Κεραμέως – Δεν έχει χρήματα για παράλληλες στηρίξεις
Μετά τις συμπτύξεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας (Διαβάστε και ΕΔΩ) και την εγκατάλειψη σχολικών συγκροτημάτων στην μοίρα τους, με τους σοβάδες να πέφτουν στο ένα σχολείο μετά το άλλο (Διαβάστε και ΕΔΩ), σειρά στην καταστροφική θητεία της κυρίας Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας, πήραν οι τραγικές ελλείψεις στα εκπαιδευτικά κενά και στις παράλληλες στηρίξεις.
Κοντεύουμε δύο ολόκληρα χρόνια με τον covid και το υπουργείο Παιδείας με την κυρία Κεραμέως όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αλλά τα… επαυξάνει κιόλας με αξιοθαύμαστη ικανότητα. Διαβάστε και ΕΔΩ: Εγκατάλειψη της Παράλληλης Στήριξης: Συγκλονιστικές διηγήσεις γονέων.
Κεραμέως – «Ελάτε τον… Μάϊο, τώρα δεν έχουμε λεφτά»!
Αποτέλεσμα είναι οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων της Νέας Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Παπάγου – Χολαργού, της Πεύκης – Λυκόβρυσης & του Χαλανδρίου να είναι στα “κάγκελα” από την ανικανότητα(;) αυτή του υπουργείου.
Όπως σημειώνουν «δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παραμένουν!
Μετά τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί από την πολύμηνη τηλεκπαίδευση, την απουσία μέτρων πρόληψης απέναντι στην πανδημία, τις συγχωνεύσεις που υλοποιήθηκαν σε μια σειρά σχολικές μονάδες και από το Υπουργείο δεν φαίνεται καμία προοπτική για την πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.
Προκλητική η στάση του Υπουργείου απέναντι σε χιλιάδες παιδιά ακάλυπτα από παράλληλες στηρίξεις! Ακόμα περισσότερο όταν η απάντηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Β’ Αθήνας απαντάει στις ερωτήσεις των ανήσυχων γονιών ότι «έως το Μάιο η θέση θα καλυφθεί, τώρα όμως δεν υπάρχουν λεφτά»!
Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει το Υπουργείο Παιδείας είναι οι δικαστικές αποφάσεις σε Βάρος του αγώνα των εκπαιδευτικών απέναντι σε έναν νόμο που μετατρέπει το σχολείο σε μαγαζί γωνία, που όλα θα «πωλούνται» και όλα θα «αγοράζονται», οδηγώντας τα στην κατηγοριοποίηση τους.
Δεν έχει σκοπό να διαθέσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για προσλήψεις εκπαιδευτικών κουκουλώνοντας, με τις συγχωνεύσεις, τα χιλιάδες κενά και τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες. θύματα και πάλι τα παιδιά μας! Φτιάχνουν τμήματα τερατουργήματα την στιγμή που οι προβλέψεις, για την πορεία της πανδημίας, είναι δυσοίωνες για την διασπορά της στις μικρότερες ηλικίες!
Απαιτούμε:
-Άμεσα, προσλήψεις εκπαιδευτικών με Βάση τις πραγματικές ανάγκες, να καλυφτούν όλα τα κενά.
-Άμεσα, προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή καθώς και ειδικούς Βοηθούς
Κεραμέως – Συγκέντρωση αύριο και στις 16 Νοεμβρίου
Οι Ενώσεις: Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού,
Πεύκης – Λυκόβρυσης & Χαλανδρίου καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων αλλά και το σύνολο των γονέων να συμμετάσχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας
-Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 9 π.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας (Λεωφ. Κηφισίας 20, Μαρούσι)
-την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 9 π.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας (Λεωφ. Μεσογείων 324, Αγία Παρασκευή)».
Κεραμέως – Βίντεο για τους σοβάδες στο 7ο δημοτικό στα Πευκάκια – Σοβαρές καταγγελίες
Εξάλλου στο debater.gr και στον Λαζο Μαντικο μίλησε για το περιστατικό με την πτώση των σοβάδων στο 7ο δημοτικό στα Πευκάκια, ο Γρηγόριος Γιολδάσης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο Κώστας Κατιμερτζόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο και Λυκόβρυση και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας.
“Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Μετά από έλεγχο που έγινε είδαμε ότι το πρόβλημα υπάρχει και σε μια ακόμη αίθουσα. Έχουμε τη δέσμευση ότι θα αποψιλωθούν τα ταβάνια από όλες τις αίθουσες γιατί δεν έχουμε μόνωση στην ταράτσα.
“Το σχολείο δεν έχει επίσης έξοδο κινδύνου. Το κτίριο είναι πολύ παλιό, του 1952 κατασκευή, το υπόστεγο είναι διάτρητο, στις τουαλέτες είναι χάλια τα πράγματα”, τονίζει ο κ.Γιολδάσης.
Από τη μεριά του ο Κώστας Κατιμερτζόγλου καταγγέλλει ότι οι αρχές δεν κάνουν όσα χρειάζεται για τα σχολεία.
“Υπάρχουν τεράστια κτιριακά προβλήματα. Πολλά σχολεία στεγάζονται μέσα σε προκάτ αίθουσες. Δεν υπάρχουν κατάλληλες αίθουσες, τα κτίρια είναι παλιά και κακοσυντηρημένα, Η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται συνεχώς, άρα τέτοιου είδους προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Υπάρχουν χώροι που έχουν εγκριθεί να γίνου σχολεία και έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Οι αρχές είναι στη λογική του τόσα μας δίνουμε, αυτά διαχειριζόμαστε, όμως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι”.
3 Comments