Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «Ανατολής»

Την Κυριακή το απόγευμα 12 Φεβρουαρίου, μετά από την αναβολή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της προηγούμενης εβδομάδας,  στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας ο Σύλλογός μας έκοψε την Παραδοσιακή του «Βασιλειόπιτα», μέσα σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον. Αυτή η αναβολή βέβαια δεν ήταν η μόνη. Βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί μετά από δύο χρόνια καραντίνας και περιορισμών και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό.

Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου πλημμύρισε από τους προσκεκλημένους, τους αθλητές, τις αθλήτριες, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Τα καθίσματα όλα καλύφθηκαν και αρκετοί παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είχε φροντίσει με επιμέλεια να πραγματοποιηθεί η τελετή, που αποτελεί ένα έθιμο, το οποίο ο Σύλλογος τηρεί κάθε χρόνο (ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας) γιατί η τήρηση των εθίμων διατηρεί την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας.

Την παρουσίαση όλης της εκδήλωσης ανέλαβε το μέλος του ΔΣ κα Σάντρα Κατράνη και την έφερε εις πέρας με «επαγγελματικό» αέρα!

Την εκδήλωση άνοιξε η παιδική χορωδία του Συλλόγου. Τη διδασκαλία των τραγουδιών είχε κάνει το μέλος του Συλλόγου κα Ελένη Κατέχη με τη συνοδεία στο αρμόνιο της κας Όλγας Γιαριμίδη, καθηγήτριας πιάνου και μαμά αθλητών μας. Τα παιδιά μας τραγούδησαν το παραδοσιακό «Πάει ο παλιός ο χρόνος» και το «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου, με πολύ μεγάλη επιτυχία, ζεσταίνοντας το κλίμα στην αίθουσα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Βασιλείου πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους και ευχήθηκε για το Νέο Χρόνο, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αθρόα προσέλευση των μελών και αθλητών του Συλλόγου (παρά τις απουσίες λόγω της αναβολής της εκδήλωσης). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου, που καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 κάλυψαν αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς τομείς. Συγχρόνως με την ομιλία του προβάλλονταν βίντεο με φωτογραφίες όλων αυτών των εκδηλώσεων. Κλείνοντας επανέλαβε την έκκλησή του προς τη Δημοτική Αρχή για απομάκρυνση των απορριμματοφόρων και όλων των υπηρεσιών του Δήμου από το χώρο του Δημοτικού Σταδίου και τη δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου στη Νέα Ιωνία.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ παρέστη για να ευλογήσει την κοπή της πίτας μας (παρά το μεγάλο φόρτο όλων των εκδηλώσεων πάντα βρίσκει το χρόνο να βρεθεί κοντά μας) και έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας μας αφιερώνοντάς το σε όλους τους αθλητές. Ακολούθησαν: η Δήμαρχος κ. Δέσποινα Θωμαΐδου,  ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κώστας Κατημερτζόγλου,  η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Γωγώ Μπίμη (και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου), η υποψήφια βουλευτής κα Άρια Αγάτσα, ο επίτιμος πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κος Τάκης Κωστιδάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άρης Χατζησαββίδης,  ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ.  Αθανάσιος Αποστολόπουλος (και γιατρός και φίλος του Συλλόγου), ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς και εκ μέρους όλων των προσφυγικών και λοιπών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων ο Πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ και της Ένωσης Σπάρτης κ. Χριστοδούλου. Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΗΣ το μέλος κ. Καρακίτσος, εκ μέρους των προπονητών ο Ντίνος Μυλωνάς και εκ μέρους των αθλητών και αθλητριών η Μαρίνα Παπασπυροπούλου.

Στη φετινή εκδήλωση τιμήθηκε ιδιαίτερα η Πρωταθλήτρια του Συλλόγου στο βάδην Κυριακή Φιλτισάκου, για τις πολλές της επιτυχίες σε Ελληνικό και Παγκόσμιο επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ιδιαίτερη βράβευση δόθηκε στην αθλήτρια του Συλλόγου Μαρία Χλιάρα για την αγωνιστική της πορεία, την προπονητική της συνέπεια και την ακαδημαϊκή της καριέρα ως υποψήφια διδάκτορα του ΕΜΠ. Λόγω απουσίας της την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η συναθλήτριά της Μαρίνα Παπασπυροπούλου η οποία έστειλε το μήνυμα σε όλα τα παιδιά και τους γονείς να μην επιδίδονται σε βαθμοθηρία αλλά οι στόχοι ζωής να είναι πιο ουσιαστικοί.

Το Δ.Σ. για τη φετινή εκδήλωση προέβη ακόμη στις βραβεύσεις για την επιτυχημένη παρουσία τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των ετών 2021 και 2022, με τη βοήθεια των προπονητών τους, κων Φραντζή και Μοναστηριώτη, των παρακάτω αθλητών:

Κωσταντίνο Αναγνωστόπουλο, Ευγενία Παρθενίδη, Γκάμπριελ Μαλάι, Αυγερινό Μπόιντα, Μαρία Κατσίκη, Μαρία Κοζαδίνου, Μελίνα Λένα και Βασίλη Κελλίδη.

Επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα έτη 2021 και 2022 (με αλφαβητική σειρά):

Βασιλείου Βασιλική, Μυσλίμι Ντέιβιντ, Μωυσιάδη Χριστίνα, Παπαντωνάκη Νεκταρία-Γεωργία και Τσίγκα Άγγελο. Λόγω των απουσιών των Βασιλείου Βασιλικής και Μωυσιάδη Χριστίνας την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

Η Δήμαρχος κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κατημερτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησαββίδης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αποστολόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσουκαλάς, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Γωγώ Μπίμη, η υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών κα Άρια Αγάτσα (Δημοσιογράφος ΕΡΤ και Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ), οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων: του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ και Ένωσης Σπάρτης ο Πρόεδρος κ. Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος των Αλαγιωτών, κ. Νουβέλογλου, της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «η Καππαδοκία» η Πρόεδρος, κ. Μπρόλιου, του Ιωνικού Συνδέσμου ο κ. Κωστιδάκης, (Επίτιμος Πρόεδρος), του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας ο Πρόεδρος, κ. Πανταγιάς, του Φυσιολατρικού Ομίλου Ν. Ιωνίας ο Επίτιμος Πρόεδρος  κ. Χομπάς, της «Ένωσης Παλαιών Προσκόπων» ο Πρόεδρος κ. Ακιανίδης, της Διαδημοτικής Πολιτιστικής Ένωσης (ΔΙΑ.Π.Ε.) (και μέλος του Συλλόγου μας) ο Πρόεδρος κ. Δαρμογιάννης. Η δημοτική παράταξη «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» παρέστη μέσω της εκπροσώπου της κ. Σιμωνετάτου – Καλεμή καθώς και η κ. Μελέτη για την παράταξη «Ελπίδα για την Ν. Ιωνία».  Χαιρετισμό έστειλε  και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης

Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε από ένα κομμάτι πίτας του Συλλόγου (που πάντοτε έχει «ιδιαίτερη» γεύση), προσφορά και αυτή τη χρονιά του φίλου του Συλλόγου κ. Γιώργου Στεργίου, των γνωστών ζαχαροπλαστείων ΣΤΕΡΓΙΟΥ (Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ερυθραία,  Μεταμόρφωση), όπως επίσης και χυμοί και νερά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των λαχνών της μεγάλης λαχειοφόρου αγοράς, που έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο, για τα 116 συνολικά μεγάλα και μικρά δώρα. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησε πολύ όλους τους δωροθέτες και όλους όσοι αγόρασαν λαχνούς για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Ευχαρίστησε ακόμη το μέλος μας κ. Μαρία Παζαροπούλου, η οποία κατάφερε και συγκέντρωσε όλον αυτόν τον μεγάλο αριθμό δώρων σε συνεργασία με τη γραμματέα μας κα Ρεφανίδου. Η κατάσταση με τους τυχερούς αριθμούς έχει αναρτηθεί από την πρώτη μέρα στο facebook και τον ιστότοπο του Συλλόγου. Οι δικαιούχοι των δώρων μπορούν να τα παραλάβουν από τη γραμματεία του Συλλόγου.

Το ΔΣ εύχεται μια καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς στους αθλητές του και πολλές επιτυχίες στους αγωνιστικούς χώρους.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU