Όλα όσα έγινα στην κοπή της πίτας της «Ανατολής» Νέας Ιωνίας – Φωτορεπορτάζ

Με ένα εξαιρετικό τρόπο περιγράφουν οι άνθρωποι του γυμναστικού συλλόγου «Ανατολή» με έδρα τη Νέα Ιωνία, τα όσα έγιναν στην κοπή της πίτας τους, όπου κυριάρχησαν οι βραβεύσεις και ο απολογισμός έργου.

 

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρών η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη, αιρετοί της Νέας Ιωνίας, άνθρωποι του αθλητισμού, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος.

 

Αναλυτικά:

 

«Σε μία αίθουσα κατάμεστη, άνω των 200 μελών, επισήμως προσκεκλημένων  και φίλων του Συλλόγου, τελέσθηκε και αυτή τη χρονιά το έθιμο. Το Δ.Σ. του Συλλόγου, πιστό στις παραδόσεις, έκοψε την Πίτα του και γιόρτασε τον ερχομό του Νέου Έτους 2024.

 

Η τελετή ξεκίνησε με τη χορωδία των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του μέλους μας, καθηγήτριας μουσικής, κυρίας Όλγας Γιαριμίδη, η οποία παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα που εντυπωσίασε και ενθουσίασε όλους  τους παραβρισκόμενους και (φυσικά) απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων. Οι παιδικές, αγνές φωνές, ήταν το καλύτερο εναρκτήριο μήνυμα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Βασιλείου, αφού χαιρέτισε όλους και έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του για το νέο έτος 2024, αναφέρθηκε στις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν το 2023.

 

Αναφέρθηκε στις διοργανώσεις: Μπλόκο Καλογρέζας 2023, στα διασυλλογικά πρωταθλήματα Κ-14, στις εσωτερικές ημερίδες για όλα τα παιδιά του Συλλόγου.

 

Ακόμη αναφέρθηκε στη συμμετοχή της πολυπληθούς ομάδας των αθλητών και αθλητριών – εθελοντών του Συλλόγου στη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας (12 Νοεμβρίου 2023). (Ο Σύλλογός μας για περισσότερα από 23 χρόνια, έχει την ευθύνη του σταθμού του 40ού χιλιομέτρου, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής).

 

Ο Πρόεδρός μας συνέχισε κάνοντας αναφορά στη συν-διοργάνωση (μαζί με το Δήμο μας) της μεγάλης λαμπαδηδρομίας της αφιερωμένης στα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας και στη συν-διοργάνωση στις 3.12.2023,  (μαζί με το Δήμο μας) της ημερίδας της αφιερωμένης στα Άτομα με Αναπηρία (Α. με Α).

 

Επίσης αναφέρθηκε στις ετήσιες συνδιοργανώσεις, μαζί με τον Ιωνικό Σύνδεσμο της κατασκευής των παραδοσιακών χαρταετών, πάντοτε με την καθοδήγηση του Επίτιμου Προέδρου του Ιωνικού κ. Κωστιδάκη Τάκη και τη βοήθεια του Παλαιού Προσκόπου Δημήτρη Χατζηκυριάκου, στην παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών σε σχολεία της πόλης μας (4ου  και 6ου Δημ. Σχολείων),  με τη συνεργασία του Ιωνικού Συνδέσμου (κ. Κωστιδάκη), του κ. Χατζηκυριάκου (Παλαιού Προσκόπου) και της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «η Καππαδοκία».

 

Επίσης έκανε αναφορά στην τελική εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου, την οποία πραγματοποίησε συγχρόνως με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά των μικρότερων ηλικιών (από την ηλικία των νηπίων μέχρι και τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου), να αγωνιστούν σε διάφορα αγωνίσματα.

 

Ο Πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στη συμμετοχή των αθλητριών και αθλητών του Συλλόγου στα επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα, στα οποία τα παιδιά τού Συλλόγου έδωσαν πολύτιμους βαθμούς στο Σύλλογο.

 

Μετά την ομιλία του Προέδρου ακολούθησε η ευλογία της «βασιλειόπιτας» του Συλλόγου από τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Θεόκλητο, (ο οποίος εκπροσώπησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ, που απουσίασε εκτός Δήμου), βοηθούμενο από τον αιδεσιμότατο ιερέα το Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου πατέρα Σωτήριο. Μετά την ευλογία της Πίτας οι προσκεκλημένοι έκοψαν ένα κομμάτι, απηύθυναν χαιρετισμό και έδωσαν τις δικές τους ευχές.

Πρώτος έκοψε από την πλευρά των προσκεκλημένων ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Μανούρης Παναγιώτης, ο οποίος ευχήθηκε στο Σύλλογο, στους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και σε όλα τα μέλη υγεία και επιτυχίες.

 

Ακολούθησε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σακοράφα Σοφία, η οποία ενθουσιασμένη από την κατάμεστη αίθουσα, αναφέρθηκε στην πορεία του ελληνικού κλασικού αθλητισμού και την πρόθεσή της να συνεργαστεί με το Δήμο (και το Σύλλογό μας), για τη διοργάνωση διαφόρων διοργανώσεων στο Δημοτικό Στάδιο αλλά και στη Νέα Ιωνία γενικότερα.

 

Στη συνέχεια έκοψαν από ένα κομμάτι πίτας: η πρώην Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου Δέσποινα, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με το Σύλλογό μας, η Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Ολυμπιονίκης κυρία Βασδέκη Όλγα, η οποία ήταν επίσημα προσκεκλημένη.

 

Εντυπωσιάστηκε από την πληθώρα των μικρών αθλητών και παρότρυνε τα  νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με το στίβο, σε όλη τους τη ζωή, γιατί η άθληση δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες.

 

Ακολούθησαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου: ο κ. Χριστοδούλου Βασίλειος (της παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»), ο κ. Κατημερτζόγλου Κων/νος (της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»), η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ναϊσίδου Σοφία, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου (και ιατρός του Συλλόγου) κ. Αποστολόπουλος Αθανάσιος.

 

Την προπονητική ομάδα εκπροσώπησε η κυρία Μαρίνα Βασαρμίδου, η οποία ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά υπομονή και επιμονή για την επίτευξη των στόχων τους.

 

Η προπονήτρια κυρία Μαρίνα Βαρσαμίδου συνεργάζεται με το Σύλλογο ως προπονήτρια για πρώτη φορά. Είναι γνωστή πρωταθλήτρια των 100 μ., 200 μ., 400 μ. 60 μ. (στο κλειστό), σκυταλοδρομίας 4Χ400 μ. και 400 μ. με εμπόδια. Οι νίκες της και οι περγαμηνές της είναι πάμπολλες: Ρεκόρ και νίκες στην κατηγορία των κορασίδων, νεανίδων και γυναικών. Συμμετοχές και διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα στους Πανελλήνιους Αγώνες, σε Βαλκανικούς, Μεσογειακούς, Μπρούνο Ζάουλι, Ευρωπαϊκό Κύπελλο, Σούπερ Λίγκα, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες.

Τους αθλητές και τις αθλήτριες εκπροσώπησε και έκοψε ένα κομμάτι πίτας ο αθλητής  Άγγελος Τσίγκας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσώπησε και έκοψε ένα κομμάτι της πίτας ο Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου κ. Θεοδωρογιάννης Αναστάσιος.

 

Κομμάτι της πίτας έκοψε η κ. Γωγώ Μπίμη, ιδρυτικό μέλος της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΝ, σύζυγος του αείμνηστου ιδρυτικού προπονητή της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ,  η οποία, φανερά συγκινημένη, επαίνεσε το Σύλλογο ΑΝΑΤΟΛΗ, ο οποίος επί 28 χρόνια πρωταγωνιστεί στα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

 

Ακολούθησαν οι απονομές τιμητικών πλακετών και βραβείων. Πρώτη τιμήθηκε η Ολυμπιονίκης «του άλματος εις τριπλούν» κ. Όλγα Βασδέκη, της οποίας το βιογραφικό εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παριστάμενους.

Σημειώνεται ότι η κ. Όλγα Βασδέκη είναι από τους λίγους παγκοσμίως αθλητές, η οποία έχει λάβει μέρος σε ΤΡΕΙΣ συνεχόμενες Ολυμπιάδες και έχει προκριθεί και στις τρεις στον τελικό του αγωνίσματος (Ατλάντα 1996, Σύδνεϋ 2000 και Αθήνα 2004) με μεγαλύτερη διάκριση την 5η θέση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα.

 

Είναι μητέρα της δωδεκάχρονης Δανάης, η οποία είναι επαγγελματίας οδηγός καρτ και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την ίδρυση του Συλλόγου ΙΔΟΡΟ (Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες), όπου με τη συμμετοχή πολλών ολυμπιονικών και παγκοσμίων πρωταθλητών από πολλά αθλήματα, προωθεί το πρόγραμμα της Οδικής Ασφάλειας σε παιδιά, προβάλλοντας παράλληλα ιστορικά σημεία της χώρας μας και την έννοια του αθλητισμού. Την βράβευση έκανε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κος Παναγιώτης Μανούρης.

 

Ο Σύλλογος στη συνέχεια βράβευσε το δικηγόρο κ. Ηλία Αρβανιτόπουλο για την αφιλοκερδή δικηγορική υποστήριξη του Συλλόγου. Την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κος Ευάγγελος Βασιλείου.

 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για τις διακρίσεις τους στους Πανελλήνιους Αγώνες.

 

Ειδική μνεία και βράβευση έγινε στην πρωταθλήτριά μας του βάδην ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ για τη συμμετοχή της το 2023 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάδην.

Την βράβευση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος (πρώην Αντιδήμαρχος) κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος και την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και πατέρας της Κυριακής, Γιάννης Φιλτισάκος καθώς η Κυριακή απουσιάζει για προετοιμασία στην Κύπρο.

 

 

Βράβευση έγινε και σε όλα τα μέλη της πολυπληθούς ομάδας του Συλλόγου (35 μέλη), των Εθελοντών του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας. Την βράβευση έκανε η ίδια η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα, η οποία και τόνισε το σημαντικό ρόλο των εθελοντών για τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

 

Τιμητικοί έπαινοι όμως δόθηκαν και σε όλους τους άριστους μαθητές του Συλλόγου, τονίζοντας το ενδιαφέρον του Συλλόγου και για την σχολική πρόοδο των αθλητών του.

 

Προς το τέλος των τιμητικών βραβεύσεων έγινε πρόσκληση των 47 λαμπαδηδρόμων, που έλαβαν μέρος στη μεγάλη λαμπαδηδρομία για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας. Παραβρέθηκαν λαμπαδηδρόμοι, αγόρια και κορίτσια, και παρέλαβαν τα ειδικά αναμνηστικά: ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα DVD της μεγαλειώδους εκδήλωσης στο Δημοτικό στάδιο στις 3.7.2023 (προσφορά του Δήμου Ν. Ιωνίας).

Επίσης παραδόθηκαν στους εκπροσώπους των Συλλόγων και φορέων του Δήμου, που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία τα ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, τα οποία ήταν υπογεγραμμένα από όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων και φορέων. Οι πρώτες υπογραφές είναι του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου κ. Γαβριήλ, και της κ. Θωμαΐδου Δέσποινας, πρώην Δημάρχου. (Ο Δήμος Ν. Ιωνίας είχε αναλάβει όλα τα έξοδα για την πραγματοποίηση της λαμπαδηδρομίας).

 

Παραβρέθηκαν και τίμησαν τη γιορτή (πέραν των αναφερομένων πιο πάνω): ο Γενικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Εξαδάκτυλος Κων/νος, η Δημοτική Σύμβουλος (πρώην Αντιδήμαρχος) κ. Σακαλόγλου Γκέλυ, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ και της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χριστοδούλου Λουκάς, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Κωστιδάκης Τάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου Ν. Ιωνίας και ιδρυτικό μέλος της ΑΝΑΤΟΛΗΣ κ. Χομπάς Νικόλαος, η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Ινεπολιτών – Κασταμονιτών κ. Σπανοπούλου Λαμπρινή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών κ. Μπρόλιου Κούλα, τα ιδρυτικά μέλη της ΑΝΑΤΟΛΗΣ: κ. Κατερίνα Φιολιτάκη, κ. Άρης Ντέκας, κ. Παντελής Χατζηϊωάννου, ο Πρόεδρος της ΔΙΑ.Π.Ε και παλαιό μέλος του Συλλόγου μας κ. Δαρμογιάννης Γιάννης, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Έλσα Ανθρακίδου, ο κ. Νίκος Χατόγλου, Πρόεδρος της νεοϊδρυθείσης σκακιστικής Ακαδημίας της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, η κυρία Μελέτη Βασιλική, Εκπρόσωπος Τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωνίας, ο  Αστυνομικός της Δημοτικής Αστυνομίας Νέας Ιωνίας κ. Χρήστος Τζήμας, το παλαιό μέλος του Συλλόγου και του Σωματείου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ν. Ιωνίας κ. Πρόδρομος Παπαδόπουλος, η εθελόντρια κυρία Ουρανία Κουτούλα και φυσικά οι προπονητές της ΑΝΑΤΟΛΗΣ: Φραντζής Δημήτριος, Κάραλη Νεκταρία, Βασαρμίδου Μαρίνα, Τραγογιάννη Αντωνία, Τσίγκας Άγγελος, Λούβαρης Κωσταντίνος και Μυλωνάς Κωσταντίνος. «Απουσίαζε λόγω διατεταγμένης υπηρεσίας» ο προπονητής Μοναστηριώτης Νίκος, γιατί συνόδευε μία από τις  ομάδες του Συλλόγου σε διασυλλογικούς αγώνες, εκτός του Δήμου Ν. Ιωνίας.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς. Οι τυχεροί αριθμοί  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Τα δώρα φυλάσσονται στα γραφεία του Συλλόγου.

 

Η μεγαλειώδης εκδήλωση του Συλλόγου ολοκληρώθηκε με τη διανομή σε όλους τους παραβρισκόμενους ενός τεμαχίου «βασιλειόπιτας», (των ζαχαροπλαστείων ΣΤΕΡΓΙΟΥ), αναψυκτικών και χυμών, προσφορά του Συλλόγου, καθώς και τις ευχές  και τα συγχαρητήρια όλων προς το Διοικητικό Συμβούλιο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU