Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: Τα εκλογικά κέντρα της Κυριακής για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: Τα εκλογικά κέντρα της Κυριακής για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Έτοιμος να πραγματοποιήσει αυτήν την Κυριακή 15 Μαΐου για πρώτη φορά ανοικτές μαζικές διαδικασίες, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόσο στη Νέα Ιωνία, όσο και στο Ηράκλειο Αττικής.

Βέβαια, σύμφωνα με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., δεν είναι αναγκαίο ο κάτοικος μιας περιοχής (που δεν είναι ήδη μέλος) να ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο της περιοχής του, αλλά μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε από τα 1000 εκλογικά κέντρα που βρίσκονται σ’ ολόκληρη την χώρα.

Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι άνω των 15 ετών μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο, να γραφτούν εκείνη την ώρα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., να καταβάλλουν το αντίτιμο των 2 ευρώ και να ψηφίσουν για Πρόεδρο του κόμματος. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν γραφτεί μέλη του κόμματος μετά τις 21 Μαρτίου 2022.

Όμως για όσους έχουν γραφτεί μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. πριν τις 21 Μαρτίου 2022, υπάρχει ένας περιορισμός. Συγκεκριμένα τα μέλη αυτά, επειδή μπορούν να ψηφίσουν και για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, μπορούν να ψηφίσουν μόνο στα εκλογικά κέντρα που βρίσκονται εντός της Περιφέρειας που ανήκουν π.χ. στην Περιφέρεια Αττικής, Πελοποννήσου κ.α.

Αυτό βέβαια στην περίπτωση που επιθυμούν να ψηφίσουν και για Πρόεδρο και για Κεντρική Επιτροπή. Εάν θέλουν να ψηφίσουν μόνο για Πρόεδρο, μπορούν και αυτοί να ψηφίσουν σε 1 από τα 1000 εκλογικά κέντρα της χώρας.

Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής

Ανακεφαλαιώνοντας:

-Εάν κάποιος κάτοικος της Νέας Ιωνίας ή του Ηρακλείου Αττικής, έχει γραφτεί μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. πριν τις 21 Μαρτίου 2022 και θέλει να ψηφίσει και για Πρόεδρο και για Κεντρική Επιτροπή, θα μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά κέντρα που βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής.

-Εάν κάποιος κάτοικος της Νέας Ιωνίας ή του Ηρακλείου Αττικής, δεν έχει γραφτεί ακόμη μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., ή έχει γραφτεί μετά τις 21 Μαρτίου 2022, ή έχει γραφτεί πριν την 21η Μαρτίου 2022 αλλά δεν τον ενδιαφέρει να ψηφίσει για Κεντρική Επιτροπή, αλλά μόνο για Πρόεδρο του κόμματος, θα μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά κέντρα που βρίσκονται σ’ ολόκληρη την χώρα.

Το εκλογικό κέντρο στη Νέα Ιωνία θα βρίσκεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Κρήτης 77) δίπλα στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε ΕΔΩ. Εδώ θα υπάρχουν συνολικά 3 εκλογικά τμήματα: 2 για τα μέλη που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή και 1 για τα νέα μέλη που θα ψηφίσουν μόνο για Πρόεδρο.

Νέα Ιωνία
1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Το εκλογικό κέντρο στο Ηράκλειο Αττικής θα βρίσκεται στη Βίλλα Στέλλα, Γαλήνης και Σοφίας, κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ – Δείτε ΕΔΩ. Εδώ θα υπάρχουν συνολικά 2 εκλογικά τμήματα: 1 για τα μέλη που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή και 1 για τα νέα μέλη που θα ψηφίσουν μόνο για Πρόεδρο.

Βίλλα Στέλλα

Δείτε ποια εκλογικά κέντρα βρίσκονται συνολικά στην Περιφέρεια Αττικής παρακάτω:

Ειδικά στα Βόρεια Προάστια θα λειτουργούν 14 εκλογικά κέντρα:

Τα εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται ΕΔΩ.

 

Οδηγός ψηφοφορίας

  1. Εάν θα γραφτείτε μέλος την Κυριακή μπορείτε να συμπληρώσετε από τώρα και να έχετε μαζί σας τη φόρμα εγγραφής μέλους, την οποία βρίσκετε ΕΔΩ.

 

  1. Εάν έχετε δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή και είστε κάτοικος της Νέας Ιωνίας ή του Ηρακλείου Αττικής (ή γενικά κάτοικος στην Περιφέρεια Αττικής) μπορείτε να βάλετε μέχρι και 45 σταυρούς. Μπορείτε να δείτε όλους τους υποψήφιους ΕΔΩ (με μαύρο χρώμα είναι όσοι έχουν βάλει και τα βιογραφικά τους)

 

  1. Η ψηφοφορία θα γίνει αυτήν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

 

  1. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

 

Αναλυτικά όλες οι οδηγίες βρίσκονται και ΕΔΩ.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) συγκροτείται από 11 μέλη με πρόεδρο τον καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλο.

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Μητροπολίτης Γαβριήλ : «Σέβομαι τη σχέση μεταξύ ομοφυλόφιλων» – Το θετικό βήμα από τον Μητροπολίτη, για το οποίο δέχθηκε μεσαιωνική κριτική

Μητροπολίτης Γαβριήλ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU