28η Οκτωβρίου δήμος Ηρακλείου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πίνακας Περιεχομένων

28η Οκτωβρίου δήμος Ηρακλείου – Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

Με κάθε τιμή, τηρούμενων όμως των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τη δημόσια υγεία, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει φέτος την Εθνική Επέτειο της 28η Οκτωβρίου με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες θα κορυφωθούν ανήμερα της γιορτής με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των συλλόγων και των φορέων της πόλης. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Από την όγδοη πρωινή ώρα θα σημαιοστολιστεί η πόλη ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Με τη δύση του ηλίου θα φωταγωγηθούν όλοι οι δρόμοι και οι πλατείες του Δήμου.

Τετάρτη  27 Οκτωβρίου 2021

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικές με την Εθνική Επέτειο στους μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς. Στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεστεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στην πλατεία Αγ. Λουκά από εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, της εκπαιδευτικής κοινότητας, συλλόγων, φορέων κ.α.

28η Οκτωβρίου δήμος Ηρακλείου – Πέμπτη 28η Οκτωβρίου

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Στις 07.30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών

Στις 10:15 θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόλης.

28η Οκτωβρίου

Συναυλία με τραγούδια του Έπους του 40

Αμέσως μετά την παρέλαση, στην κεντρική πλατεία της πόλη θα ακολουθήσει συναυλία με την Χαριτίνη Πανοπούλου, συνοδεία τριμελούς ορχήστρας, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια της Επετείου. Επιπλέον, θα ακουστούν μελωδίες κορυφαίων συνθετών μας, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του COVID – 19, οι εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση, συναυλία κ.α.), θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Παρελάσεις μπάχαλο – Τα υπουργεία πετάνε το «μπαλάκι» στους δήμους και στις περιφέρειες – Τι γίνεται σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής

Υπενθυμίζεται ότι σε κυβερνητικό επίπεδο είχε προηγηθεί ένα… μπάχαλο, σχετικά με τις παρελάσεις. Διαβάστε και εδώ:

Όπως ανέφερε και το in.gr, “Συνεχίζεται το αλαλούμ που επικρατεί γύρω από τη διεξαγωγή των καθιερωμένων παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου. Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν κανονικά όλες οι παρελάσεις σε όλη τη χώρα «αδειάζοντας» την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ανέφεραν πως η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να επιβάλει περαιτέρω αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της κεντρικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων και χωρίς αντιπροσωπείες από συλλόγους, σωματεία, μαθητές κλπ.

Εξάλλου, η περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά.

Παρελάσεις μπάχαλο – Δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία

Να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποφασίστηκε ομόφωνα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη.

Ο λόγος, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, είναι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κοροναϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο Κώστας Καλαϊτζίδης, μετά τη ραγδαία και διαρκή αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ημαθία, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη εξετάστηκε αναλυτικά η επιδημιολογική κατάσταση στην Ημαθία, κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι πρωταρχικός σκοπός και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Εθνική Επέτειο σε καμία περιοχή της Ημαθίας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU