Αριστείδης Χατζησαββίδης: Μας μαλώνουν γιατί δεν σεβόμαστε τα ιερά τέρατα της Αυτοδιοίκησης

Αγαπητοί Συμπολίτες – Συμπολίτισσες ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών έχω την ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΎΝΗ της σωστής διαχείρισης, παρακολούθησης, αποτελεσματικής αξιοποίησης των Οικονομικών του Δήμου, της ενημέρωσης,  ν’ απολογούμαι στα αρμόδια όργανα του Δήμου και σε σας.

Την Δευτέρα 5/7/2021 είχαμε την 15η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» κ. Κανλής ζήτησε στις 09.05 με επιστολή του, να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. θέμα με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΤΣΑ ΟΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»

Παρατήρηση 1η. Ομολογεί στην επιστολή του ο κ. Κανλής ότι «παραλάβαμε και εμείς την Κυριακή 4/7/2021 με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που απευθύνεται στην Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δ.Σ και τα μέλη του Δ.Σ.»

Παρατήρηση 2η. Η κ. Δήμαρχος ούτε εγώ ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν ήμασταν στους παραλήπτες της Κυριακής. Τυχαίο; Το παρέλαβαν ο καθ’ ομολογία του, κ. Κανλής, ο κ. Μανούρης ο κ. Κουλούρης και δεν ξέρω πια άλλα επίλεκτα στελέχη που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ενόψει του Δ.Σ., να υποκαταστήσουν παράνομα τη δημοτική αρχή. Εμείς ενημερωθήκαμε την Δευτέρα στις 08.59 ακριβώς.

Στην επιστολή του ο κ. Κανλής, αλλά και οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησαν πλήρως τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ. «Ανατέθηκαν ολοκληρώθηκαν παραλήφθηκαν τα συγκεκριμένα έργα» που αναφέρει, χωρίς να παρουσιάζει ούτε αυτός, ούτε οι λαλίστατοι δημοτικοί σύμβουλοι, κανένα απολύτως έγγραφο που να το αποδεικνύει.

Μάλιστα ο κ. Γκότσης γνωμάτευσε σκανδαλωδώς αμέσως και ζήτησε να τον πληρώσουμε τον άνθρωπο. Έχει συνηθίσει από την πολύχρονη παρουσία του ο τέως Δήμαρχος να φροντίζει τους εργολάβους. Για του λόγου το αληθές θα αναφερθώ παρακάτω. Από την άλλη ο κ. Μανούρης μετά το κλείσιμο του φροντιστηρίου του, απασχολείται με υψηλόμισθες αντιμισθίες του Δημοσίου, όπου διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια που δικαίως ή αδίκως δυσφημίστηκε για τούτο μέσω του τύπου.

Εκτός από τα παραπάνω δύο ονόματα, υπάρχουν και άλλοι εξαίρετοι μαθητές που επιδιώκουν να επιβιώνουν με κάθε τρόπο, μέσα από το δημόσιο χρήμα. Αλληλοστηρίζονται μεταξύ τους, πάντα με τον καλό τους λόγο ο ένας για τον άλλο και μας μαλώνουν γιατί δεν σεβόμαστε τα ιερά τέρατα της Αυτοδιοίκησης!!!!

Αδίστακτα λοιπόν χρησιμοποιούνται μέθοδοι και εργαλεία, από αυτούς που χάσανε την εξουσία. Όσο περνάει ο καιρός και διαπιστώνουν την επιτυχία της Δημοτικής Αρχής στο αναπτυξιακό τομέα, αλλά και στις μειώσεις των ανταποδοτικών και στην καλή παροχή υπηρεσιών τόσο τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται και θα εκτραχύνονται. Η εξουσιολαγνεία που κυριαρχεί σε παρόμοια πρόσωπα είναι νοσηρό και καταστροφικό φαινόμενο για τον τόπο και την πατρίδα μας. Οι ψηφοφόροι να το έχουν καθημερινά στο μυαλό τους αυτό.

Κύριε Κανλή είστε υπό επιτήρηση αρχηγός, οι πρακτικές σας επιβάλλονται από τους αποτυχημένους προκατόχους σας. Σύσσωμη παραβρέθηκε η ομάδα του κ. Γκότση σε τούτο το Δ.Σ ενώ απουσιάζουν συστηματικά σε άλλα. Πως αλήθεια θέλετε να γίνετε Δήμαρχος με τα παλιά διεφθαρμένα σε σκάνδαλα υλικά. Είναι πολιτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ; Σας θυμίζω τις συγκαλύψεις σκανδάλων μεταξύ κ. Γκότση και κ. Μανούρη.

 

  1. Η πολιτική συγκάλυψη το 2011 του σκανδάλου της αγοράς των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας από τον κ. Μανούρη και τον κ.Δακουτρο, που αρνηθήκατε τον έλεγχο από τους Ελεγκτές δημόσιας Διοίκησης

 

  1. Η πολιτική συγκάλυψη του σκανδάλου στις Σχολικές Επιτροπές το 2016 επί Αντιδημαρχίας της κ. Κατημερτζή που ο ίδιος ο κ. Κωστάκης στην γραπτή παραίτησή του (επισυνάπτεται) μιλάει για εκατοντάδες ευρώ κακοδιαχείρισης από την κ. Κατημερτζή.

 

  1. Σκανδαλωδώς παραβιάζουν οι κ.κ. Μανούρης και Γκότσης την νομοθεσία και την Λαϊκή ετυμηγορία στα Δημοτικά Συμβούλια, παίρνουν παράνομες αποφάσεις και διεκδικούν να υποκαταστήσουν τη Δημοτική Αρχή.

 

Επί πλέον έχω έγγραφα με την υπογραφή του κ. Γκότση που βεβαίωσε σκανδαλωδώς όταν ήταν Δήμαρχος 8.990 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ σε συγκεκριμένο προμηθευτή, ενώ αργότερα βεβαίωσε για την ίδια προμήθεια 12.112,82 ευρώ, όπου στην επιστολή του καταλήγει με τη φράση, ο Δήμος υποχρεούται στην εξόφληση του. Δεν γνωρίζω αν η διαφορά ήταν μερτικό ή τόκοι.

Ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ΒΕΒΑΙΩΝΩ α) πως ούτε ανατέθηκαν στον συγκεκριμένο, ούτε παρελήφθησαν έργα από τον εργολάβο αυτό και β) χωρίς δικαστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ.  Υπενθυμίζω για την ιστορία την προκλητική στήριξη συγκεκριμένων στελεχών αυτών των παρατάξεων πριν ένα χρόνο, σε έναν άλλο προμηθευτή που παραβίαζε τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Παρά την υποστήριξη ο συγκεκριμένος προμηθευτής, με αποφάσεις δικαστηρίων ανακηρύχθηκε ΕΚΠΤΩΤΟΣ.

Όσο η Δήμαρχος με τιμά στη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της Ο.Ε. σας ΒΕΒΑΙΩΝΩ πως θα τηρείται η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Αριστείδης Χατζησαββίδης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Δήμου Νέας Ιωνίας

Επισυναπτόμενα:


Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU