Ηράκλειο Αττικής: Αναστυλώνεται το παλιό εργοστάσιο στο πάρκο της Πεύκων

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής: Αναστυλώνεται το παλιό εργοστάσιο στο πάρκο της Πεύκων

Ένας πολύ όμορφος χώρος αναμένεται να δημιουργηθεί στο πάρκο της οδού Πεύκων, απέναντι από τα σχολεία, με την ολοκλήρωση των εργασιών αναστύλωσης και διαμόρφωσης του εργοστασίου που βρίσκεται στη γωνία της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί ένας νέος πολιτιστικός πολυχώρος με σκοπό να μετατραπεί σε τοπόσημο, ενώ οι εργασίες αναμένεται ν διαρκέσουν περίπου ενάμιση χρόνο.

Και αυτό γιατί, το παλιό κτίριο, το οποίο χρησιμοποιούταν ως κλωστοϋφαντουργείο τον περασμένο αιώνα για να περάσει αργότερα στην ιδιοκτησία του Δήμου, θα αναστυλωθεί κρατώντας όμως την ιστορική του μορφή ως μνημείο ιστορίας του Ηρακλείου.

Από αντίστοιχο, άλλωστε, πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάδειξη ιστορικών, δημόσιων χώρων, προέκυψε η χρηματοδότηση του έργου, που εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου.

«Η έναρξη των εργασιών για την αναστύλωση του παλαιού εργοστασίου στο ΟΤ 216 είναι μια ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας.

Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε έναν από τους σημαντικότερα κτίρια της πόλης, το οποίο θα μπορούνε να χαίρονται οι Ηρακλειώτες με δράσεις Πολιτισμού και Τεχνών.

Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε το δημοτικό ταμείο, με χρήματα που αναζητήσαμε και πετύχαμε από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Αποδεικνύουμε για ακόμα μια φορά ότι με σχέδιο και σοβαρότητα καταφέρνουμε να κάνουμε στην πόλη μας πράγματα τα οποία θα μείνουν για πάντα στο Ηράκλειο, κληρονομιά και στις γενιές που θα έρθουν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος του Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής: Άνοιξη στα πάρκα και τις πλατείες

Ηράκλειο Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU