28η Οκτωβρίου δήμος Νέας Ιωνίας – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πίνακας Περιεχομένων

28η Οκτωβρίου δήμος Νέας Ιωνίας – Τρίτη 26, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Από τις 8.00 π.μ. της 26ης Οκτωβρίου έως τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τράπεζες, κατοικίες κλπ.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα Σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

Φωταγώγηση της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 26ης έως και 28ης Οκτωβρίου.

28η Οκτωβρίου δήμος Νέας Ιωνίας – Πέμπτη 28η Οκτωβρίου

Πέμπτη 28η Οκτωβρίου 2021

Ώρα 7.30 π.μ. θα σημάνουν πανηγυρικά οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Στις 10.15 π.μ. θα τελεσθεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Στη Δοξολογία καλούνται οι Βουλευτές, η Δήμαρχος, Ειρηνοδίκες και προϊστάμενοι Δικαστικών Γραφείων, ο Πρόεδρος του ΔΣ, οι Αντιδήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., οι Εκπρόσωποι Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πρόεδροι ΔΣ Σ.Ε.Π και Ελληνικού Οδηγισμού, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων και των Δ/ντών σχολικών μονάδων) και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Αξιωματικοί Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατά ιεραρχική τάξη, Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων κ.ά. τηρουμένης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.

Η είσοδος στην Εκκλησία για τη Δοξολογία θα γίνει με την εξής σειρά:

Στις 10.00 π.μ.    Οι σημαιοφόροι των Σχολείων  Α/θμιας, Β/θμιας, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις ισχύουσες διατάξεις.

Στις 10.05 π.μ. Εκπρόσωποι των Αρχών της πολιτείας και της πόλης, Διευθυντές όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων και Φορέων.

Στις 10.15 π.μ. Η Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Επικεφαλής των παρατάξεων.

Αμέσως μετά τη Δοξολογία ο εορτασμός θα συνεχιστεί στο χώρο του Αγάλματος της Μητέρας. Θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων τηρουμένης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος (όπως αναφέρεται ανωτέρω).

Τα στεφάνια θα πρέπει να είναι από δάφνη. Δηλώσεις για την κατάθεση στεφανιών θα γίνουν έως το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου στα γραφεία του Δήμου (τηλ. 2132000482¬435,434,457).

Μετά τη λήξη της τελετής κατάθεσης στεφάνων αποχωρούν οι σημαιοφόροι προς το χώρο συγκεντρώσεως των Σχολείων (28ης Οκτωβρίου και πάροδοι) και οι επίσημοι προς την εξέδρα, η οποία θα βρίσκεται στην πλατεία Σημηριώτη.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας.

28η Οκτωβρίου
28η Οκτωβρίου δήμος Νέας Ιωνίας – Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Η παρέλαση θα αρχίσει περίπου στις 11:30 π.μ. και θα διαρκέσει αυστηρά 40-60 λεπτά σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους.

Τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινήσουν από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρακλείου με την 28ης Οκτωβρίου (με κατεύθυνση προς Αθήνα), θα διέλθουν μπροστά από το χώρο των επισήμων, θα συνεχίσουν μέχρι την οδό Ευαγγελικής Σχολής, απ’ όπου και θα αποχωρήσουν.

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Παρελάσεις μπάχαλο – Τα υπουργεία πετάνε το «μπαλάκι» στους δήμους και στις περιφέρειες – Τι γίνεται σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής

Υπενθυμίζεται ότι σε κυβερνητικό επίπεδο είχε προηγηθεί ένα… μπάχαλο, σχετικά με τις παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου. Διαβάστε και εδώ:

Όπως ανέφερε και το in.gr, “Συνεχίζεται το αλαλούμ που επικρατεί γύρω από τη διεξαγωγή των καθιερωμένων παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου. Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν κανονικά όλες οι παρελάσεις σε όλη τη χώρα «αδειάζοντας» την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ανέφεραν πως η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να επιβάλει περαιτέρω αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της κεντρικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων και χωρίς αντιπροσωπείες από συλλόγους, σωματεία, μαθητές κλπ.

Εξάλλου, η περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά.

Παρελάσεις μπάχαλο – Δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία

Να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποφασίστηκε ομόφωνα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη.

Ο λόγος, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, είναι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κοροναϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο Κώστας Καλαϊτζίδης, μετά τη ραγδαία και διαρκή αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ημαθία, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη εξετάστηκε αναλυτικά η επιδημιολογική κατάσταση στην Ημαθία, κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι πρωταρχικός σκοπός και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Εθνική Επέτειο σε καμία περιοχή της Ημαθίας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU