Μητρόπολη – Ηράκλειο Αττικής – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην πόλη

(Πηγή: www.nif.gr) – Με κατάνυξη εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ηράκλειο Αττικής. Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Στο τέλος του Εσπερινού και μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις φανουρόπιτες που οι πιστοί προσέφεραν προς τιμήν του Αγίου για ευλογία και αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Φανουρίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 27 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας καθώς και στην προσφορά των Αγίων Μαρτύρων στη ζωή της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις φανουρόπιτες, ευχόμενος προς όλους ο Άγιος Φανούριος να πρεσβεύει προς Κύριον και να φανερώνει σε όλους μας το δρόμο που οδηγεί στην σωτηρία της ψυχής μας.



Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU