Νέα Ιωνία Μητρόπολη – Πιστοί στους Αγίους Ανάργυρους ΒΙΝΤΕΟ – γιορτάζει και τον Πολιούχο της, Άγιο Γεώργιο Νεαπολίτη

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία Μητρόπολη – Γιορτάζει τους Αγίους Ανάργυρους

Διαβάζουμε από το www.ekklisiaonline.gr : «Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η υποδοχή της ιεράς εικόνας του Ταξιάρχη Μιχαήλ εκ Νεαπόλεως Μ. Ασίας και στη συνέχεια εψάλλει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Την εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Ιερείς της Μητροπολεως».

@ekklisiaonlineΧιλιάδες υποδέχτηκαν τη θαυματουργή εικονα του Ταξιάρχη στη Νέα Ιωνια #ιωνια♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

@ekklisiaonlineΑγίων αναργυρων γιορτη -Ουρές προσκυνούν τα ιερα λειψανα #αναργυροι♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Δείτε φωτογραφίες

Εορτή Αγίων Αναργύρων

Διαβάζουμε από την Μητρόπολη “Με τη δέουσα λαμπρότητα και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 31 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλάδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον βίο των Αγίων Αναργύρων.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού πραγματοποιήθηκε υποδοχή της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος του Ταξιάρχη Μιχαήλ εκ Νεαπόλεως της Καππαδοκίας, την οποία οι αείμνηστοι Μικρασιάτες προπάτορές μας λιτάνευαν σε περιόδους επιδημιών και ανομβρίας.

Την κυριώνυμο ημέρα τη εορτής, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, τελέσθηκε η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών,  ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη εντός του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον νεοεκλογέντα Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο, εγκωμιάζοντας την χαρισματική προσωπικότητά του και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Στην αντιφώνηση του ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, αναφέρθηκε στο πάντοτε διαχρονικό και έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων καθώς και στο μεγαλείο του Μικρασιατικού πολιτισμού.

Ανήμερα της εορτής το εσπέρας και ώρα 5:30μμ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλεί Ιερά Παράκληση. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων.

Η Ιερά Εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών”.

Αναφορά κάνει με ανάρτησή του και ο δήμος Νέας Ιωνίας. Όπως σημειώνει “Σήμερα, 1η Νοέμβρη, είναι μια μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, τη Νέα Ιωνία μας, όπου πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Αναργύρων.

Σήμερα, εορτάζουν οι θαυματουργοί ιατροί, Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι θεωρούνται οι κατεξοχήν προστάτες των ανθρώπων που δοκιμάζεται η υγεία τους.
Πανηγυρίζει ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων της πόλης μας που συνιστά σημείο αναφοράς από τις απαρχές της μέχρι και σήμερα, όπου στέκει εκεί αγέρωχα και συμβολίζει την ιστορία μας. Υποδεχόμαστε και προσκυνάμε επίσης την Ιερά Εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ εκ Νεαπόλεως Μικρας Ασίας. Χρόνια Πολλά Ιωνιώτισσες και Ιωνιώτες!”

Εορτή Αγ. Γεωργίου Νεαπολίτου, Πολιούχου της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Διαβάζουμε επίσης από την Μητρόπολη : «Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τιμά και πανηγυρίζει τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου, του οποίου το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα μετέφεραν οι αείμνηστοι προπάτορές μας από τη Μικρά Ασία και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

Νέα Ιωνία

Οι ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Εορτής

Τρίτη 2 Νοεμβρίου

Ώρα 6.30μ.μ.: Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου

Ώρα 07.00π.μ.: Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 5.30μ.μ.: Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου. Μετά το πέρας θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Γεώργιο».

 Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής – βόρεια προάστια – ακίνητα: Υψηλή ζήτηση για αγορά, την ανηφόρα τραβάνε τα ενοίκια

 Δείτε στο κανάλι της στο youtube το τελευταίο επεισόδιο της Μητρόπολης:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU