Μήνυμα… δεν ελήφθη από την κυβέρνηση – Έρχονται απολύσεις και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία – Αντιδράσεις

Αταλάντευτη στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας παραμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεν φαίνεται να κατάλαβε και πολλά πράγματα από το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

 

Και αυτό γιατί μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ιδιαίτερα εχθρική με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οδηγώντας το σε πρωτόγνωρες καταστάσεις απαξίωσης, ωστόσο μέχρι τώρα υπήρχε η καραμέλα της «εντολής» από το 41% του εκλογικού σώματος.

 

Αυτό «δικαιολογούσε», μεταξύ άλλων, τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις συνεχόμενες παραιτήσεις γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία λόγω burn out – εξουθένωσης, την απομάκρυνση των καθαριστριών και την επαναφορά των πανάκριβων συνεργείων καθαρισμού και πολλά άλλα. Το 41% είχε επιτρέψει εξάλλου προεκλογικά στον Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώσει ότι «όσοι συμβασιούχοι φύγουν από τα νοσοκομεία μπορούν να πάνε στην… εστίαση»!

 

Τώρα όμως το 41% έγινε 28%. Ωστόσο, αυτό δεν πτοεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προχωρά κανονικά στην προγραμματισμένη απόλυση προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που εργάζεται, μεταξύ άλλων και στο «Κωνσταντοπούλειο» νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας, τη γνωστή «Αγία Όλγα», αλλά όχι μόνο, καθώς οι απολύσεις αφορούν πολλά νοσοκομεία στη χώρα.

Αυτό, την στιγμή που η εμπειρία της επίσκεψης σε εφημερία νοσοκομείου της χώρας είναι τριτοκοσμική, με την ώρα αναμονής να έχει εκτιναχθεί σε απίστευτα ύψη τα τελευταία χρόνια. 

 

Γεωργιάδης: «Όσοι συμβασιούχοι φύγουν από τα νοσοκομεία μπορούν να πάνε στην… εστίαση»

Για να επανέλθουμε στη γνωστή δήλωση του… γνωστού δήμιου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του πολύ Άδωνι Γεωργιάδη, αναφερόμενος σε όσους θα απολυθούν, πράγματι δήλωσε πρόσφατα πως «δουλειά στον τομέα της εστίασης και της φύλαξης μπορεί να βρει κανείς πάρα πολύ εύκολα, γιατί υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην αγορά εργασίας στον τομέα αυτό».

 

Οι εργαζόμενοι πάντως στο «Αγία Όλγα» αντιδρούν και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αίθριο του νοσοκομείου, την Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.

 

Όπως αναφέρουν «μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Υπουργείο Υγείας, στις 04/06/2024 και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων για τους συναδέλφους με σύμβαση ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), που λήγει στις 30/06/2024, καθώς επίσης και στις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλους τους εργαζόμενους, καθώς επίσης και μαζικούς φορείς της περιοχής τη Δευτέρα 17/6/2024 στις 12.00, στο αίθριο του νοσοκομείου στη μεσαία είσοδο.

Απαιτούμε:

– Καμία απόλυση συναδέλφου που λήγει η σύμβαση του, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

-Άμεσες και μαζικές προσλήψεις στο χώρο της υγείας!».

 

Ανακοίνωση Σύνδεσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Ιωνίας και πέριξ

Οι αλλαγές που εδώ και χρόνια γίνονται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας έχουν αρνητικές συνέπειες πρωτ΄ απ΄ όλα για τους  συνταξιούχους που είμαστε το πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας.  Γι αυτό και μέχρι σήμερα σε όλες μας τις κινητοποιήσεις το έχουμε στις πρώτες διεκδικήσεις μαζί με το κούρεμα των συντάξεων.

 

Όλοι ξέρουμε πως δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορεί να υπάρξει.  Είναι επίσης γνωστό ότι η ΕΕ  απαγόρευσε προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Έτσι όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις δεν κάνουν προσλήψεις γιατρών και άλλων υγειονομικών ειδικοτήτων,  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια κενά,  με αποτέλεσμα για να κλείσει κάποιος ραντεβού σε δημόσια δομή υγείας  θα πρέπει να σταθεί πολύ τυχερός.  Μ΄ αυτόν τον τρόπο αναγκάζουν  τον κόσμο να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα που έχει γιγαντωθεί.

 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μέρος τη Δευτέρα 17/6/2024 στις 12 το μεσημέρι  στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα για να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για:

–         Καμιά απόλυση εργαζόμενου που λήγει η σύμβασή του

–         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

–         Άμεσες και μαζικές προσλήψεις στο χώρο της Υγείας

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU