Βλάσης Αγτζίδης: Αντιμικρασιατικά στερεότυπα που επιβιώνουν και εμπνέουν εγκληματικά δίκτυα

Του Βλάση Αγτζίδη από το fc:Το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός έχει μια ιδιαιτερότητα. Εκτός από το πολιτικό πρόσημο των δραστών που ανήκουν στον νεοναζιστικό χώρο, ανακαλεί συμβολικά και τη δική μας εσωτερική τραγωδία, τις διαιρέσεις καθώς και το 1922…
Ο προσφιλής χαρακτηρισμός των οπαδών της ΑΕΚ από τις αντίπαλες αθηναϊκές ομάδες είναι ο υποτιμητικός “χανουμάκια”, εφόσον η ΑΕΚ (Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως) θεωρείται η συμβολική ποδοσφαιρική έκφραση των προσφύγων του 1922, παρότι υπάρχουν και άλλες ομάδες των προσφύγων του ”22 (Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης).
Ακριβώς στο σημείο αυτό οι χούλιγκαν του Παναθηναϊκου “μετακένωσαν” το συγκεκριμένο στερεότυπο και στους φίλους τους Νεοναζί Κροάτες. Και ακριβώς για αυτό ο πρώην επικεφαλής των Bad Blue Boys, Ντένις Σέλερ, σκληροπυρηνικός που που έχει πολεμήσει και στην Ουκρανία με το τάγμα Αζόφ, αποκαλεί τους οπαδούς της ΑΕΚ “Τούρκους πρόσφυγες” σε μια φρικτή ανακοίνωση.
Στις παραπάνω επισημάνσεις -για να ολοκληρωθεί η σημειολογία του συμβάντος – ας προσμετρηθεί το γεγονός ότι ο δολοφονημένος οπαδός προερχόταν από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες (με καταγωγή από τα Βουρλά Ιωνίας), που είχαν εγκατασταθεί στα εργατικά Προσφυγικά της Ελευσίνας και οι λόγοι για την επιλογή αυτής της ομάδας οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στη σύγχρονη μικρασιατική ταυτότητα όπως αυτή εκφράζεται 100 χρόνια μετά από τη Μεγάλη Καταστροφή.
(Για την μεταφορά, Τάσος Τατάρογλου, με μία προσωπική μαρτυρία):
Παναθηναϊκός από τα γενοφάσκια μου, συμφωνώ 100% με το κείμενο του Βλάση Αγτζίδη. Ο μπαμπάς μεγάλωσε στην Αγίας Ζώνης, στην Κυψέλη, οπότε αν και όλοι πρόσφυγες, το να γίνει Παναθηναϊκός ήταν φυσική εξέλιξη. Όμως ως “ογλού” συμμετέχοντας στα social media, η βασικότερη βρισιά που ακούω από ακροδεξιούς, φασίστες, νεοναζί κτλ είναι το “τουρκόσπορε προδότη” και ακολουθεί το “Μογγόλος”. Πατριώτες της φακής αν ήξεραν οι αγράμματοι και οι ανόητοι που ακριβώς οδηγούν οι βρισιές τους. Οπότε ναι, ο Αγτζίδης έχει 100% δίκιο.
Τάσος Τατάρογλου 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU