Η Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δε μένουμε σιωπηλοί.

 

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκοπό να αναγνωριστεί το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα και να υποχρεώσει την κοινωνία και τις κυβερνήσεις να δράσουν αποτελεσματικά για την εξάλειψή της.

 

Ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι αυτά τα ζητήματα τα έχουμε στις πρώτες προτεραιότητές μας και δε μένουμε σε καμία περίπτωση σιωπηλοί.

 

Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 διοργανώσαμε ανοικτή ομιλία – ημερίδα, με θέμα την εγκληματικότητα, την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες.

 

Οι ειδικοί επί των θεμάτων, ο Ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, η Αγγελική Ματαλιωτάκη, ο Βασίλης Μαστρογιάννης  καθώς και η  συντονίστρια – δημοσιογράφος, Τασούλα Παπανικολάου επισκέφτηκαν την πόλη μας κι ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για το πλαίσιο παρεμβάσεων ενός σύγχρονου δήμου ο οποίος θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και θα ανταποκρίνεται σε αυτά τα ζητήματα.

 

Ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε τομές που θα έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών που παραβιάζονται στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη μας έχει καταθέσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς τις Ιωνιώτισσες:

Ο Δήμος να παρέχει ακόμη και κατ’ οίκον, ψυχολογική υποστήριξη σε συνδημότισσες μας που έχουν πέσει θύματα bullying είτε oικογενειακό, είτε κοινωνικό, είτε εργασιακό.

 

Ως  Δήμος να συνδράμουμε νομικά σε θύματα κάθε μορφής βίας προκειμένου να έχουν υποστήριξη, εφόσον κινηθούν δικαστικά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους.

 

Θεσμοθέτηση εκδήλωσης-ημερίδας κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ή στις 25 Νοεμβρίου με στόχο την ενημέρωση της σημασίας του ρόλου της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.

 

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU