Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία : Σε 1522 νέες συνδέσεις στοχεύει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής

Πίνακας Περιεχομένων

Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία : Ανάπτυξη του δικτύου παρά την ακρίβεια  

Μπορεί η τιμή του φυσικού αέριου να έχει πάρει την… ανηφόρα, αλλά αυτό προφανώς δεν αλλάζει εύκολα τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς ανάπτυξης του, αφού πρόκειται και για ένα από τα πιο «οικολογικά» αλλά και συγκριτικά οικονομικό, καύσιμο.

Στα πλάνα επέκτασης του στην Αττική αναφέρεται το ρεπορτάζ από το ypodomes.com του Βαγγέλη Θάνου, με αναφορά και στα σχέδια για τη Νέα Ιωνία.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, “σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στην Αττική. Παρά την αύξηση των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο η ζήτηση για το φυσικό αέριο όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά αντιθέτως παρουσιάζει και μια μικρή άνοδο.

Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία
Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία : Σε 1522 νέες συνδέσεις στοχεύει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας ΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αερίου) Αττικής κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο ypodomes.com, στόχος της εταιρείας είναι  σε βάθος χρόνου να “ντυθεί” με δίκτυο ολόκληρη η Αττική .

Αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες ανάπτυξης του δικτύου σε 40 δήμους της Αττικής και υπάρχουν 250 “ανοιχτά μέτωπα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Για να προχωρήσουν αυτά τα έργα η εταιρεία πραγματοποιεί 10 με 12 διαγωνισμούς το χρόνο με τον προϋπολογισμό του κάθε διαγωνισμού να ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Κάλυψη περιοχών

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιοχές και Δήμοι της Αττικής με πολλή μεγάλη κάλυψη δικτύου. Για παράδειγμα η Αγία Παρασκευή βρίσκεται στο 67%, το Μαρούσι 70%, τα Βριλήσσια 74%. Στον αντίποδα υπάρχουν και οι περιοχές με χαμηλή κάλυψη όπως ο Βύρωνας με 28%, οι Άγιοι Ανάργυροι με 19% και ο Διόνυσος με 8%.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης “Αυτές οι περιοχές (με μικρή κάλυψη) συνδέονται με χαμηλότερα εισοδήματα. Το στοίχημα για εμάς είναι το φυσικό αέριο να διεισδύσει σε όλους. Στόχος μας είναι να ενταχθούμε στο υφιστάμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014- 2020 για να επεκταθούμε σε περιοχές με χαμηλή διείσδυση, κυρίως αυτές είναι δυτικές περιοχές”.

Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία
Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία : Σε 1522 νέες συνδέσεις στοχεύει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία

Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία : Στόχος 1522 συνδέσεις στην πόλη

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2025 της εταιρείας, αναμένεται να αναπτύξει το δίκτυο πετυχαίνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη.

Ενδεικτικά, στην Κηφισιά στοχεύει σε 4.356 νέες συνδέσεις, στο Δήμο Αθηναίων σε 16.076, στη Νέα Ιωνία 1.522 , στη Νέα Σμύρνη 2.671, στην Παλλήνη 3.032, στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού 2.388, στον Πειραιά 2.604, στο Χαλάνδρι 3.813 και στην Πεντέλη 3.166.

Μέσα στο 2020 η ΕΔΑ Αττικής κατάφερε να πετύχει επέκταση του δικτύου κατά 160.000 χλμ και να τοποθετήσει 22.000  μετρητές.

Ο κύριος Χατζηγιάννης ανέπτυξη στο ypodomes.com ολόκληρο το πλάνο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), τόσο για το άμεσο μέλλον όσο και για τα επόμενα χρόνια.

“Δουλεύουμε μαζί”

Συγκεκριμένα τόνισε, “Βούληση μας είναι να πάμε παντού, σε κάθε γωνιά , σε κάθε καταναλωτή. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζονται δύο πράγματα, οι οικονομικοί πόροι και τα μέσα. Όσον αφορά τους πόρους έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχιση των έργων τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά τα μέσα , που είναι τα σκαπτικά , οι σωλήνες , αυτά είναι περιορισμένα διότι εκτελούνται εργασίες παράλληλα και από άλλους φορείς όπως οι Δήμοι, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ κλπ. Για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο αποφασίσαμε σε πολλές περιπτώσεις να συμπράξουμε μαζί τους και να εκτελέσουμε έργα την ίδια χρονική στιγμή” .

Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία : Τι ακολουθεί μετά το 2023

Για την μελλοντική χρηματοδότηση των έργων ο κ. Χατζηγιάννης , ανέφερε πως μέχρι το 2023 που σταματά η χρηματοδότηση για επέκταση δικτύων φυσικού αερίου , η εταιρεία ευελπιστεί πως θα έχει πετύχει ένα μεγάλο ποσοστό κάλυψης. Επιπλέον πρόσθεσε πως έχουν προγραμματιστεί μελλοντικά έργα με Δήμους ύψους 6 εκατ. Ευρώ. `Οι επιχειρησιακοί στόχοι μετά το 2023 είναι κατά το ελάχιστο η ανάπτυξη του δικτύου κατά 120.000 χλμ και 23.000 συνδέσεις.

Αύξηση διείσδυσης

Στο πλάνο της εταιρείας για να καταφέρει να πετύχει μεγαλύτερη διείσδυση υπάρχει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός , όπως δήλωσε ο κ. Χατζηγιάννης. Στόχος είναι πολλές υπηρεσίες να γίνονται ηλεκτρονικά ώστε να είναι πιο εύκολο για τον καταναλωτή να ολοκληρώνει εργασίες όπως η αίτηση εγκατάστασης, η ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών κ.α.

Στην εταιρεία θεωρούν πως όσο περισσότερο απλοποιηθούν οι υπηρεσίες που προσφέρουν τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη για τον τελικό καταναλωτή.

Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία
Φυσικό Αέριο Νέα Ιωνία : Σε 1522 νέες συνδέσεις στοχεύει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Το επόμενο βήμα

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χατζηγιάννης η επέκταση του δικτύου γίνεται με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και στο μέλλον. Βούληση της εταιρείας είναι να αναπτύξει δίκτυα που στο μέλλον θα μπορούν να μεταφέρουν υδρογόνο χωρίς να χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις”, καταλήγει το ρεπορτάζ από το ypodomes.com.

 

Δείτε επίσης:

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής – βόρεια προάστια – ακίνητα: Υψηλή ζήτηση για αγορά, την ανηφόρα τραβάνε τα ενοίκια

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU