«Το δικό μου 1922»: Τα παιδιά του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας μας ξεδιπλώνουν τις αναζητήσεις τους

Εξήντα τέσσερα παιδιά του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας έπρεπε να ψάξουν αρκετά πίσω στην οικογένεια τους και το περιβάλλον τους γενικά, για να βρουν «το δικό τους 1922». Είναι τα παιδιά που συμμετείχαν στην έκθεση τεκμηρίων με θέμα «Το δικό μου 1922», στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Σάββατο 13 Μαΐου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Ο στόχος από την αρχή, όπως σημειωνόταν και στον σχεδιασμό, ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριές να έχουν έναν πιο ενεργητικό ρόλο και να παρουσιάσουν τη δική τους προσωπική σχέση με την Μικρασιατική Καταστροφή, να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους δημιουργούνται και να τα μοιραστούν όχι μόνο με τους συμμαθητές τους αλλά και με την ευρύτερη σχολική κοινότητα.

Η έκθεση παρουσιάζεται μαζί με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα, στην Ένωση Σπάρτης Νέας Ιωνίας Αττικής.

Βασικοί άξονες της έκθεσης είναι η ζωή πριν το 1922, η Έξοδος, η εγκατάσταση στη νέα πατρίδα και η δημιουργία της πόλης της Νέας Ιωνίας.

Η κάθε ενότητα τεκμηριώνεται με ποικίλο υλικό (οικογενειακά τεκμήρια και μαρτυρίες, έγγραφα, φωτογραφίες) και συνοδεύεται με τα σχόλια των μαθητών, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Αξιοσημείωτος είναι ο χάρτης που αποτυπώνει τις διαδρομές που ακολούθησαν οι πρόγονοι των μαθητών, μαθητριών του σχολείου για να καταλήξουν στη Νέα Ιωνία.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια έκθεσης: 13-21 Μαΐου 2023

Διεύθυνση: Ένωση Σπάρτης Νέας Ιωνίας, Αλατσάτων 27, Νέα Ιωνία, Αττική

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984 704248

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU