ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ: Ηράκλειο Αττικής όπως… Χανιά;

Πίνακας Περιεχομένων

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ: Ηράκλειο Αττικής όπως… Χανιά;

Μάλλον κάτι δεν πήγε και πολύ… καλά στις εσωκομματικές εκλογές που είχε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ την περασμένη Κυριακή…

Στην αρχή υπήρξε η είδηση από τα Χανιά για διάτρητες εκλογές, κάτι που έγινε γνωστό σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εν συντομία, εκεί παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής κάνοντας λόγο για μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και για δυνατότητα πολλαπλών ψήφων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, διαπιστώθηκε ότι όποιο μέλος ήθελε, πήγαινε σε ένα εκλογικό κέντρο, έλεγε το όνομά του, το σημείωναν και ψήφιζε. Την ίδια διαδικασία μπορούσε να επαναλαμβάνει σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ από την Εφημερίδα των Συντακτών:

Διάτρητες οι εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στα Χανιά – Καταγγελίες και παραιτήσεις

Και στο Ηράκλειο Αττικής;

Ωστόσο, πέρα απ’ αυτά που καταγγέλθηκαν σε κεντρικό επίπεδο, αυτά τα ρημάδια τα social media, επιτρέπουν πλέον τη γρήγορη διάχυση της πληροφορίας σε τοπικό επίπεδο, χωρίς να χρειαστεί να πας  για έναν… καφέ με τον άλλον ή να τον συναντήσεις στον δρόμο και να σου πει το τι έγινε.

Έγραψε λοιπόν ο Ηρακλειώτης Γιάννης Πέτσας στο facebook:

ΠΑΣΟΚ

“Θέλω να σας ευχαριστήσω, όλες και όλους, για την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της υποψηφιότητάς μου, στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Ο μόνος υποψήφιος από το Παλαιό Ηράκλειο.

Μα δυστυχώς έγιναν απίστευτα και απαράδεκτα πράγματα στις τοπικές εκλογές.

Υποψήφιες-οι που ενώ έπρεπε να είναι στο ψηφοδέλτιο, διαγράφηκαν. 

Άλλοι, που είχαν πρόσβαση σε ψηφοδέλτια και τα μονοσταύριζαν‼

Κάλπες 2, αλλά ανισόρροπες με εξαφανισμένες λίστες στην μία‼ 

Πολλοί ξένοι και “ξένοι” να ψηφίζουν και τελικά, να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα.

Μια πάρα πολύ κακή παρένθεση, που δεν πρόκειται να ρίξει καμία σκιά στην αθρόα πανελλαδική συμμετοχή, για να σηκωθεί και πάλι ψηλά ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Όχι για τα σύμβολα, αλλά για τους ανθρώπους.

Υ.Γ.1 Βλέπετε παράδειγμα, γειτονικού Δήμου…

Υ.Γ.2 Τυχαία από ένα φίλο, τον ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗΣ τα αποτελέσματα, χωρίς να είναι τα τελικά. Και αν δεν το γράψω, μπορεί τα τελικά, να μην βγούνε ποτέ δημόσια… https://e-neaionia.gr

Στην ανάρτηση παραθέτει και τις παρακάτω φωτογραφίες:

Και άλλες φωνές…

Σ αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί –τουλάχιστον- μία ακόμη ανάρτηση από την περιοχή, αυτή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τάσση με προέλευση από την Μεταμόρφωση.

Ο Δημήτρης Τάσσης, μεταξύ άλλων, την δεκαετία του 1990 που το ΠΑΣΟΚ ήταν πανίσχυρο, ήταν γραμματέας της τότε Νομαρχιακής Επιτροπής βορείων προαστίων που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τη Νέα Ιωνία, το Ηράκλειο Αττικής, την Μεταμόρφωση κ.α.

Έγραψε λοιπόν και αυτός στο facebook:

 

“ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΙΔΕΟΛΟΚΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Φίλες και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ελληνίδες Έλληνες μην πανηγυρίζετε με την αθρόα προσέλευση στις ψηφοφορίες της περασμένης Κυριακής και μην παραπλανάσθε ότι πρόκειται για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ γιατί αυτή η άνευ ορίων και κανόνων “αερομεταφερομένου… πλήθους από ΔΗΜΟ σε ΔΗΜΟ και από ΠΟΛΗ σε ΠΟΛΗ ” εξαχρειώνει κάθε έννοια ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Είναι σχέτη παρωδία και γίνεται για την εξυπηρέτηση προσωπικών μωροφιλοδοξιών , εσωκομματικών διευθετήσεων και σκοπιμοτήτων χωρίς πολιτική και ιδεολογική ζύμωση.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ? Είναι δυστυχώς η ταφόπλακα στην πολιτική διαδικασία η επικράτηση του συμφερτού και η παλινόρθωση του κομματάρχη της παλιάς ξεχασμένης στα αζήτητα παλιάς κοπής.

Εδώ εμείς Δακρύζουμε για την αποκαθήλωση όσων μετά την μεταπολίτευση με τεράστιες προσπάθειες οικοδομήσαμε και λυπούμαστε για τον ευτελισμό της πολιτικής λειτουργιάς”.

Ντόμινο…

Η ανάρτηση του Δημήτρη Τάσση προκάλεσε, μεταξύ άλλων, ένα… ντόμινο νέων καταγγελιών από διάφορες περιοχές της χώρας πλέον. Καταρχάς το σχόλια ενός άλλου ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο (Νέα Ιωνία), της Νίκης Αναγνωστοπούλου ήταν λιτό, αλλά ξεκάθαρο:

“Δεν μεταφέρθηκαν μόνο από άλλους δήμους, ψήφισαν και όλες οι φυλές πού κατοικούν στα πέριξ…”

 

Κάποιοι άλλοι ήταν πιο αναλυτικοί, όπως ο Δημήτρης Λαζαρίδης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος απαντώντας στον σαφώς ενοχλημένο Γιάννη Σουλαδάκη (πρώην βουλευτή και πρώην μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ) έγραψε:

“Τα είδα όλα αυτά σε μια ολόκληρη Θεσσαλονίκη και νομίζω ήταν αρκετά μεγάλο δείγμα να βγάλω τα συμπεράσματα μου , ακούγοντας βέβαια και πολλούς άλλους συντρόφους μας Πανελλαδικά που είχα επικοινωνία!

Και για τα εκλογικά τμήματα έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες σύντροφε Γιάννη Σουλαδάκη!

Εμείς εδώ στον Δήμο Παύλου Μελά με 100.000 πληθυσμό σε τρία Δημοτικά διαμερίσματα είχαμε ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες…

Και οι Δεξιοί δημότες γνωστοί και άγνωστοι κάναν Πάρτυ στην ψηφοφορία!

Τα ψηφοδέλτια τα στείλανε από Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου!

Εσύ να μας πεις που τα είδες τα πράγματα καλύτερα?? Να είσαι πάντα καλά!!”.

 Μάλιστα σε επόμενο σχόλιο απευθύνει την ερώτηση:

“Για τους Δεξιούς που γράφω ότι κάνανε πάρτυ τι έχεις να πεις?? Κυρίως αυτοδιοικητικους με τα τσιράκια τους θέλοντας να ελέγξουν απόλυτα την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ!!”

 

Ο Γιώργος Ορλώφ γράφει για την Μεταμόρφωση:

Ξεφτελισμος στο αποκορύφωμα. Το είδαμε στην Μεταμόρφωση. Δεξιοί ήρθαν και ψήφισαν για να εκλέξουν κάποιους κολλητούς που ούτε η μάνα τους δεν τους ήξερε. Έμειναν έξω σύντροφοι που ίδρυσαν το ΠΑΣΟΚ στην Μεταμόρφωση. Είμαι περίεργος αν θα ξαναφανούν και αν ανοίξει η οργάνωση. Αυτά. Καλημέρα σύντροφε αγωνιστή δημοκράτη

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής : Τι περιλαμβάνεται στο αστυνομικό δελτίο το 1ο τρίμηνο του 2022 – ΒΙΝΤΕΟ από ρεπορτάζ

Ηράκλειο Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU