Ηράκλειο Αττικής – βόρεια προάστια – ακίνητα: Υψηλή ζήτηση για αγορά, την ανηφόρα τραβάνε τα ενοίκια

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής – βόρεια προάστια – ακίνητα: Αγορά ακινήτων

Μπορεί το Ηράκλειο Αττικής να μην είναι Φιλοθέη, στην αξία των ακινήτων, ωστόσο πολλές εταιρείες ακινήτων το εντάσσουν στην ευρύτερη κατηγορία των βορείων προαστίων, αν και σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και περιοχές που γεωγραφικά δεν είναι στα βόρεια προάστια, όπως ο Χολαργός.

Αυτό έγινε και στην έρευνα που εκπόνησε η εταιρεία Prosperty, και παρουσιάστηκε στο capital.gr., όπου εξετάστηκαν τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων αλλά και στο ύψος των ενοικίων το τελευταίο διάστημα.

Οι περιοχές που αναφέρονται είναι οι Μαρούσι, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη, Νέο και Παλαιό Ψυχικό, Λυκόβρυση, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Πεύκη, Χολαργός, Διόνυσος, Παπάγου, Εκάλη, Αγία Παρασκευή, Μελίσσια, Δροσιά, Βριλήσσια, Άγιος Στέφανος και Ηράκλειο Αττικής.

Για το Ηράκλειο Αττικής λοιπόν, αναφέρεται ότι η μέση τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 2.619 ευρώ, δηλαδή ένα ακίνητο 75 τετραγωνικών βρίσκεται στα 196.000 ευρώ, ενώ η μέση τιμή ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο ανά έτος είναι 99 ευρώ, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι για ένα σπίτι 75 τετραγωνικών μέτρων το ενοίκιο είναι 618 ευρώ. Προσοχή όμως, μιλάμε πάντα για τη μέση τιμή και στις δύο περιπτώσεις και φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να κατεβάσουν ή να ανεβάσουν αυτήν τη τιμή.

Ωστόσο, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις εκτιμάται ότι πρόκειται για νεόδμητα ακίνητα, δηλαδή αναφερόμαστε μεν στη μέση τιμή, ωστόσο η καταγραφή της μέσης τιμής έχει γίνει ανάμεσα σε νεόδμητα ακίνητα.

Ηράκλειο Αττικής
Ηράκλειο Αττικής – βόρεια προάστια – ακίνητα

Αναλυτικά η έρευνα έχει ως εξής:

Υψηλή ζήτηση παρουσιάζουν πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων, οι οποίες αποτελούσαν ανέκαθεν διακαή πόθο πολλών νοικοκυριών, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να έχει επανακάμψει δριμύτερο μετά την πανδημία.

Η υψηλή ποιότητα ζωής, οι συνθήκες διαβίωσης αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ακινήτων στις περιοχές αυτές (αρκετά εκ των οποίων είναι νεότερης κατασκευής, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν έξτρα παροχές), έχουν στρέψει πολλούς υποψήφιους αγοραστές στα Βόρεια Προάστια με τις μεγαλύτερες αυξήσεις των ζητούμενων τιμών πώλησης να καταγράφονται, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς σε Χολαργό και Βριλήσσια.

Σήμερα οι πιο ακριβές περιοχές στα Βόρεια Προάστια είναι η Φιλοθέη, τα Βριλήσσια, το Παλαιό Ψυχικό και του Παπάγου.

Σύμφωνα με μία ενδιαφέρουσα έρευνα που εκπόνησε η prop tech εταιρεία Prosperty, μέσω μίας εκτενούς και πλήρους καταγραφής της αγοράς ακινήτων των Bορείων Προαστίων, η μέση τιμή του τετραγωνικού στη Φιλοθέη ξεπερνά τα 3.500 ευρώ το τετραγωνικό, στα Βριλήσσια η μέση τιμή του τετραγωνικού ξεπερνά τα 3.200, ενώ στο Παλαιό Ψυχικό και στου Παπάγου, ξεπερνούν τα 3.200 και 3.000 το τετραγωνικό, αντίστοιχα.

Αντίθετα “οικονομικότερες” επιλογές μπορεί να βρει κανείς κανείς στον Άγιο Στέφανο και τη Νέα Πεντέλη καθώς στη μεν πρώτη η μέση τιμή του τετραγωνικού διαμορφώνεται στα 1.947 ευρώ και στη δε δεύτερη στα 2.019 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Prosperty πρωταθλητής στις αποδόσεις (που σημαίνει, πόσα χρόνια χρειάζονται για να ξεπληρώσει κανείς ένα ακίνητο αν το νοίκιαζε ή αλλιώς ποιο είναι το κέρδος του αν το κοιτάξει κανείς σαν επένδυση), των Βορείων Προαστίων, αναδεικνύεται το Μαρούσι, καθώς ξεπερνά το 5,5%.

Υψηλές αποδόσεις καταγράφουν η Νέα Πεντέλη με 4,89%, το Παλαιό Ψυχικό με 4,75%, η Λυκόβρυση με 4,66%, η Φιλοθέη με 4,52% αλλά και το Νέο Ψυχικό με 4,50%.

Μικρότερες, αλλά εξίσου υψηλές είναι οι μέσες αποδόσεις που καταγράφονται στην Εκάλη με 3,95%, στην Αγία Παρασκευή και στα Μελίσσια με 3,89%, στη Δροσιά με 3,84%, στο Ηράκλειο με 3,77%, στην Πεντέλη με 3,68%, στα Βριλήσσια και τον Αγιο Στέφανο με 3,65%.

Ηράκλειο Αττικής – βόρεια προάστια – ακίνητα: Ενοίκια ακινήτων

Επίσης σε επίπεδο ενοικίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στη Φιλοθέη, στο Παλαιό Ψυχικό και στο Μαρούσι, μία από τις δημοφιλέστερες περιοχές των Βορείων Προαστίων, με τη μέση τιμή ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο (ανά έτος) να ανέρχεται στα 162 ευρώ, στα 153 ευρώ και στα 144 ευρώ, αντίστοιχα.

Σε πάνω από 120 ευρώ μέση τιμή ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο, διαμορφώνονται οι τιμές σε Χολαργό, Κηφισιά και Χαλάνδρι.

Φθηνότερα ακίνητα προς ενοικίαση μπορεί να βρει κανείς στον Άγιο Στέφανο (71 ευρώ το τ.μ), στην Πεντέλη (87 ευρώ ανά τ.μ), στη Δροσιά (95 ευρώ το τ.μ) καθώς και στο Ηράκλειο, τα Μελίσσια και τη Νέα Πεντέλη με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 99 ευρώ το τετραγωνικό.

Όλα αυτά πάντως δείχνουν ότι η αγορά ή η πώληση ενός ακινήτου, βασίζεται σε πολλές παραμέτρους και αποτελεί μία σοβαρή υπόθεση. Για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται σε ειδικούς οι οποίοι χτίζουν σχέσεις συνεργασίας που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και στην ικανοποίηση του πελάτη.

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων – Προχωρά ακάθεκτη η Κεραμέως την ώρα που καλπάζει η πανδημία

Δείτε επίσης: Αναλυτικά παραδείγματα για το πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψει ο Έλληνας για να αγοράσει ένα διαμέρισμα, έδωσε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας:

 

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

5 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU