«Έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. σε 7 στέκια νεαρών – Μεταξύ αυτών σε Νέα Ιωνία & Ηράκλειο Αττικής

Ελέγχους σε επτά στέκια νεαρών όπου συχνάζουν ανήλικοι και καταγράφονται περιστατικά βίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η Αστυνομία, μεταξύ αυτών και στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής.

 

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ., σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν απογευματινές και βραδινές ώρες χθες ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Κολωνό, Μαρούσι, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Γλυφάδα, Πετρούπολη και Ίλιον.

 

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ελέχθησαν 240 άτομα, ενώ συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός στην περιοχή του Κολωνού για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς κατείχε μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι.

 

Σκοπός της δράσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας ενώ τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

 

Επισημαίνεται ότι ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU