Λαϊκή Συσπείρωση – Ν.Ιωνία για ΑΛΤΕΚ: “Πλησιάζουν οι τοπικές εκλογές και ορισμένοι…. ξύπνησαν…”

Εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο ο λαός της Αλσούπολης και της Καλογρέζας δίνει έναν μαζικό, μαχητικό και ενωτικό αγώνα για να αποτρέψει τη μετατροπή του πρώην ανθρακωρυχείου (Άλτεκ) σε σκουπιδότοπο, αλλά και για να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Είναι γνωστό πως καταφέραμε να οδηγήσουμε τη δημοτική αρχή σε άτακτη υποχώρηση χάρις τον πολύμορφο αγώνα μας, τη μεγάλη συμμετοχή ειδικά της νεολαίας από τα σχολεία της περιοχής μας, αλλά και της γενικής κατακραυγής όλων των κατοίκων για  αυτήν την απαράδεκτη επιδίωξη.
Ορισμένες δημοτικές παρατάξεις λοιπόν, μονίμως απούσες από τον αγώνα,  “είδαν φως και μπήκαν” όπως λέει ο λαός μας και νομίζουν πως δεν θα τους καταλάβουμε. Έτσι, ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε για μια ακόμη φορά να περιορίσει τη δυναμική των κινητοποιήσεων λέγοντας πως  ο αγώνας νίκησε γιατί “ συνεργαστήκαμε όλες οι δημοτικές παρατάξεις για την Άλτεκ ”…
Άλλος, τάχα ανεξάρτητος που στις συγκεντρώσεις του συμμετέχει η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ανακαλύπτει “εθελοντικές δράσεις” και λέει πως θα πάει μόνος του να “καθαρίσει” το οικόπεδο… Του συνιστούμε να πάρει και έναν φωτογράφο μαζί για να απαθανατίσει τη “μεγάλη στιγμή”….
Σε όλους αυτούς απαντάμε : Ο λαός της Αλσούπολης και της Καλογρέζας έχει μνήμη και κρίση. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου χρόνου πραγματοποιήθηκαν γιατί οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές πρωτοστάτησαν ώστε οι μαζικοί φορείς της περιοχής να μπουν μπροστά, να διαμορφώσουν αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων, να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες. Να ενωθούν δημιουργώντας συντονιστικό σωματείων, φορέων και κατοίκων που λειτουργούσε σταθερά και δημοκρατικά, με ανοιχτή συζήτηση και συλλογικές αποφάσεις. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις γεννήθηκαν συνθήματα όπως “ δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό, να δοθεί η Άλτεκ στο λαό ”.  Αυτοί οι φορείς επίσης, όπως εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων, αθλητικοί σύλλογοι και άλλοι, με την αποφασιστική τους στάση απέτρεψαν τη μετατροπή των κινητοποιήσεων σε ακίνδυνη πασαρέλα υποψηφίων δημάρχων όπως ήθελαν  οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ (ορισμένοι από αυτούς τώρα αναζητούν και τις ψήφους της ΝΔ, τόσο ευρύχωρο είναι το “δημοκρατικό μέτωπό” τους).
Σε τελευταία ανάλυση : ας κυκλοφορήσουν μια βόλτα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή,  για να διαπιστώσουν πόση πέραση έχουν, αλλά  και τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής για το ποιοι απέτρεψαν τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής…
Τους αφήνουμε στην απομόνωσή τους, όπως άλλωστε εκεί βρέθηκαν σε όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Συνεχίζουμε μαχητικά και αγωνιστικά μαζί με όλο το λαό της περιοχής – Απαιτούμε :
– Να βρεθεί κατάλληλη λύση για τη μεταφορά  του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου από  τον Ίκαρο.
– Να δεσμευτεί από το δήμο ο χώρος του πρώην ανθρακωρυχείου. Καμία σκέψη για εμπορευματική χρήση.
– Το πρώην ανθρακωρυχείο να γίνει χώρος αναψυχής και  να διαμορφωθεί ως ευρύτερο πολιτιστικό – αθλητικό κέντρο για τη νεολαία μας. Επίσης να αξιοποιηθεί ως χώρος μεγάλης ιστορικής κληρονομιάς καθώς στο ανθρακωρυχείο δούλευαν οι ήρωες κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους ναζί στο Μπλόκο της Καλογρέζας.
Άλλωστε, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση για τον χώρο με βάση τα παραπάνω αιτήματα. Άρα, κάθε άλλη σκέψη που πάει να βάλει την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων “από την πίσω πόρτα”, επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU