Πέτρος Αϊβάζης: Η χώρα θα αλλάξει πορεία με οδηγό το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σε πολιτική άνοδο, κάτι που τεκμηριώνεται από τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι το μόνο κόμμα στην αντιπολίτευση που έχει πλέον τη δυνατότητα να κινητοποιήσει ευρύτερες δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις για να σχηματίσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα. Είναι ένα σύγχρονο κόμμα, το κόμμα του μέλλοντος που μπορεί να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τους πολίτες και συγκροτήσει μια κοινωνική συμμαχία που θα αντιταχθεί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο  λαός και η χώρα.

Η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει ότι αυτό το κόμμα με έναν ευκαιριακό τρόπο προσπάθησε να καπηλευθεί την ψήφο των κεντροαριστερών ψηφοφόρων. Δείχνει επί του πρακτέου ότι σαν πολιτικός οργανισμός δε μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα της κοινωνίας, στις ανάγκες της κυβερνητικής διαχείρισης, στην εκπροσώπηση του κεντροαριστερού κόσμου, στη διαμόρφωση μιας προοπτικής εξόδου της χώρας από την κυριαρχία της δεξιάς. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει το πρόγραμμα, το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό, την ενότητα αλλά και τη βούληση να λειτουργήσει σαν η μόνη βιώσιμη εναλλακτική απέναντι στην ΝΔ.

Μέσα σε διάστημα μόνο τεσσάρων μηνών η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν μπορεί να διατηρήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το δόγμα ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις και δεν διαθέτει καμία στρατηγική για τη χώρα, ούτε ικανότητες επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, ενώ ρέπει προς αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές για να διατηρείται στην εξουσία. Ως εκ τούτου, ήταν αναπόφευκτη η δυσαρέσκεια των πολιτών που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και εκδηλώθηκε σε πολλές περιπτώσεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ θα είναι η πολιτική δύναμη που θα οδηγήσει τις εξελίξεις. Την μεγάλη πορεία προς τον λαό, για να αποτρέψει τον διχασμό της κοινωνίας και την επιστροφή σε επικίνδυνες αντισυστημικές πρακτικές. Το όραμα του Νίκου Ανδρουλάκη, για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα θα είναι ο οδηγός των εξελίξεων. Οι πολίτες θα εμπιστευθούν ξανά το ΠΑΣΟΚ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αποτελεί τη μόνη λύση στα προβλήματά τους.

 

Ο Πέτρος Αϊβάζης είναι γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU