Τροχαία Ηράκλειο Αττικής : Μπλόκα με… στόχευση

Πίνακας Περιεχομένων

Τροχαία Ηράκλειο Αττικής – Τόσο το Ηράκλειο Αττικής όσο και το Ίλιον βρέθηκαν πρόσφατα στο “στόχαστρο” από την Τροχαία προκειμένου να καταγραφούν τροχαίες παραβάσεις και φυσικά να καταλογιστούν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Η Τροχαία πραγματοποιεί κατά καιρούς ανάλογες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (διαβάστε και παρακάτω) και αυτή τη φορά ήταν η… σειρά των δύο περιοχών προκειμένου να υπάρξει ο σχετικός έλεγχος, αφού φαίνεται ότι είχε διαπιστωθεί υψηλή παραβατικότητα.

Τροχαία Ηράκλειο Αττικής – Σαρώθηκαν τα… πάντα

Οκτώ μόλις ώρες κράτησε η επιχείρηση από την Τροχαία και καταγράφηκαν “πράγματα και θάματα”. Κόντρες, ηχορύπανση, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, κράνος ή ζώνη ασφαλείας είναι μερικές από τις παραβάσεις που βεβαίωσε η Τροχαία Αττικής.

Τροχαία Ηράκλειο Αττικής

Ειδικότερα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών, η Διεύθυνση Τροχαία Αττικής πραγματοποίησε από την 22.00 ώρα της 26-9-2021 έως την 06.00 ώρα στις 27 Σεπτεμβρίου, ειδική στοχευμένη εξόρμηση στις περιοχές του Ιλίου και του Ηρακλείου Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω τροχονομικών ελέγχων βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις εκ των οποίων οι 18 αφορούσαν σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 18 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 9 σε στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, οι 21 για θόρυβο της εξάτμισης, οι 14 για φιμέ μεμβράνες στους υαλοπίνακες, οι 2 για επίδειξη ικανοτήτων, οι 2 για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων και οι υπόλοιπες 41 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον αφαιρέθηκαν 23 άδειες ικανότητας οδήγησης, 35 άδειες κυκλοφορίας και 21 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας!

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπου έχει διαπιστωθεί υψηλή παραβατικότητα.

Από την περασμένη Άνοιξη

Την περασμένη άνοιξη η Τροχαία χάλασε για τα καλά, ένα στέκι των επίδοξων οδηγών αυτοσχέδιων αγώνων αλλά και των αναβατών δίκυκλων καθώς, τότε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε έφοδο στο Παλαιό Φάληρο αφαιρώντας διψήφιο αριθμό αδειών οδήγησης και πινακίδων κυκλοφορίας. Παράλληλα στη φάκα των ανθρώπων της ΕΛΑΣ πιάστηκαν και πέντε οδηγοί οι οποίοι δεν διέθεταν καν δίπλωμα οδήγησης.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε νέα ειδική εξόρμηση στην περιοχή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Παλαιού Φαλήρου. Μία ημέρα νωρίτερα οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ είχαν πραγματοποιήσει επίσης νέα έφοδο…

Τροχαία Ηράκλειο Αττικής

Οι αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν τροχονομικούς ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι 82 παραβάσεις εκ των οποίων οι 5 αφορούσαν σε στέρηση άδειες ικανότητας οδήγησης, 7 για στέρηση πινακίδας κυκλοφορίας, 19 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 11 για μη χρήση ζώνης, 9 για θόρυβο, 14 για φιμέ τζάμια, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2  για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο, 13 λοιπές παραβάσεις.

Επίσης αφαιρέθηκαν 25 άδειες ικανότητας οδήγησης, 29 άδειες κυκλοφορίας και 40 πινακίδες κυκλοφορίας ενώ ακινητοποιήθηκαν και 5  οχήματα.

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η Τροχαία είχε προειδοποιήσει τότε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς όχι μόνο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής – κάτι που έγινε μερικούς μήνες μετά και στο Ηράκλειο Αττικής.

Και το Καλοκαίρι

Στη συνέχει, οι επιχειρήσεις από την Τροχαία συνεχίστηκαν και το Καλοκαίρι. Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής τον Ιούνιο σημειώθηκαν 538 τροχαία ατυχήματα με 617 παθόντες εκ των οποίων 12 νεκροί, 21 σοβαρά τραυματίες και 506 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Τροχαία Ηράκλειο Αττικής

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 19.652 παραβάσεις, από τις οποίες 869 σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα οι 214 παραβάσεις αφορούσαν σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 37 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, οι 2.294 σε όριο ταχύτητας, οι 225 σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 477 παραβάσεις σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 859 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 1.041 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 41 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Και σε ταξί

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα έγιναν και έλεγχοι και σε ταξί. Συγκεκριμένα με hitech συνδεσμολογίες και καλωδιώσεις επιτήδειοι οδηγοί Ταξί κατάφερναν να ξεγελούν τους πελάτες τους και να τους χρεώνουν υπερβολικά ποσά για μικρές διαδρομές.

Ωστόσο η Τροχαία Αττικής μέσω εξειδικευμένων ελέγχων κατάφερε να συλλάβει 7 οδηγούς και να επιβάλλει βαριά πρόστιμα σε άλλους τρεις που διενεργούσαν μεταφορικό έργο χωρίς την ύπαρξη σύμβασης.

Ειδικότερα έγιναν εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (Ταξί) και εκμισθωμένα Ι.Χ.Ε. με οδηγό, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Κ.Τ.Ε.Λ. Λιοσίων, Σ.Σ. Λαρίσης, Πλ. Καλογήρων, Σταθμός Μετρό «Άγιος Δημήτριος», Σταθμός ΗΣΑΠ Καλλιθέας, περιοχή Καβουρίου Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, πέριξ Ακρόπολης, Σταθμός Μετρό «Άγιος Αντώνιος»).

Από τους ελέγχους συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 7 οδηγοί ταξί, εκ των οποίων οι πέντε είχαν επέμβει σκόπιμα στα ταξίμετρα και στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και οι δύο για υπερβολικό κόμιστρο.

Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες, καλωδιώσεις κ.λπ.) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Επιπλέον, σε έτερους τρείς οδηγούς εκμισθωμένων Ι.Χ.Ε. οχημάτων, καθώς και στους ιδιοκτήτες αυτών, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 3.000 και 3.800 ευρώ αντίστοιχα, διότι διενεργούσαν επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο, χωρίς την απαιτούμενη σύμβαση (υποκλοπή μεταφορικού έργου).

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί και της τροχαίας νομοθεσίας εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν σε μεταφορά επιβατών χωρίς λειτουργία ταξιμέτρου, οι 5 σε μη προβλεπόμενη χρήση διπλής ταρίφας, οι 5 σε άρνηση-επιλογή επιβατών, οι 5 σε παραβίαση σειράς σε χώρο αναμονής (πιάτσα) ταξί, και μία για ρυπαρό ταξί.

Επίσης αφαιρέθηκαν 12 άδειες οδήγησης, 7 ειδικές άδειες οδήγησης ταξί και 3 άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Η Τροχαία προειδοποιεί πως παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Δείτε το video της Ελληνικής Αστυνομίας:

Πηγή: www.newsauto.gr

Διαβάστε επίσης εδώ: Νέα Ιωνία τροχαία ατυχήματα : Ρουτίνα για την Εθνικής Αντιστάσεως…

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU