17 Νοεμβρίου – Μηνύματα για την επέτειο από Δ. Θωμαΐδου και Ν. Μπάμπαλο

Πίνακας Περιεχομένων

17 Νοεμβρίου – Μηνύματα για την επέτειο – Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου

Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια, τον Νοέμβρη του 1973, περίμενα να γιορτάσω τα γενέθλιά μου, να έρθουν οι φίλοι στο σπίτι κι όμως δεν μπορούσε να έρθει κανείς! Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον ήχο από τα ερπυστριοφόρα που περνούσαν κάτω από τα παράθυρά μας! Τα γεγονότα αυτά σημάδεψαν τη ζωή μου και την επιθυμία μου να μπω στο Πολυτεχνείο! Ήταν και θα παραμείνει στάση ζωής και δύναμης στη ζωή μου!!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι εδώ και μας εμπνέει. Είναι διαχρονικό σύμβολο της δημοκρατίας, είναι αιώνιο δίδαγμα για τη νεολαία μας, μια από τις πιο λαμπρές σελίδες των σύγχρονων δημοκρατικών αγώνων της πατρίδας μας.

Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να συνεχίσουμε με σκληρούς αγώνες, όπως και τότε, για ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τη δική μας ζωή, το δικό μας μέλλον. Όπως αναφέρει και ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς «Εμείς δε γονατίσαμε σκυφτοί, τα πόδια να φιλήσουμε του δυνατού…».

17 Νοεμβρίου – Μηνύματα για την επέτειο – Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος

Τούτη η χώρα γέννησε τη Δημοκρατία αλλά ποτέ κανείς δεν της την χάρισε. Με αγώνα και αίμα τη φυλάξαμε από όσους ήθελαν να την βλάψουν. Αιώνια μνήμη σε όσους έπεσαν για να είναι οι άλλοι Ελεύθεροι. Μεγαλύτερη τιμή όμως δεν υπάρχει από το να προστατεύουμε και εμείς τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τα Δικαιώματα των συνανθρώπων μας.

Στους ήρωες του Πολυτεχνείου λέμε: αδέλφια σας θυμόμαστε κάθε ημέρα, μέσα από τον σεβασμό που δείχνουμε ο ένας στον άλλο, μαχόμενοι για μια καλύτερη αυριανή κοινωνία, όπως και εσείς παλέψατε για τη δική μας.

 

Δείτε και εδώ

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Αδριάνειο Υδραγωγείο στη Ν.Ιωνία : μπορεί να μην είναι… Αδριάνειο;

Αδριάνειο Υδραγωγείο

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU