Νέα Ιωνία – Δημαρχείο: Προβοκάτσια από… χιλιόμετρα, “φωνάζουν” οι κόκκινες μπογιές – Δηλώσεις

Νέα Ιωνία – Ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το ΚΚΕ, αρκεί να γνωρίζει έστω και λίγο τον τρόπο που λειτουργεί, ώστε να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι πεταμένες κόκκινες μπογιές που αντίκρισαν οι περαστικοί σήμερα το πρωί στη πρόσοψη του Δημαρχείου της Νέα Ιωνίας καθώς και τα συνθήματα για το Μπλόκο της Καλογρέζα, αποτελούν μια χοντροκομμένη προβοκάτσια.

Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να γράψει συνθήματα… κανονικά, εάν αυτό κρίνει ότι έτσι πρέπει να κάνει. Δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να πετάξει(!) απλά κόκκινη μπογιά σε έναν τοίχο ή σε ένα κτήριο και να… ξεπετάξει ένα σύνθημα με σπρέι.

Νέα Ιωνία
Οι τοίχοι του Δημαρχείου στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Οι τοίχοι του Δημαρχείου στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Οι τοίχοι του Δημαρχείου στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Η πρόσοψη του Δημαρχείου στη Νέα Ιωνία

Σήμερα το πρωί λοιπόν στη πρόσοψη του Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας υπήρχε πεταμένη κόκκινη μπογιά στους τοίχους, ενώ στη μία πλευρά του κτηρίου ήταν γραμμένο με σπρέι το σύνθημα «Τιμή και δόξα στους ήρωες του Μπλόκου».

Η αντίδραση του ΚΚΕ ήταν άμεση με σχετική ανακοίνωση: «Οι Οργανώσεις Βάσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση που έγινε με μπογιές στο δημαρχείο της πόλης τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Οκτώβρη.

Οι ενέργειες αυτές λειτουργούν μόνο συκοφαντικά απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και στον αγώνα του ενάντια την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής».

Την ανακοίνωση του ΚΚΕ, κοινοποίησε και η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας:

Οι φωτογραφίες από είναι από την σχετική ανάρτηση του αντιδημάρχου Νέας Ιωνίας Αντώνη Καρβουνιάρη

Διαβάστε και εδώ

Τον βανδαλισμός κατήγγειλε ο Δήμος Νέας Ιωνίας. Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Ο Δήμος Νέας Ιωνίας καταδικάζει απερίφραστα την απεχθή επίθεση με κόκκινες μπογιές στους τοίχους του Δημαρχείου της πόλης μας.

Τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες και πράξεις λεονταρισμού δεν εκφοβίζουν κανέναν, πάρα μόνον εκθέτουν εκείνους που υποκινούν βανδαλισμούς δημόσιας περιουσίας και θέτουν τους εαυτούς τους υπόλογους σε κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Πρέπει να καταλάβουν οι δράστες της επίθεσης ότι όση μπογιά και να σπαταλήσουν θα ζουν σε μια μαύρη θλιβερή πραγματικότητα, θα δρουν στο σκοτάδι και όχι στο φως των αγώνων και των διεκδικήσεων για τη Νέα Ιωνία μας.

Η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας, απέναντι σε όσους υποδαυλίζουν τον φόβο, την παραβατικότητα και την καταστροφή”.

Με ανακοίνωση της η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» αναφέρει: «Εικόνες σαν τη σημερινή στο Δημαρχείο της Πόλης μας, αλλά και σε οποιοδήποτε Δημόσιο χώρο αποτελούν εκδηλώσεις βανδαλισμού και  είναι άμεσα καταδικαστέες όχι μόνο από τη Δημιουργία Αλληλεγγύη αλλά και από όλο τον Δημοκρατικό κόσμο».

Ο Αθανάσιος Αποστολόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος με τη παράταξη  «ΙΩΝΙΑ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ» σημειώνει: «Ως εκπρόσωπος της παράταξης μας, καταδικάζω για μία ακόμη φορά την επίθεση στο κτίριο του Δημαρχείου της Ν. Ιωνίας από θρασύδειλους νυχτερινούς τραμπούκους, «ιδεολόγους» της συμφοράς και του μηδενισμού, που αποτελούν συχνό πλέον σύμπτωμα της σύγχρονης παρακμιακής ελληνικής κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη όμως επίθεση αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την ατολμία και το έλλειμα τέτοιων δομών και υπηρεσιών να αυτοπροστατεύονται με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, όπως πράττουν προηγμένα κράτη απαλλαγμένα από γάγγραινες και εγκεφαλικές αγκυλώσεις».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”:

“Η δημοτική μας παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”  καταδικάζει απερίφραστα τους βανδαλισμούς με μπογιές στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας από αγνώστους.

Η καταδικαστέα αυτή ενέργεια έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα.”

Και τον περασμένο Φεβρουάριο

Να σημειωθεί πάντως ότι βανδαλισμός του Δημαρχείου υπήρξε και τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου υπήρξε επίθεση στις τζαμαρίες της εισόδου. Τότε σε ανακοίνωση της η παράταξη της δημοτικής αρχής «Δύναμη Προοπτικής» σημείωνε σε ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα φαινόμενα δολιοφθοράς στο Δημαρχείο της Πόλης μας χθες το βράδυ από αγνώστους.

Δεν κατανοούμε τους λόγους και τα κίνητρα τέτοιων παράνομων ενεργειών που βανδαλίζουν δημόσια περιουσία, που πληρώνει ο Ελληνικός λαός και προφανώς βρίσκεται απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Ζητάμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα από όπου και αν προέρχονται».

Από την πλευρά της, με ανακοίνωση της η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ανέφερε «Η Δημοτική Παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” καταδικάζει τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι  στην είσοδο του Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας το βράδυ της Τρίτης και ζητά περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ωστόσο, δεν κατανοεί τη σπουδή της Δημάρχου να εκδώσει ανακοίνωση  στην οποία απαιτεί -εν είδη διαταγής- “από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα από όπου και αν προέρχονται”.

Σημειώνουμε πως χρέος της Δημοτικής Αρχής (μεταξύ άλλων) είναι και η προστασία και θωράκιση των κτιρίων, που στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου. Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν τις υποδείξεις και τις “διαταγές” στις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, να δει η Δημοτική Αρχή τις ελλείψεις της στο ζήτημα της φύλαξης του χώρου και να τις διορθώσει άμεσα».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

6 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU