Νέα Ιωνία BINTEO – Ένας ντετέκτιβ αναζητεί ίχνη στο YouTube, η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου στη Νέα Ιωνία

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Στις 12 Νοεμβρίου 1995, ημέρα Κυριακή, ο Δημήτρης Δημόπουλος δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση στη Νέα Ιωνία της 29χρονης συζύγου του, Ολυμπίας Κηρύκου.

( Πηγή: www.kathimerini.gr , της Μάρως Βασιλειάδου )

Σύμφωνα με όσα ισχυρίσθηκε η αδελφή του, Καίτη Δημοπούλου, την προηγούμενη ημέρα, στις 8 η ώρα το πρωί, η ίδια μετέφερε την Ολυμπία με το αυτοκίνητό της από την Καλογρέζα, όπου έμενε, προς τη Νέα Ιωνία, όπου δούλευε –εργαζόταν στο κατάστημα Rex, στη λεωφόρο Ηρακλείου 263.

Νέα Ιωνία
Η Ολυμπία Κηρύκου που εξαφανίστηκε στη Νέα Ιωνία

Όταν έφθασαν στην οδό Αγίας Φωτεινής, που είναι παράλληλη της Ηρακλείου, η Ολυμπία βγήκε από το αυτοκίνητο και προχώρησε προς την οδό Αρτεμισίας στρίβοντας δεξιά. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάθηκαν και μέχρι σήμερα κανείς δεν την ξαναείδε. Την ημέρα που εξαφανίσθηκε φορούσε τζιν παντελόνι, πλεκτό πουλόβερ και μαύρο παλτό. Στα χέρια της κρατούσε μια τσάντα. Η Ολυμπία, όπως ισχυρίσθηκαν τα πεθερικά της, πριν εξαφανιστεί άφησε ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε: «Δημήτρη, θα έρθει η Κική να με πάρει από τη δουλειά. Θα πάμε μέχρι την Ελευσίνα να πάρουμε κάτι πράγματα και θα γυρίσω. Φιλιά».

Νέα Ιωνία
Δείτε στο βίντεο τη διαδρομή που έκανε στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Πέρασε από τη γέφυρα της Αλέκου Παναγούλη στη Νέα Ιωνία

Η μαρτυρία της κουνιάδας της και το συγγενικό περιβάλλον του συζύγου της άφησαν να εννοηθεί πως επρόκειτο να ηθελημένη εξαφάνιση, κάτι που ήλπιζαν και οι γονείς της. Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν σταματήσει εδώ και καιρό.

Νέα Ιωνία
Η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου στη Νέα Ιωνία

Νέα Ιωνία

Όμως, έπειτα από 26 χρόνια, ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν και η true crime σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει στο ΥouΤube αναζητεί «Ίχνη στο σκοτάδι».

Νέα Ιωνία
Η Αγίας Φωτεινής στη Νέα Ιωνία

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, παραλείψεις και νέα στοιχεία στην υπόθεση της Ολυμπίας. Μέχρι στιγμής, στο διαδικτυακό κανάλι έχουν παρουσιαστεί οκτώ επεισόδια της σειράς, τα οποία αφορούν τρεις ανεξιχνίαστες αστυνομικές υποθέσεις: τη δολοφονία του Κώστα Ταχτσή τον Αύγουστο του 1988, την εξαφάνιση της Ολυμπίας Κηρύκου και την πιο πρόσφατη περίπτωση της Ειρήνης Λαγούδη, που βρέθηκε νεκρή στις 6 Ιανουαρίου 2018 μέσα στο αυτοκίνητό της.

Νέα Ιωνία
Ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν επί το έργον, στην true crime σειρά που επιμελείται και παρουσιάζει. (ALEX STEFANIS)

Ήταν αυτοκτονία, όπως φαίνεται να πιστεύει η αστυνομία, ή δολοφονία, όπως «δείχνουν» τα νέα δεδομένα που παρουσιάζουν τα «Ιχνη στο σκοτάδι» Οι σειρές, αλλά και τα τηλεοπτικά σόου που αφορούν εγκλήματα –κυρίως δολοφονίες– αναπαριστώντας τα δεδομένα, ερευνώντας νέα στοιχεία ή εξιχνιάζοντας άλυτα μυστήρια, βρίσκονται στην κορυφή της θεαματικότητας παγκοσμίως. Πρόκειται για ακριβές παραγωγές, με επιτελεία ειδικών δημοσιογράφων και ικανούς σκηνοθέτες, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο ευπώλητο ψυχαγωγικό είδος.

Στις ΟΤΤ πλατφόρμες, τα ερευνητικά ντοκιμαντέρ που αφορούν πραγματικά εγκλήματα έχουν απογειωθεί σε τηλεθέαση και όπως δείχνουν οι έρευνες, το πιο φανατικό κοινό τους είναι γυναικείο. Προφανώς, τα «Ίχνη στο σκοτάδι» είναι ένα πολύ μικρότερο πρότζεκτ, αυτοχρηματοδοτούμενο, που ωστόσο έχει φτιάξει το κοινό του στο ΥouΤube. Ο Χάρης Βεραμόν κάνει την έρευνα και γράφει το σενάριο, ενώ σκηνοθέτης και μοντέρ είναι ο Αλέξης Στεφανής.

Hardboiled περσόνα

Με το καπέλο του, τα μαύρα γυαλιά και το σκούρο παλτό δημιουργεί μια περσόνα που θυμίζει περισσότερο ντετέκτιβ hardboiled αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ωστόσο, ο ίδιος προτιμά τον Αρθουρ Κόναν Ντόιλ και τους γρίφους του Σέρλοκ Χολμς.

Αγαπάει επίσης τον Τζον Γουόλς, τον διάσημο Αμερικανό ερευνητή εγκλημάτων και παρουσιαστή του σόου «merica’s Most Wanted».

Αλλά η true crime σειρά που θεωρεί υπόδειγμα είναι το ατμοσφαιρικό «he Son of Sam»και ο άφοβος δημοσιογράφος-ερευνητής Μόρεϊ Τέρι, ο οποίος κατάφερε να βρει νέα στοιχεία για μια πολύκροτη υπόθεση σίριαλ κίλερ στις ΗΠΑ, «ένα σύμβολο, ένας αγωνιστής της αλήθειας» όπως λέει ο ίδιος.

«Νομίζω πως οι αληθινές ιστορίες εγκλημάτων, το μυστήριο και η αγωνία της αναζήτησης κάνουν τους θεατές να ταυτίζονται με το θύμα και να προσπαθούν να λύσουν οι ίδιοι το αίνιγμα» απαντά όταν τον ρωτάμε γιατί πιστεύει ότι τα true crime doc παρουσιάζουν τέτοια άνθηση.

Και υπάρχουν πολλά ανεξιχνίαστα εγκλήματα στην Ελλάδα; «Αμέτρητα» τονίζει. «Διότι πολλές υποθέσεις αντιμετωπίζονται εξαρχής ως οικειοθελείς εξαφανίσεις ή αυτοκτονίες. Επίσης, υπάρχουν υποθέσεις δολοφονιών στην οποίες το “σενάριο” δεν “δένει” καλά έτσι όπως το εξιστορεί ο τελευταίος μάρτυρας.

Τελικά, όμως, η υπόθεση καταλήγει στο αρχείο για διάφορους λόγους: κακή διαχείριση από τις Αρχές, τους συγγενείς των θυμάτων, έλλειψη στοιχείων, εσφαλμένες ερευνητικές προσεγγίσεις. Υπάρχει πρόβλημα στη νομολογία, στη δομή επεξεργασίας των φακέλων με εξαφανίσεις και στον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των υπηρεσιών μεταξύ τους».

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος επέλεξε να ασχοληθεί με τρεις τέτοιες «σκοτεινές» υποθέσεις. «Επειδή ο χρόνος τις κράτησε ανεξιχνίαστες και αυτό δεν μου αρέσει» εξηγεί. «Χρειάζεται να τις θυμηθούμε, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ πως κάποιοι σκότωσαν και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι.

Τα θύματα, έστω και τώρα, χρειάζονται τουλάχιστον ηθική δικαίωση και έναν τόπο ταφής». Έτσι, η σειρά αποσκοπεί, εκτός των άλλων, να διερευνήσει στοιχεία και πληροφορίες παλαιών υποθέσεων, ακόμη και αν πλέον τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

«Υπάρχει κάποια πολύκροτη υπόθεση που θα θέλατε να ερευνήσετε;» τον ρωτάμε. «Της Αγγελικής Σταυρουλάκη» απαντά. «Μεγάλο μυστήριο. Το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2010, η φοιτήτρια έφυγε από το σπίτι της στο χωριό Ασή Γωνιά Χανίων με το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Αργότερα, το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, στη γέφυρα Πετρέ, έξω από την εκκλησία της Παναγίας της Παμμακαρίστου. Ήταν ξεκλείδωτο, τα κλειδιά στη μηχανή και μέσα βρέθηκαν όλα τα προσωπικά αντικείμενα και η ταυτότητα της κοπέλας. Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει άφαντη».

 

Διαβάστε επίσης από τη σελίδα της εκπομπής «Ίχνος στο σκοτάδι» για την υπόθεση στη Νέα Ιωνία :

 

Υπόθεση Ολυμπία Κηρύκου: Μετά από 26 χρόνια νέες ερωτήματα και απαντήσεις

Όσοι έχουν μελετήσει την υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου, πέφτουν εύκολα στην πλάνη ότι η γυναίκα έστησε την εξαφάνιση της. Ότι φρόντισε να πει ψέματα για να κρυφτεί κάπου, μιας και δεν ήθελε άλλο να παραμείνει σε ένα γάμο που συναισθηματικά είχε πτωχεύσει. Ποιες είναι όμως οι πλάνες και ποια τα νέα δεδομένα; Ποιες είναι οι ενδείξεις, οι ισχυρές αμφιβολίες αλλά και οι αντιφάσεις σε αυτή την υπόθεση;

Η Ολυμπία υποτίθεται πως άφησε ένα σημείωμα πριν εξαφανιστεί. Το σημείωμα περιέγραφε μια προγραμματισμένη ημερήσια δραστηριότητα. Τα όσα λέει μέσα το χειρόγραφο δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Το σημείωμα αφορά άλλη μέρα και χρησιμοποιήθηκε για να δείξουν ότι η Ολυμπία είπε ψέματα για να εξαφανιστεί.

Όπως ανέφερε ο τελευταίος μάρτυρας που είδε την Ολυμπία, είπε χαρακτηριστικά πως το παλτό που φορούσε η αγνοούμενη ήταν πολύ περίεργο, γιατί έκανε ζέστη. Τα Ίχνη στο σκοτάδι έκαναν αίτημα στην Μετεωρολογική υπηρεσία και το έγγραφο έδειξε ότι εκείνη τη μέρα οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλές. Αυτό σημαίνει πως ΑΝ η Ολυμπία φορούσε παλτό, ήταν κάτι το φυσιολογικό. Όμως ο μάρτυρας τόνισε πως εκείνη τη μέρα έκανε ζέστη. Και συσχέτισε την περίεργη συμπεριφορά της Ολυμπίας με το κλίμα της ημέρας. Όμως ζέστη δεν είχε.

Ο τελευταίος μάρτυρας ανέφερε ότι τα κλειδιά της Ολυμπίας βρέθηκαν στο όχημα που την μετέφερε. Γιατί να αφήσει τα κλειδιά η αγνοούμενη; Και όπως αποδείχτηκε από την αναπαράσταση εξαφάνισης που έκαναν τα ίχνη στο σκοτάδι, τα κλειδιά αν έπεφταν στο τσεπάκι της πόρτας θα έκανα θόρυβο, μιας και η ταπετσαρία της πόρτας ήταν μεταλλική.

Κανένας μάρτυρας δεν είδε την Ολυμπία στις 11 Νοεμβρίου του 1995. Ο μοναδικός μάρτυρας που ισχυρίστηκε ότι την είδε, δεν βγήκε ποτέ στις κάμερες να μιλήσει και είναι περίεργο πώς θυμόταν ότι πρόκειται για εκείνο το Σάββατο. Να τονίσουμε πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με την οδηγό που μετέφερε για τελευταία φορά την Ολυμπία, όπως ισχυρίζεται.

Η Ολυμπία δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την κουνιάδα της. Είναι απορίας άξιο πως η Ολυμπία, αφού ήθελε να στήσει την εξαφάνιση της, επέλεξε να την μεταφέρει ένα άτομο που δεν συμπαθούσε αρκετά και μάλιστα μια τόσο σημαντική μέρα, που σκόπευε να εξαφανιστεί!

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

Διαβάστε επίσης για τη Νέα Ιωνία : Δημαρχείο: Προβοκάτσια από… χιλιόμετρα, “φωνάζουν” οι κόκκινες μπογιές – Δηλώσεις

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

4 σχόλια

  1. Εφη
    03/05/2022 - 14:36

    Το μυνημα που άφησε η Ολυμπία στον άντρα της λένε ότι είναι από προηγουμενη φορά. Ποιος άλλος είχε τα μυνηματα της εκτός από τον άντρα της? Γιατί η κουνιάδα είναι παραπλανητικη στον τόπο που την άφησε? Μήπως τελικά χάθηκε από το προηγουμενο βράδυ? Γιατί δεν είχαν δώσει ποτε κατάθεση άτομα του οίκου περιβαλλονυος της? Και γιατί δεν εγινε μια αναλυτική έρευνα ποτε στον χώρο που κατοίκους η Ολυμπία?

    Reply
  2. Ο Μπάμπης ο Φλου
    09/06/2022 - 22:18

    Πλέον ο Μπάμπης ο Φλουσκούνης (Χάρης Βεραμόν) έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στο Twitter όπου όλη μέρα χασκογελάει, φλερτάρει με κάτι “τελειωμένες” που νομίζουν πως το Twitter είναι site γνωριμιών, όλη/κάθε μέρα διαφημίζει τα βίντεό του, διαφημίζει παπούτσια σε Space για νεκρά παιδιά, μασουλάει γαριδάκια και μετράει “κεφάλια” στα Space, τσακώνεται με κόσμο που τολμά να τον αμφισβητήσει, δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του, “ταγκάρει” απεγνωσμένα δημοσιογράφους και ερευνητές του εξωτερικού μήπως τον προσέξουν και παρακαλάει τον Κλέωνα Γρηγοριάδη να του μιλήσει.
    Το “καλύτερο” όλων είναι κάθε Παρασκευή που ανοίγει Space “απέναντι” στη Νικολούλη για να τσιμπήσει κόσμο και να διαφημίσει το δικό του #paxnistoskotadi.

    Reply
    • Σοφια Θ.
      30/07/2023 - 17:37

      Τραβάς ζόρι,ε; Φαίνεται, φίλε μου. Πρόσεξε μονο…μη δηλητηριαστείς ο ίδιος από την Κάκια σου.

      Reply

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU