Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – Ξενάγηση στην έκθεση: «Από τη Μεγάλη στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Β΄): Οι Πρόσφυγες»

Τη δυνατότητα για συμμετοχή στην ξενάγηση στη νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου «Από τη Μεγάλη…στη Σύγχρονη Ελλάδα (μέρος Β΄): Οι Πρόσφυγες», δίνει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

 

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί, και επικεντρώνεται στην πληθυσμιακή διαμόρφωση της Ελλάδας μέσα από τις μετακινήσεις πληθυσμών επί έναν αιώνα, από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 έως και την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης το 1923.

 

Όπως σημειώνεται «στη διάρκεια αυτού του αιώνα σημειώθηκαν κοσμογονικές αλλαγές με αποτέλεσμα προσφυγικές ροές που άλλαξαν ριζικά την ελληνική κοινωνία».

 

Στόχος της έκθεσης είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση του προσφυγικού φαινομένου, μέσα από τα ζητήματα που απασχόλησαν διαχρονικά τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη δεινή θέση να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες.

 

Μέσα από ανθρώπινες ιστορίες φωτίζονται πτυχές του θέματος, όπως η αναγκαστική φυγή, οι δυσκολίες της μετακίνησης, η υποδοχή, η εγκατάσταση, η διαχείριση τού τραύματος, η ενσωμάτωση στη νέα πατρίδα, η μνήμη.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ/άτομο και ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ξενάγηση είναι 15. Δηλώσεις συμμετοχής: Άννα Κάνδια, τηλ. 210 3237617, (εσωτ. 109), email: akandia@nhmuseum.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.nhmuseum.gr/ektheseis/periodikes/item/17551-apo-ti-megali-sti-sygxroni-ellada-meros-v-oi-prosfyges  

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU