Λαϊκή Συσπείρωση Νέα Ιωνία: Ανακοίνωση για τη Φιλαρμονική

Πίνακας Περιεχομένων

Λαϊκή Συσπείρωση Νέα Ιωνία: Στην πολιτική της δημοτικής αρχής ο πολιτισμός δεν έχει θέση!

Στις μέρες μας αυξάνονται τα οικονομικά εμπόδια σε πληθώρα δημοτών και  αποκλείονται από τη δυνατότητα επαφής με τον Πολιτισμό, αλλά και από την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Από το 2016, ένας εξαίρετος μουσικός και παιδαγωγός ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια να φέρει κοντά στη μουσική μικρά παιδιά, εμπνέοντάς τα, μεταφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του, στήνοντας από το μηδέν τη Φιλαρμονική της πόλης μας.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέα Ιωνία: Κίνητρο του Στάθη Κιοσόγλου η μνήμη του πατέρα του

Κίνητρό του ήταν η μνήμη του πατέρα του, γνωστού μουσικοσυνθέτη Άκη Σμυρναίου (συνθέτη της ΕΑΜικής αντίστασης) που ίδρυσε τη Φιλαρμονική της Ν. Ιωνίας. Πάνω από 5 χρόνια ο Στάθης Κιοσόγλου, χωρίς  αμοιβή, αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις δημιουργώντας ένα αξιόλογο «φυτώριο» από νέα παιδιά που αγάπησαν τη μουσική και εξελίχθηκαν στελεχώνοντας τη σημερινή Φιλαρμονική.

Όλη αυτή η πενταετής προσπάθεια που έφερε σημαντικά αποτελέσματα  έγινε με ελάχιστη βοήθεια από τις δημοτικές αρχές της πόλης μας, σε ένα ακατάλληλο και ασυντήρητο κτίριο, που πολλές φορές ανάγκες  της Φιλαρμονικής καλύπτονταν από την τσέπη του Αρχιμουσικού που εργαζόταν εθελοντικά, χωρίς αμοιβή και χωρίς ωράριο.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέα Ιωνία: Απαξίωση

Η απαξίωση της Φιλαρμονικής του Δήμου και της προσπάθειας που έχουν κάνει για 5 χρόνια νέα παιδιά που μεγάλωσαν και έμαθαν στη Φιλαρμονική ξεπέρασε κάθε όριο. Η Δήμαρχος λίγο πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αρνήθηκε να εγκρίνει τη δημιουργία 10 νέων στολών για τα παιδιά του «φυτωρίου», που έχουν μεγαλώσει, απαιτώντας η Φιλαρμονική να βγει χωρίς αυτά.

Μπροστά στην άρνηση του Αρχιμουσικού να βγάλει τη Φιλαρμονική χωρίς αυτά τα παιδιά, η Δήμαρχος επέλεξε, αντί μιας μικρής δαπάνης για τις στολές των παιδιών και απαξιώνοντας την τεράστια προσφορά αυτού του ανθρώπου, αλλά και των παιδιών, να τον οδηγήσει στην παραίτηση πληρώνοντας μάλιστα 2.700 ευρώ σε άλλους μουσικούς, για να αντικαταστήσουν τη Φιλαρμονική του Δήμου, υπονομεύοντας την προσπάθεια να υπάρχει Φιλαρμονική στο Δήμο που με κόπους, θυσίες και χωρίς καμία ιδιοτέλεια και αμοιβή γίνονταν τα τελευταία 5 χρόνια.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέα Ιωνία: Απαξιωτικοί και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί

Δε δίστασαν η δημοτική αρχή και η πρόεδρος του ΟΠΑΝ να απαντήσουν στη δικαιολογημένη παραίτηση του Στάθη Κιοσόγλου με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, φτάνοντας στο σημείο να υπονοούν ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας ιδιώτης που έμπαινε «κρυφά» στις εγκαταστάσεις του Δήμου παριστάνοντας τον δάσκαλο και τον Αρχιμουσικό σε παιδιά της περιοχής μας για 5 ολόκληρα χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή, αντί να απαντά με αθλιότητες στη δικαιολογημένη αγανάκτηση ανθρώπων που προσφέρουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια για χρόνια στον τόπο μας, να αναλάβει τις ευθύνες της.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας
Λαϊκή Συσπείρωση Νέα Ιωνία: Στην πολιτική της δημοτικής αρχής ο πολιτισμός δεν έχει θέση!

Η πολύχρονη προσφορά ενός καταξιωμένου μουσικού και παιδαγωγού έχει φέρει αποτελέσματα και αυτά πρέπει να ενισχυθούν από τον Δήμο μας.

Γι’ αυτό την καλούμε τη Δημοτική Αρχή:

  • Να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων στολών, για αγορά καινούργιων μουσικών οργάνων και επισκευή – συντήρηση των παλαιών.
  • Να αναλάβει ο Δήμος τη συντήρηση και επισκευή του χώρου που η Φιλαρμονική κάνει πρόβες, καθώς το ηχομονωτικό υλικό που υπάρχει είναι τόσο φθαρμένο, που γίνεται πολύ επικίνδυνο για την υγεία όσων συμμετέχουν στις πρόβες.
  • Να προσληφθεί διδακτικό προσωπικό, με σταθερή εργασιακή σχέση, που να αναλάβει τη δωρεάν διδασκαλία των πνευστών οργάνων, πιθανώς και μέσω του Δημοτικού Ωδείου.

Η αναβάθμιση της Φιλαρμονικής επιβάλλεται να προχωρήσει, γιατί συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής προσφοράς του Δήμου προς τους κατοίκους της πόλης μας.

Η Φιλαρμονική της πόλης μας έχει σημαντική ιστορία και πρέπει να συνεχιστεί.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων – Προχωρά ακάθεκτη η Κεραμέως την ώρα που καλπάζει η πανδημία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU