειται για μια οργανωμένη απρόκλητη επίθεση ανθρώπων μαυροφορεμένων που είχαν πάει από νωρίς με σκοπό να δώσουν το δικό τους μήνυμα ενόψει και της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης για τον ένα χρόνο απ’ την καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, επισήμανε ότι ο εγκληματικός μηχανισμός είναι ίδιος, την ώρα που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία του ζητά από τους εισαγγελείς Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τη διερεύνηση κι άλλων αδικημάτων, κυρίως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης για ό,τι συνέβη στις δύο πόλεις με τα πρόσφατα περιστατικά ναζιστικής βίας.

Για την επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής έχει σχηματιστεί δικογραφία και κατά δεύτερου ατόμου, που είναι επίσης γνωστός στις Αρχές. Ο 32χρονος έχει πλούσιο παρελθόν καθώς τον Ιανουάριο του 2010 είχε συλληφθεί στη διάρκεια επίθεσης κατά των συμμετεχόντων σε αντιφασιστική εκδήλωση στην Πανόρμου όπου προέκυψε καταδικαστική απόφαση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» που φορώντας κουκούλες και κράνη, επιτέθηκαν με κοντάρια και στειλιάρια. Οκτώ χρόνια αργότερα είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν ξεσπάσει σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τον Ιούλιο του 2018.

 

Ηράκλειο
Υπήρξε και καταδίκη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο Αττικής

Το χρονικό των επεισοδίων στο Ηράκλειο Αττικής:

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής (3/10) σημειώθηκε νέα επίθεση ακροδεξιών σε εκδήλωση μελών του ΚΕΕΡΦΑ για την συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο  Ηράκλειο Αττικής.

Περίπου 15 άτομα που ήταν μαυροφορεμένα και χωρίς διακριτικά αλλά με προφανή προέλευση από τον ακροδεξιό χώρο, επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ με κλωτσιές και μπουνιές με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά κάποια άτομα.

Ηράκλειο Αττικής
Τα επεισόδια στο Ηράκλειο Αττικής λεπτό προς λεπτό

Αμέσως μετά την πράξη τους έφυγαν από το σημείο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν στο σημείο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν υπόπτους και να προβούν σε προσαγωγές. Η εκδήλωση συνεχίστηκε ενώ κανείς από τους τραυματίες δεν πήγε σε νοσοκομείο.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι η επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, που μοίραζαν φυλλάδια, τους οποίους χτύπησαν βάναυσα, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν και να χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Ένας χρειάστηκε να παραμείνει για νοσηλεία, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησαν.

Πηγή: www.news247.gr – Διαβάστε και εδώ και το ρεπορτάζ για το Ηράκλειο Αττικής

Διαβάστε και εδώ

Πρώτη επίθεση: Φασιστική επίθεση τώρα στη Πλατεία Ν·Ηρακλείου (σ.σ. Ηράκλειο Αττικής ) – Ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της Αστυνομίας. Όλοι και όλες στην Πλατεία Ν. Ηρακλείου σ.σ. ( Ηράκλειο Αττικής ) τώρα

Δεύτερο βίντεο: Φασιστική επίθεση τώρα στη Πλατεία Ν·Ηρακλείου (σ.σ. Ηράκλειο Αττικής ) Ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της Αστυνομίας

Ηράκλειο
Από την επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU