Αριστείδης Χατζησαββίδης: Υποκριτές και εκμεταλλευτές της απλής αναλογικής

Μετά την γιορτή της Παναγιάς, τα μπάνια του Λαού, όσοι μπόρεσαν και τα έκαναν, τις πύρινες τραγικές περιβαλλοντολογικές οικολογικές καταστροφές, αλλά και την απώλεια περιουσιών σε πολλά μέρη της πατρίδας μας, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα οι ενημερώσεις που αφορούν την Τ.Α. και τα στελέχη που μας Κυβερνούν. Δύο χρόνια συμπλήρωσε με την παρούσα σύνθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή. Θα κάνω τον απολογισμό σε επόμενο κείμενο. Κρινόμαστε όλοι που εκπροσωπούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο η Δημοτική Αρχή, στην ιδιαίτερη μεταβατική περίοδο της απλής αναλογικής. Σήμερα θα αναφερθώ στις δύο παρατάξεις, που συμπυκνώνονται στον τίτλο του παρόντος πολιτικού κειμένου. Ο ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ επικεφαλής της ψευδεπίγραφης παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ» μαζί με την επίσης ψευδεπίγραφη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» σε αγαστή και απροκάλυπτη, χωρίς αρχές συνεργασία, προχώρησαν στην ΑΝΤΙΠΟΊΗΣΗ της Δημοτικής Αρχής. Το κοινό τους ενωτικό στοιχείο η εξουσιομανία που την επιζητούν, γιατί λύνει δικά τους ζωτικά προσωπικά προβλήματα. Δεν μπορούν ακόμη να ανεχτούν, μετά την πάροδο δύο χρόνων, γιατί ο πρώτος δεν εξελέγη Δήμαρχος και ο έτερος γιατί έχασε την εξουσία. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ένωσαν τις δυνάμεις τους, παραβλέποντας πολιτικές διαφορές, που ισχυρίζονται πως έχουν και από κοινού δολοπλοκούν. Χωρίς αρχές με αθέμιτα μέσα, συκοφαντούν την Δημοτική Αρχή, για να προετοιμάσουν δήθεν τις κατάλληλες συνθήκες για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αξιοποιώντας έτσι την Απλή αναλογική, που τους έδωσε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να επισημάνω μερικά σημεία που επιβεβαιώνουν και βιώνουμε τελευταία:

1ον. Στα 19 χρόνια της παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο πρώτη φορά βίωσα την στήριξη από την Αντιπολίτευση, ενός εργολάβου τάχα άγνωστου όπως  ισχυρίστηκε ο κ. Γκότσης, ότι ο Δήμος του χρωστάει 65.000 ευρώ και πρέπει να του τα δώσει, χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως έγγραφο που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Ο εργολάβος αυτός έκοψε τιμολόγια το 2016 και 2017 στις σχολικές επιτροπές όταν ήταν Δήμαρχος ο κ. Γκότσης και Αντιδήμαρχος  ο κ. Τσομπάνογλου Φώτης εξέχων στέλεχος εκ μεταγραφής, σήμερα του κ. Μανούρη. Στην ενημέρωση του ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ανέφερα πως έχω έγγραφα με την υπογραφή του κ. Γκότση που βεβαίωσε όταν ήταν Δήμαρχος 8.990 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ σε συγκεκριμένο προμηθευτή, ενώ αργότερα βεβαίωσε σκανδαλωδώς για την ίδια προμήθεια 12.112,82 ευρώ, όπου στην επιστολή του καταλήγει με τη φράση, ο Δήμος υποχρεούται στην εξόφληση του. Δεν γνωρίζω αν η διαφορά ήταν τόκοι ή μερτικό. Ίδια πρακτική και τώρα με τον εργολάβο;

2ον. Το θέμα το έφερε υπό τύπο ερωτήματος ο νέος χειραγωγημένος πολιτικά, επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» κ. Κανλής επίλεκτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κόπτετε τάχα υπέρ της απλής αναλογικής. Παρά το γεγονός της δικαιολογημένης απουσίας της Δημάρχου λόγω παρενεργειών του εμβολίου που έκανε, ΕΠΈΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο την συζήτηση, αντί της ερώτησης προς την Δήμαρχο, ασφαλώς με την ανοχή και του Προέδρου. Οι δύο μόνο παρατάξεις πήραν αποφάσεις, να υποκαταστήσουν την Δημοτική Αρχή με τους τους δύο «εκλεκτούς» κ.κ. Μανούρη και Γκότση, που είναι ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ για να ελέγξουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αρμοδιότητα που ανήκει μόνο στη Δημοτική Αρχή και όχι στην Αντιπολίτευση. Αξιοσημείωτο θεωρώ την παντελή έλλειψη ερωτήσεων και υποδείξεων προς τον εργολάβο. Οι ερωτήσεις απευθυνότανε μόνο στην Δήμαρχο και καθόλου προς τον γράφοντα Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής γιατί ΆΡΙΣΤΑ γνωρίζουν πως ούτε «Ανατέθηκαν  ούτε ολοκληρώθηκαν ούτε παραλήφθηκαν τα συγκεκριμένα έργα» από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ισχυρίζονται πως έκανε ο εργολάβος.

 3ον. Ο κ. Γκότσης ζήτησε να του δώσουμε τα χρήματα του εργολάβου, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, παρά το γεγονός της παντελούς έλλειψης εγγράφων ανάθεσης παραλαβής παρά το γεγονός που ψευδώς ισχυρίστηκε πως δεν τον γνωρίζει αφού έκοψε τιμολόγια το 2016 και 2017.

4ον. Ο κ. Τσομπάνογλου Αντιδήμαρχος επί 8 χρόνια του κ. Γκότση που σήμερα υποκαθιστά σε κρίσιμα ζητήματα τον κ. Μανούρη, χυδαία εκφράζεται, συκοφαντεί τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας, που είναι και διευθυντής Οικονομικών, με γνωστή πολιτική ταυτότητα αφού είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο το  γεγονός πως ο κ. Τσομπάνογλου δεν έθεσε ποτέ ζήτημα εις βάρος του προέδρου άμεσου συνεργάτη του όσο ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών, έως την διαγραφή του, από την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» λόγω εναγκαλισμού του με την καρέκλα του Αντιδημάρχου. Από την άλλη ο κ. Κανλής και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχονται αυτές τις επιθέσεις και συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τους, λες και έχουν πολλά παρόμοια συνδικαλιστικά στελέχη.

5ο. Ο κ. Κανλής ανέλαβε μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις, επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» λόγω της εκλογικής ήττας του κ. Γκότση. Αμφισβητείται αμέσως και ευθέως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από την ισχυρή ομάδα του κ. Γκότση και εξηγούμαι. Στο θέμα του υποχρεωτικού εξαμήνου απολογισμού των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που επιβάλλει το άρθρο 40 του ν. 4735/20, αναφέρει ότι η Οικονομική επιτροπή δια μέσου του Προέδρου της υποβάλλει, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων η οποία συζητείται σε Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Επισημαίνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 247 πράξεων ψηφίστηκαν ομόφωνα στην Ο.Ε. Ο κ. Κανλής στην Ο.Ε ψήφισε υπέρ. Στο Δ.Σ τον ακολούθησε μόνο η κ. Ακιανίδου που ψήφισε υπέρ, ενώ οι κ. κ. Γκότσης, Κατημερτζή, Βανδώρος, Χατζηκωσταντίνου ψήφισαν κατά και απείχε η κ. Αθυμαρίτου. Το μήνυμα εκ των έσω πεντακάθαρο. Είσαι υπό προθεσμία αρχηγός.

6ο. Αμέσως μετά ο κ. Κανλής που πήρε το μήνυμα συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των κ.κ Γκότση, Μανούρη και Τσομπάνοπγλου, που πρότεινε και συγκεκριμένο στέλεχος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και από κοινού ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ πήραν  απόφαση και ΑΠΕΚΛΙΣΑΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ λόγω ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ την Δημοτική Αρχή από μία αποφασιστική επιτροπή. Η πρόταση της Δημάρχου έδινε την μία από τις δύο θέσεις στην Αντιπολίτευση. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τον εαυτό τους, α) με την λαϊκή εντολή εκλογής Δημάρχου την δεύτερη Κυριακή και β) το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, αφού δεύτερη δύναμη καταγράφηκε η Παράταξη της Δημάρχου. Άρα την δεύτερη θέση και με τούτη την λογική την δικαιούται η Δημοτική Αρχή.

7ο. Αυτό το θέατρο των δύο Παρατάξεων, δεν το άντεξε ούτε η Λαϊκή Συσπείρωση που τους κατήγγειλε και αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

8ο. Ο κ. Μανούρης στην καταχρηστική 23 λεπτη δήλωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στο βιογραφικό του και επί της ουσίας δικαιολογούσε πως έχει τα προσόντα, να έχει διορισμένες υψηλόμισθες θέσεις. Και μετά αποχώρησαν παρέα με τον κ. Γκότση, που είναι γνωστό πως χρόνια αλληλοστηρίζονται.

9ο. Πριν την αποχώρηση τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι υποκριτές και εκμεταλλευτές της απλής αναλογικής, που επεδίωκαν να ελέγξουν γραπτά και προφορικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αρνήθηκαν συστηματικά να πάρει τον λόγο ο παρών διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών, να δώσει τις απαντήσεις για τον εργολάβο, που οι ίδιοι δήθεν δημοκράτες υποκριτικά επιζητούσαν. Αυτό το κείμενο είναι καθαρά πολιτικό, απευθύνεται στους ενεργούς πολίτες γιατί κρινόμαστε όλοι από τα έργα μας. Τα σχόλια των φερέφωνων που ακολουθούν τα κείμενα μου, τα αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU