Εκλογές στη Νέα Ιωνία και στο Ηράκλειο: Στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ…

Πίνακας Περιεχομένων

Εκλογές στη Νέα Ιωνία και στο Ηράκλειο: Στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ…

 Λοιπόν, οι εκλογές των κομμάτων σε τοπικό επίπεδο, όποτε γίνονται, είναι καλό πράγμα, ακόμη και αν γίνονται με χίλια δυο στραβά.

Βγαίνει ο κόσμος από τα σπίτια του, συμμετέχει.

Παρένθεση: Διαβάζω τις… κατάρες στα social media: «Όλοι ίδιοι είναι», «τι μας νοιάζουν τα κόμματα εδώ», είναι τα πιο light και ευγενικά σχόλια.

Μετά αρχίζουν τα “γαλλικά” και πάμε μέχρι τα χουντο-χρυσαυγήτικα σχόλια.

Αν θέλουμε απλά να ρίξουμε «γαλλικά», ας το κάνουμε όλοι μαζί να ξεσκάσουμε, αλλά η… ζωή και η καθημερινότητα έχουν άλλη άποψη:

Τα κόμματα τα βρίσκουμε μπροστά μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε και ορίζουν τη ζωή μας με απίστευτη λεπτομέρεια, αφού κάποια απ’ αυτά θα κυβερνήσουν έτσι και αλλιώς.

Δουλειές, επιχειρήσεις, μισθοί, συντάξεις, νοσοκομεία, σχολεία, λογαριασμοί. Θέλετε και άλλο; Μάλλον όχι. Τέλος παρενθέσεως.

Νέα Ιωνία

Στον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία τα πράγματα δεν είχαν ιδιαίτερο σασπένς. Όπως δεν είχαν και συγκρούσεις. Εντάξει, μπορεί στην κάλπη για την Κεντρική Επιτροπή να είχαμε τις λίστες των τριών βασικών ρευμάτων (τους προεδρικούς με σκληρό πυρήνα την Κίνηση Μελών, την «Ομπρέλα» των Τσακαλώτου κ.τ.λ., καθώς και τη νέα τάση Τζανακόπουλου-Ηλιόπουλου, που είναι πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά επιχειρεί να κινηθεί ενδιαμέσως των άλλων δύο πόλων), ωστόσο στην κάλπη για τα νέα μέλη δεν είχαμε ούτε μαζικές εγγραφές… ενδιαφερόμενων στελεχών, ούτε κάτι παρόμοιο.

Εκλογές

Οι εκλογές κύλισαν ομαλά και καταγράφηκε η ίδια τάση που καταγράφηκε και πανελλαδικά και που προκάλεσε χαμόγελα στην Κουμουνδούρου.

Όπως σ’ ολόκληρη τη χώρα, έτσι και στη Νέα Ιωνία, καταγράφηκε για πρώτη φορά ο μεγαλύτερος αριθμός μελών που είχε ποτέ κόμμα της Αριστεράς στην πόλη.

Τα στοιχήματα βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και μπρος, πολλά. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει ότι θέλει τα μέλη του κόμματος να είναι συμμέτοχοι σε μια σειρά αποφάσεων – ακόμη και στο αν θα συμμετέχει ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση, διοργανώνοντας μία ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Υποθέτω ότι προφανώς αυτό θα ισχύσει και για τις τοπικές αποφάσεις. Τι θα κάνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές στη Νέα Ιωνία κ.τ.λ.

Στο ΠΑΣΟΚ/Κινάλ τώρα, δεν θα μπορούσε να κάνει πιο γλαφυρή περιγραφή του τι συνέβη στις εσωκομματικές εκλογές ένας… τρίτος, και συγκεκριμένα ο Τάκης Κωστάκης, πρώην αντιδήμαρχος, προερχόμενος από την Αριστερά, που τα λέει συχνά έξω από τα δόντια και για τον δικό του χώρο και για τους άλλους χώρους:

Έγραψε λοιπόν: «Για όσους κάνουν αριθμητικές συγκρίσεις με τις εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του 2019 (σ.σ. εθνικές εκλογές) στη Νέα Ιωνία ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 12.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ 1.930.

Στις εσωκομματικές (σ.σ. που έγιναν τώρα τον Μάϊο του 2022) τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισαν 750 και το ΠΑΣΟΚ 1.900. Λογικό για τον ΣΥΡΙΖΑ παράλογο για το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό και έγινε της π… στην τοπική του ΠΑΣΟΚ».

Πράγματι, το ΠΑΣΟΚ… παραδοσιακά είναι εξπέρ στις εσωκομματικές εκλογές του να ψηφίζει ότι περπατάει, πετάει ή κολυμπάει…

Παλαιότερα, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα, διότι ψήφιζαν και ανύπαρκτοι, εντελώς μαϊμού. Όπως έγραψε προχθές ένα πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία «να θυμηθώ τωρινό εθνοπατέρα (aka: νυν βουλευτή), να προσπαθεί να μας πείσει ότι σε εσωκομματικές της τότε νεολαίας πασόκ είχαν ψηφίσει το 1997 στο χωρίο Ρίζες Αρκαδίας, 700 άτομα την Κυριακή μεταξύ 09.00-11.00; Σημειώνω ότι στις Ρίζες τα ποσοστά του κινήματος κυμαίνονταν ανέκαθεν στα επίπεδα του ΚΚΕ Μ-Λ»…

Πάντως τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια αυτό το φαινόμενο έχει εξαλειφθεί.

Τι ισχύει όμως; Συμμετέχουν μεν υπαρκτά πρόσωπα, ωστόσο πολλές φορές αυτά δεν ψηφίζουν καν… ΠΑΣΟΚ/Κινάλλ στις εθνικές εκλογές και δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή που πάνε να ψηφίσουν για τις εσωκομματικές εκλογές.

Περί τίνος πρόκειται; Για φίλους, γνωστούς, κολλητούς, φίλους φίλων, γνωστούς γνωστών, κολλητούς κολλητών, από όλη την Αθήνα, που καλούνται από το  ενδιαφερόμενο στέλεχος να βάλουν ένα χεράκι βοηθείας.

Αποτέλεσμα; Να γίνει στη Νέα Ιωνία αυτό που περιγράφει ο Τάκης Κωστάκης παραπάνω. Συγκεκριμένα συγκρούστηκαν με σφοδρότητα 2 υποψήφιοι Δήμαρχοι με πολύ δυνατές επιρροές στο ΠΑΣΟΚ/Κινάλ, όπου κινητοποιήσαν τους πάντες και τα πάντα, ωστόσο όπως φαίνεται ο ένας εξ αυτών κατάφερε να… ξεπεράσει τον εαυτό του και να καταφέρει να επικρατήσει του αντιπάλου του.

Τώρα θα μου πείτε τόσο μεγάλη σημασία έχει για έναν υποψήφιο Δήμαρχο να κερδίσει την πλειοψηφία του Δ.Σ. της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ; Αφού πλέον η εποχή των κομματικών χρισμάτων κ.τ.λ. μάλλον έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ξέρω γω, τι να σας πω τώρα και εγώ. Για να το θέλουν τόσο πολύ, μπορεί να έχει τη σημασία του…

Πάντως είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ/Κινάλ δεν είναι για πανηγυρισμούς, όσο και να θέλουν στη Χαριλάου Τρικούπη να πανηγυρίζουν. Εξάλλου έχουμε και το φαινόμενο του 2017.

Τότε, ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές 210.000 μέλη. Ε, στις εθνικές εκλογές 2 χρόνια αργότερα, το 2019, το κόμμα πήρε… 457.000 ψήφους!

Δηλαδή στις εκλογές του 2017 ψήφισε κοντά στο… 50%(!) των ψηφοφόρων του, που το ψήφισαν στις εθνικές εκλογές; Ούτε με κανόνια, έτσι;

Συμπέρασμα: Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ/Κινάλ της Νέας Ιωνίας θα είναι από εδώ και μπρος μονίμως ηλεκτρισμένο. Για ρωτήστε και τα μέλη του κόμματος την περίοδο 1994-2002 να σας πουν περισσότερα…

Ηράκλειο Αττικής

Στο Ηράκλειο τώρα το πράγμα είναι λίγο πιο… κινηματογραφικό. Καταρχάς, είχαμε μια δημόσια καταγγελία για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ/Κινάλ.

Μην τα ξαναγράφουμε, διαβάστε τα εδώ:

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ: Ηράκλειο Αττικής όπως… Χανιά;

Όπως φαίνεται και στο εδώ ΠΑΣΟΚ/Κινάλλ υπήρξε μία κινητοποίηση… ενδιαφερόμενων στελεχών για τα δημοτικά πράγματα της πόλης, δεν έχω καταφέρει όμως να μάθω το μέγεθος και κυρίως την ποιότητα της κινητοποίησης και αν ήταν η κατάσταση αντίστοιχη της Νέας Ιωνίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάλι, όπως και στη Νέα Ιωνία, τα πράγματα φαίνεται ότι κύλισαν ομαλά. Τα ίδια με τις λίστες για την Κεντρική Επιτροπή, τα ίδια για την αύξηση μελών όπως και στις άλλες περιοχές.

Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος Δήμαρχος κατάφερε να κινητοποιήσει φίλους και γνωστούς του σε… δύο κόμματα παράλληλά: Και στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ/Κινάλ.

Αν το σκεφτείτε δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε παράξενο, ούτε παράδοξο. Σου λέει, ποιοι οπαδοί μου ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί. Πηγαίνετε να ψηφίσετε στις εκλογές εκεί, να αποκτήσω ένα έρεισμα. Ποιοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ/Κινάλ; Οι άλλοι. Πολύ ωραία, πηγαίνετε να ψηφίσετε στις εκλογές εκεί, να αποκτήσω και εκεί ένα έρεισμα.

Διπλές συμμετοχές δεν υπήρξαν, οι μεν πήγαν μόνο στη κάλπη ΣΥΡΙΖΑ, οι δε μόνο στην κάλπη ΠΑΣΟΚ/Κινάλ, οπότε όλα… σωστά και όμορφα. Τώρα θα μου πείτε, τι… πιστεύει ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος; Δεν γνωρίζω, μην σας πω ψέματα…

Για τη ΝΔ, δεν έχω κάτι πρόσφατο. Ίσως, αν ήθελα να ήμουν λίγο προβοκάτορας, μόνο αυτό από το 2016, μια που έχει ανάψει η κουβέντα για τις εσωκομματικές εκλογές των κομμάτων:

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Μητροπολίτης Γαβριήλ : «Σέβομαι τη σχέση μεταξύ ομοφυλόφιλων» – Το θετικό βήμα από τον Μητροπολίτη, για το οποίο δέχθηκε μεσαιωνική κριτική

Μητροπολίτης Γαβριήλν

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU