Ηράκλειο Αττικής: Stands του δήμου με φαρασάκια για τον καθαρισμό των ακαθαρσιών των κατοικίδιων

ΝΟ ΚΑΚΑ και κρατάμε την πόλη καθαρή στη βόλτα με το κατοικίδιο:

σημεία δωρεάν διανομής από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Στην βόλτα με το κατοικίδιο ο ιδιοκτήτης ή ο εκάστοτε συνοδός έχει την ευθύνη να μαζεύει τις ακαθαρσίες που αφήνει το ζωάκι προκειμένου να παραμένουν καθαροί οι δημόσιοι χώροι και για τους άλλους πολίτες. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κάνει αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη τοποθετώντας σημεία διανομής του δημοφιλούς συστήματος ΝΟ ΚΑΚΑ στις περιοχές που χρησιμοποιούνται για την βόλτα των τετράποδων φίλων μας. Πρόκειται για μικρά, χάρτινα φαρασάκια, τα οποία ο συνοδός του κατοικίδιου μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από τα stands του Δήμου, με μια απλή κίνηση να τα συναρμολογεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να τα χρησιμοποιεί για να καθαρίσει ό,τι αφήνει το ζωάκι και έπειτα να τα πετάξει.

Πέρα από την πρακτική εφαρμογή, το εν λόγω σύστημα είναι απόλυτα οικολογικό αφού τα φαρασάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο χαρτί, ενώ πρόκειται για ελληνική πατέντα, κατασκευασμένη από φιλόζωους για φιλόζωους.

Τα πρώτα stands τοποθετήθηκαν ήδη στο δημοτικό Πάρκο Σκύλων και σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης όπου συνηθίζεται η βόλτα με το κατοικίδιο (πάρκα, πλατείες κτλ), με στόχο μέσα στο επόμενο διάστημα τα σημεία να αυξηθούν.

«Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δείχνει με κάθε ευκαιρία την αγάπη του για τα ζώα. Μεριμνούμε για τα αδέσποτα ενώ, παράλληλα, φροντίζουμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα για τους ιδιοκτήτες και τα δεσποζόμενα. Η καλή συμβίωση με το κατοικίδιο στην πόλη είναι υπόθεση όλων μας έτσι ώστε, ιδιοκτήτες και μη, να χρησιμοποιούμε αρμονικά τους κοινόχρηστους χώρους. Σε αυτή την κατεύθυνση δίνουμε ακόμα ένα μέσο στους Ηρακλειώτες ιδιοκτήτες ζώων ώστε να γίνει η βόλτα με το κατοικίδιο μια περισσότερο ευχάριστη υπόθεση για όλους…», το σχόλιο του Μάνου Βαβουράκη, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για το Περιβάλλον.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU