Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ.Σεφέρης» για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων  ώστε να μην κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή της Ν.Ιωνίας,  όπου με απόφαση της κυβέρνησης καταργείται αν και εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο ή άλλες ειδικές παθήσεις στην ευρύτερη περιοχή και να μη γίνει η έξωση του Κέντρου Υγείας , που εδώ και καιρό επιχειρείται χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο.

 

Το κλείσιμο του φαρμακείου, οι ελλείψεις προσωπικού και η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας της Ν. Ιωνίας δεν προκύπτουν “τυχαία”. Αντίθετα αποτελούν έκφραση του σχεδιασμού τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, που είναι η διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και η στροφή ολοένα και περισσότερου κόσμου στους ιδιώτες.

 

Σε αυτές τις συνθήκες, παρά τις προσπάθειες και την αυτοθυσία των εργαζομένων, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για προσλήψεις και τη σταθερή σύνδεση του Κέντρου Υγείας με τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής σε πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, ενώ αυτό είναι το αναγκαίο, ρεαλιστικό και σύγχρονο και για την πόλη μας.

 

Αυτή είναι η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ  όσο και των προηγούμενων, που υπερασπίζονται την Υγεία-εμπόρευμα, αντιμετωπίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας ως κόστος, και  μειώνουν συνεχώς τη χρηματοδότηση της. Το αποτέλεσμα αυτής της σοβαρής υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι να «φυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια  τα ιδιωτικά κέντρα , τα οποία αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους, αξιοποιώντας την ανάγκη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη για υπηρεσίες Υγείας που θα έπρεπε να τους παρέχονται δωρεάν. Ο λαός, η νεολαία, οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο της Νέας Ιωνίας  δικαιολογημένα οργίζονται με αυτή την κατάσταση.

 

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας δημόσιας υγείας και της παράδοσής της στους ιδιώτες και στους μεγάλους ομίλους.

 

Τη Δευτέρα 29 Γενάρη συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Ιωνίας.

 

Απαιτούμε:

 

Να μη μετακινηθεί σε άλλη περιοχή το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

 

Να εξασφαλιστεί η στέγαση του Κέντρου Υγείας σε κατάλληλο κτήριο

 

Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με το όλο το αναγκαίο, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό).

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU