Κόκκινη Ρωγμή – Ανακοίνωση για το Κτήμα Φιξ

Πίνακας Περιεχομένων

Κόκκινη Ρωγμή – Ανακοίνωση για το Κτήμα Φιξ

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για το Κτήμα Φιξ εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Κόκκινη Ρωγμή – Αγώνας Ρήξη Ανατροπή στο Ηράκλειο». Αναλυτικά: «Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή του κ. Μπάμπαλου κέρδισε την ψηφοφορία την αγορά από τον Δήμο του κτήματος ΦΙΞ από τους κληρονόμους Φιξ. 

Η αγορά θα γίνει με δάνειο 5 εκατομμυρίων (!) από τις τράπεζες. Δάνειο που δεν θα το πληρώσει, φυσικά, η Δημοτική Αρχή από τη τσέπη της αλλά όλες και όλοι εμείς, για 12 χρόνια, μέσα από τα (ήδη πανάκριβα) δημοτικά τέλη. Με αυτή την (κιμπάρικη) θέση του Δημάρχου συμφώνησε το Δίκτυο Πολιτών ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις ζήτησαν η αγορά του Κτήματος Φιξ να μην γίνει από το Δήμο αλλά από το Κράτος. 

Όμως, η αγορά του Πάρκου Φιξ, είτε από το Δήμο είτε από το Κράτος, είναι ένα σκάνδαλο γιατί έτσι αποδέχονται ότι το Κτήμα Φιξ ανήκει στους κληρονόμους Φιξ επειδή έτσι είχε αποφανθεί το 1985 το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων λόγω… χρησικτησίας (!).  Στη πραγματικότητα όλες οι κυβερνήσεις κάνανε ότι μπορούσαν ώστε το Κτήμα Φιξ να μείνει στους κληρονόμους Φιξ για να μπορούν αυτοί να διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του.

Κόκκινη Ρωγμή

Η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να δώσει το Πάρκο Φιξ στους κατοίκους. Θέλει να πάρει δάνειο δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να τα δώσει στους κληρονόμους Φιξ ώστε να αγοράσει το Πάρκο για να μπορέσει να το αξιοποιήσει εμπορικά. Ήδη κυκλοφορούν και οι πρώτες μελέτες. 

 Είναι το ίδιο σχέδιο που θέλουν να υλοποιήσουν όλοι οι δήμοι, σε συνεργασία με τη κυβέρνηση, για τους ελεύθερους χώρους. Το βλέπουμε στο Ελληνικό, στο ΟΑΚΑ, στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, στο Κτήμα Ομορφοκλησιάς στο Γαλάτσι, στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, στο Λόφο του Στρέφη, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Οι ελεύθεροι χώροι θυσιάζονται στο βωμό της “ανάπτυξης” για να πλουτίζουν οι επιχειρήσεις στο τομέα των κατασκευών, του τουρισμού και της εστίασης, με τον ίδιο τρόπο που καίγονται τα δάση στα βουνά για να μπουν οι ανεμογεννήτριες.

Το Κτήμα Φιξ δεν έχει ιδιοκτήτες που δήθεν πρέπει να αποζημιωθούν. Άνηκε και ανήκει μόνο στους κατοίκους του Ηρακλείου και των όμορων δήμων. Είναι ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος στη περιοχή μας. Τον έχουμε στερηθεί τόσα χρόνια γιατί όλοι οι δήμαρχοι του Ηρακλείου είχαν την αυταπάτη (;) ότι μπορούσαν να τον διεκδικήσουν μέσα από τη “θεσμική οδό” σε συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Αλλά οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί δεν νοιάζονται για τις ανάγκες του κόσμου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τα μεγάλα συμφέροντα. Γι’ αυτό το Πάρκο παραμένει κλειστό για τους κατοίκους, ενώ η παρούσα δημοτική αρχή σταμάτησε ακόμα και τη γιορτή που γινόταν εκεί κάθε φθινόπωρο.

Δεν χρωστάμε τίποτα στους κληρονόμους του Φιξ. Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση. Άμεσος καθαρισμός και αναμόρφωση του χώρου ώστε να γίνει εστία ξεκούρασης και πολιτισμού για τους κατοίκους.

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο καλεί όλες και όλους να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα!»

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής Νέα Ιωνία – Ποιο είναι το «πλάνο» για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU