Νέα Ιωνία: Νέα κινητοποίηση για την απόλυση εκπαιδευτικού

Σειρά κινητοποιήσεων και αντιδράσεις προκάλεσε η καταγγελία ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», απολύθηκε από την εργασία της από φροντιστήριο της Νέας Ιωνίας διότι την 17η Νοεμβρίου η συγκεκριμένη καθηγήτρια εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά και μίλησε στους μαθητές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, ανακοινώθηκε και νέα για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ..

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις φορέων και σωματείων (από την πιο πρόσφατη στην πιο παλαιότερη):

 

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Ο Σύλλογός μας και εκπρόσωποι από δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών, κλαδικά σωματεία και φορέων της περιοχής, συγκεντρωθήκαμε  Την Τρίτη 22/11 το απόγευμα έξω από το φροντιστήριο Πρωτοπορία στη Νέα Ιωνία, το οποίο δεν λειτούργησε, με παρουσία αστυνομίας στην είσοδό του και διεκδικήσαμε την ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ».

Η απόλυση που έγινε με αιτιάσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά, επειδή μετά από την είδηση ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, η πρόεδρος του Σωματείου εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά και μίλησε στους μαθητές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου και της διοίκησης της ΟΙΕΛΕ με τη δικηγόρο της ιδιοκτήτριας, η εργοδοσία παραμένει ανένδοτη στην απόλυση.  Οργή προκάλεσε αυτή η ανακοίνωση στους συγκεντρωμένους , που ζητούσαμε επιτακτικά απαντήσεις και αντί γι΄αυτές συναντήσαμε κλειστές πόρτες με άτομα μάλιστα που βρίσκονταν μέσα στο φροντιστήριο να μη διστάζουν να χειροδικήσουν.

Κανένας εργαζόμενος,  κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι μόνος του, έρμαιο κάθε εργοδοσίας και του εργασιακού καθεστώτος που διαμορφώθηκε και στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των φροντιστηρίων..

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΙΜΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ!

Συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 24 Νοέμβρη στις 4 το μεσημέρι, Σωματεία και φορείς  να διεκδικούμε την ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης της Ελπίδας Νασιοπούλου, προέδρου του σωματείου «Ο ΒΥΡΩΝ».

 

Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Πέριξ

Συνάδελφοι/φισσες, το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Πέριξ, καταδικάζει την εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, με την απαράδεκτη δικαιολογία της εργοδοσίας για «συνδικαλιστική δράση σε μαθητές», αφού τους μίλησε για την, δια του νόμου, αργία των φροντιστηρίων την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, της ιστορικής, αυτής, επετείου, που σηματοδοτεί την εξέγερση και αντίσταση του λαού απέναντι στη δικτατορία και τον φασισμό.

Δε θα επιτρέψουμε την επιβολή καταστολής και την τρομοκρατία της εργοδοσίας προς τους εργαζομένους, ούτε την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών στην άσκηση του διδακτικού τους έργου.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εκπαιδευτικού!

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας στη συμμετοχή της παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», την Τρίτη 22 Νοέμβρη, στις 17:00, στην οδό Μητροπολίτου Τιμοθέου 18, Νέα Ιωνία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 

Συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόλυση της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ Ελπίδα Νασιοπούλου από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Νέα Ιωνία.

Το “λάθος” της εκπαιδευτικού ήταν ότι μίλησε στους μαθητές της για την επέτειο του Πολυτεχνείου και αυτό θεωρήθηκε συνδικαλιστική δράση σε μαθητές! Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της εκπαιδευτικού κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού έργου.

Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία και κυβέρνηση στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης και εκδικητικής απόλυσης της συναδέλφου και συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 5μμ στην Μητροπολίτου Τιμόθεου 18 Νέα Ιωνία.

 

Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ, Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι αιτιάσεις της εργοδοσίας χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της συναδέλφου ανάρμοστη, επειδή η τελευταία, μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά. Μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο, τους εξήγησε γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο, γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία.  Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε απόλυση.

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου.

Καταγγέλλουμε το αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό κλίμα που επικρατεί στο εν λόγω φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και υιοθετείται ευρύτερα, που θέλει τον καθηγητή υπόλογο για τις ιδέες και τα φρονήματα του, διαφορετικά τον παύει εν μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκαλώντας στους μαθητές αποδιοργάνωση, σύγχυση και καλλιεργώντας την απάνθρωπη αντίληψη ότι ο δάσκαλος είναι αναλώσιμος.

Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί συνέχεια της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τους μισθούς εξαθλίωσης, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές 2μηνες και τρίμηνες συμβάσεις, την πλειάδα εξωδιδακτικών καθηκόντων και απλήρωτων υπερωριών που φορτώνονται οι εργαζόμενοι.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των φροντιστηρίων. Ένα καθεστώς που επιτρέπει στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

Δε θα επιτρέψουμε το καθεστώς εργασιακής γαλέρας με τους εκπαιδευτικούς φιμωμένους!

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόλυσης της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση! Η εκδικητική απόλυση δεν θα περάσει!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  καταγγέλλει την απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ, Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, στη Νέα Ιωνία.

 

Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου. Οι αιτιάσεις της εργοδοσίας χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της συναδέλφου ανάρμοστη, επειδή η τελευταία, μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά. Μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο, τους εξήγησε γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο, γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία.  Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε απόλυση.

 

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου. Καταγγέλλουμε το αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό κλίμα που επικρατεί στο εν λόγω φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και υιοθετείται ευρύτερα, που θέλει τον καθηγητή υπόλογο για τις ιδέες και τα φρονήματα του, διαφορετικά τον παύει εν μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκαλώντας στους μαθητές αποδιοργάνωση, σύγχυση και καλλιεργώντας την απάνθρωπη αντίληψη ότι ο δάσκαλος είναι αναλώσιμος.

 

Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί συνέχεια της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τους μισθούς εξαθλίωσης, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές 2μηνες και τρίμηνες συμβάσεις, την πλειάδα εξωδιδακτικών καθηκόντων και απλήρωτων υπερωριών που φορτώνονται οι εργαζόμενοι.

 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των φροντιστηρίων. Ένα καθεστώς που επιτρέπει στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

 

Δε θα επιτρέψουμε το καθεστώς εργασιακής γαλέρας με τους εκπαιδευτικούς φιμωμένους!

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόλυσης της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση! Η εκδικητική απόλυση δεν θα περάσει!

 

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να στηρίξουμε όλοι μαζί την απολυμένη εκπαιδευτικό!

 

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ,

(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ)    ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ.

 

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ ΤΗΝ            Εκδικητική απόλυση της εκπαιδευτικού  του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία, με την απαράδεκτη δικαιολογία πως  απολύεται για «συνδικαλιστική δράση σε μαθητές», εφόσον τους μίλησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου    ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ Τρίτη 22.11 .2022. ΩΡΑ 5ΜΜ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο φροντιστήριο Πρωτοπορία στην οδό Μητροπολίτου Τιμοθέου 18 Νέα Ιωνία. Κανείς μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Συναγωνίστριες,

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Ιωνίας, καταδικάζει την εκδικητική απόλυση της εκπαιδευτικού, Πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση , με πρόσχημα την συνδικαλιστική δράση σε μαθητές, εφόσον μίλησε για την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, και την δια νόμου αντίστοιχη αργία των φροντιστηρίων.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η στάση της εργοδοσίας απέναντι στις εργαζόμενες σε οποιονδήποτε κλάδο και αν αυτές απασχολούνται ,στον αγώνα τους να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς, όχι ωράρια λάστιχο. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού  είναι να φροντίζει, πέρα από το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, τη διαμόρφωση μιας προσωπικότητας που το σύστημα μέσα στο οποίο ασφυκτιά θα το αλλάξει ,και θα διεκδικήσει μια ζωή καλύτερη.

Η συζήτηση με μαθητές για ιστορικά γεγονότα που έβαλαν το λιθαράκι τους στην ανατροπή ενός εκμεταλλευτικού καθεστώτος είναι επιβεβλημένη, τα διδάγματα του Πολυτεχνείου, τα διδάγματα από τον αγώνα μαθητών φοιτητών και όχι μόνο, αποτελούν και θα αποτελούν παρακαταθήκη για όλες τις γενιές.

Η ανασφάλεια που επικρατεί στους εργαζόμενους της ιδιωτικής εκπαίδευσης σπάει κόκαλα.

          Δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας

          Χιλιάδες ώρες απλήρωτης δουλειάς

          Παρέμβαση στο έργο των εκπαιδευτικών ανάλογα με τις επιταγές του κάθε φροντιστηριάρχη ,που θησαυρίζει πατώντας πάνω στο γεμάτο προβλήματα δημόσιο σχολείο και τις συνέπειες που αυτό έχει.

          Μόνιμη αβεβαιότητα με ωράριο λάστιχο.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/11 ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»,

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΩΡΑ 17:00.

 

«Ο δάσκαλος, όχι μόνο πρέπει να έχει γνώμη και πίστη για το έργο του, αλλά και ιερή υποχρέωση να τρέφει την μέριμνα του μέλλοντος και να βοηθάει στην καλυτέρευση του παρόντος.»

Δ.Γληνός.

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU