«Περήφανη Ιωνία» – Αθανάσιος Αποστολόπουλος: «Η αλαζονεία & το θέατρο της δημοτικής αρχής της Νέας Ιωνίας»

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας εξαπολύει η παράταξη «Περήφανη Ιωνία», επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Αποστολόπουλος, αναφερόμενη στους όρους συμμετοχής του δήμου Νέας Ιωνίας στην Attica Green Expo, καθώς και σε θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αθανάσιος Αποστολόπουλος

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της γραμματείας της παράταξης «η Παράταξη «ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΙΩΝΙΑ» έχει να επισημάνει στους Δημότες της Νέας Ιωνίας ότι παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του κ. Μανούρη να παρουσιάσει νέο πολιτικό ύφος με επικοινωνιακού τύπου προσωπικά βιντεάκια, τελικά διολισθαίνει σε αυταρχισμούς, αλαζονείες, απαξίωση θεσμών και περιφρόνηση παρατάξεων με τις πρωτοφανείς εκτός θεσμικών κανόνων και αρχών πολιτικές συμπεριφορές εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Και πιο συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα:
1) Την 29 & 30/5/2024 ο Δήμαρχος επέλεξε έναντι τιμήματος συμμετοχής από το Ταμείο του Δήμου, να συμμετάσχει σε εκδήλωση με το όνομα ATTICA GREEN EXPO, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει & να απαντήσει εκ των υστέρων σε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το όνομα της ιδιωτικής διοργανώτριας εταιρείας στην οποία και κατέβαλε το δικαίωμα συμμετοχής.
Στη συγκεκριμένη δε εκδήλωση όπου συμμετείχαν και άλλοι Δήμοι με ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ, ο κ. Μανούρης ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ που ενεργώντας εν κρυπτώ απαξίωσε σύσσωμη την αντιπολίτευση ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ να γνωστοποιήσει το γεγονός και να στείλει προσκλήσεις στις άλλες παρατάξεις, όπως άλλωστε όφειλε εκ του θεσμού & όπως είχαν ήδη κάνει ΟΛΟΙ οι λοιποί συμμετέχοντες Δήμοι.

2) Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4/6 υπήρχε ως θέμα η έγκριση από το Δημ. Συμβούλιο των πολυσέλιδων λεπτομερών πρακτικών απογραφής των μεταβιβαζομένων περιουσιακών στοιχείων των καταργουμένων Νομικών Προσώπων του Δήμου (ΚΕΜΙΠΟ, ΚΕΒΡΕΦΟ, ΟΠΑΝ), ήτοι δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, χωρίς όμως να έχουν δοθεί εμπρόθεσμα τα πρακτικά των επιτροπών καταμέτρησης & απογραφής στους Δημοτικούς Συμβούλους για έλεγχο προτού αυτοί κληθούν να εγκρίνουν και υπερψηφίσουν.
Αυτά παραδόθηκαν στους Συμβούλους 10 λεπτά πριν τη συνεδρίαση απαξιώνοντας κατ’ αυτό το τρόπο υπευθυνότητα, κοινή λογική και διαδικασίες.

3) Στις συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μία ακόμη φορά ο διευθύνων τη συζήτηση πρόεδρος μη έχοντας συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα και διακριτικότητα που απαιτεί η θέση του, απαξιώνει με τη συμπεριφορά του τον θεσμό του ανεξάρτητου προέδρου.
Ενώ η τιμητική θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του επιβάλλει να ακούει οποιαδήποτε άποψη, οποιουδήποτε Δημοτικού Συμβούλου, οποιασδήποτε Παράταξης με την προσήκουσα προσοχή και χωρίς ειρωνικά σχόλια, προβαίνει συχνότατα σε απαξιωτικούς μορφασμούς και γελάκια σε τοποθετήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης, ή προσφωνόντας γυναίκες συμβούλους ως «κυρία μου», ή «θα μας τρελάνεις» και άλλα ευφάνταστα παρόμοια, γελοιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο εαυτόν και θεσμό.
Οι παραπάνω «εκφράσεις» του προέδρου είναι καταγεγραμμένες και στα πρακτικά της συνεδρίασης της 5/6.

4) Και ως ακροτευλεύτιο κατόρθωμα του τελευταίας εβδομάδος το Τμήμα του Δήμου που ενσωμάτωσε το καταργηθέν ΚΕΜΙΠΟ (ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) το οποίο έως τώρα επί 20 χρόνια μεταξύ άλλων δράσεων κοινοποιούσε εκ του σκοπού και της αποστολής του προς ενημέρωση εκδηλώσεις ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα,
προ 5μέρου ως υπηρεσία πλέον του Δήμου μας κοινοποίησε επιστολή άσχετου συλλόγου που μιλάει για ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΡΑΦΑ, ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΒΑΣΗ ΣΟΥΔΑΣ, ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ και άλλες παρόμοιες ανοησίες.

Μπροστά σε αυτό το απαράδεκτες γελοίες και αντιθεσμικές μεθοδεύσεις, η παράταξη μας προασπιζόμενη κύρος και σοβαρότητα, αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης της 4/6 ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας στην αλαζονεία και στην επιχειρούμενη περιφρόνηση θεσμών και κανόνων,
με υπόσχεση από πλευράς μας τη συνέχιση σταθερής, έντιμης & υπεύθυνης στάσης».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU